Antigua en Barbuda

Antigua Barbuda: Plan met deze tips je vakantie naar deze exotische plek in de Caribbean

We kennen allemaal Curacao, Aruba en Bonaire maar als je vertelt dat je naar Antigua Barbuda gaat, kijkt iedereen je vreemd aan. Antigua ligt toch in Guatemala? Dat klopt inderdaad, maar in de Caribische Zee vinden we ook het land Antigua Barbuda. Dit is een eilandenstaat dat onderdeel is van de Kleine Antillen en dat bestaat uit de eilanden Barbuda, Antigua en het onbewoonde Redonda. Lees gauw verder en ontdek alles over het vieren van je vakantie op deze tropische bestemming!

Antigua Barbuda

→ Handig: Vliegticketdeals naar Antigua Barbuda
→ Tip: Reis per cruise langs Antigua Barbuda

Antigua en Barbuda

Wat kun je verwachten tijdens een vakantie op Antigua Barbuda?

Antigua Barbuda is zo’n reisbestemming waar je heen gaat om tot rust te komen en heerlijk te relaxen. Je vindt er witte zandstranden en een turquoise zee met een levendige onderwaterwereld. Snorkelen kun je in Antigua Barbuda dan ook als de beste, zo heb je een grote kans om verschillende soorten schildpadden te zien, bijzondere vissen en gekleurd koraal. Ook kun je een tour boeken waarbij je wilde stingrays ziet!

In dit land in Midden-Amerika kun je echter ook terecht als je houdt van regenwouden en wildlife, zo kun je er onder andere de Fregatvogel spotten. Ben je meer iemand die van een feestje houd? Dan ben je in Antigua Barbuda ook op de juist plek. Ga bijvoorbeeld naar het zomercarnaval, dat vindt plaats van eind juli tot en met begin augustus. Ook Antigua Sailing Week is een populaire (feest)week om het eiland te bezoeken, dan staat het hele land in het teken van deze wereldwijd bekende zeilstrijd.

Dit wil je doen in Antigua Barbuda

Ontdek wat je echt wilt doen in Antigua Barbuda:

1. 365 stranden

Op Antigua Barbuda vind je 365 stranden. Wat ons betreft één van die mooiste stranden is Jolly Harbour. Hier vind je onwijs fijn zandstrand en een gezellig restaurantje. Locals gaan graag naar Fort James Beach. Ook noemenswaardig zijn Fryes Beach en Long Bay. Bijna alle stranden zijn vaak rustig.

2. Nelson’s Dockyard

Nelson’s Dockyard is de oude haven van de Engelse marine. Een prachtige plek om even rond te lopen en je te vergapen aan indrukwekkende zeilschepen. De oude haven is gerenoveerd, dus ook de gebouwen hier zijn mooi om te zien. Ook vind je er volop plekken om te eten en drinken.

3. Shirley Heights

Vlakbij Nelson’s Dockyard vind je uitkijkpunt Shirley Heights. Hier heb je een spectaculair uitzicht over de oceaan, een gedeelte van de haven en de stranden. De omslagfoto van dit artikel geeft je een goed beeld van hoe het eruit ziet.

4. Devils Bridge

Devils Bridge ligt aan de wilde noordoost kant van het eiland. De kustlijn is hier ruig en het water heeft vrij spel. Daardoor is er een natuurlijke brug uitgesleten. Tegenwoordig is het een mooie plek, maar het heeft ook een schaduwrandje omdat het verhaal gaat dat hier vroeger veel slaven in de zee sprongen om terug te zwemmen naar Afrika.

5. Feesten tijdens Antigua Carnival

Tijd voor een iets meer luchtige tip: Carnaval! Tijdens het carnaval op Antigua is het hele eiland aan het feesten, 10 dagen lang is het overal één groot feest en eigenlijk is het dus de leukste tijd van het jaar om hier op vakantie te gaan. In Antigua wordt carnaval gevierd om de afschaffing van de slavernij te vieren. Dit feest word jaarlijks gevierd van eind juli tot de eerste dinsdag in augustus.

6. Bezoek het (bijna) onbewoonde eiland Barbuda

We noemen Antigua Barbuda constant in één adem omdat het land zo heet. Toch zijn het ook twee verschillende eilanden. De meeste dingen om te doen zijn op Antigua, maar voor rustige en paradijselijke – roze – stranden is Barbuda zeker aan te raden. Je komt er per boot of vliegtuig.

→ Lees ook: Meer over deze to do’s en een hele berg andere tips over Antigua Barbuda vind je in dit artikel

eiland antigua baby ananas Antigua en barbuda beaches

Belangrijk informatie voor je vakantie naar Antigua Barbuda

Zin gekregen om op vakantie te gaan naar Antigua Barbuda? Check de tips hieronder:

Beste reistijd Antigua Barbuda

De beste reistijd om naar Antigua Barbuda te gaan is in het begin van het jaar in de maanden januari, februari, maart en april. Je kunt het beste in deze maanden reizen, want dan vermijd je het regenseizoen, is er minder kans op orkanen en is het niet verstikkend heet.

Vaccinaties Antigua Barbuda

Wanneer je op reis gaat naar Antigua Barbuda worden een inenting tegen DTP, Buiktyfus en Hepatitus A aangeraden. Het is echter niet verplicht om deze vaccinaties te nemen.

Taal Antigua Barbuda

In Antigua Barbuda wordt Engels gesproken.

Goedkope vliegtickets

Het vliegveld van Antigua Barbuda bevind zich op het eiland Barbuda. Goedkope vliegtickets voor Antigua Barbuda zijn voordelig te boeken bij Skyscanner. Je kan ook eerst goedkoop met een budget airline naar Londen vliegen (dat kan vanuit Nederland soms al voor 30,- euro) en dan vanuit daar door naar Antigua & Barbuda. Een airline die veel vluchten heeft tussen Londen en Antigua & Barbuda is Virgin Atlantic. Kijk dus ook zeker even op hun website.

Visum Antigua Barbuda

Wanneer je naar Antigua Barbuda op reis gaat heb je als Nederlander geen visum nodig mits je niet langer dan drie maanden gaat. Let er wel op dat je paspoort tenminste zes maanden geldig is bij aankomst in dit land.

Betalen in Antigua Barbuda

Tijdens je vakantie in Antigua Babruda betaal je met de Oost-Caribische dollar (XCD).

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en het Midden Amerikaanse land Antigua Barbuda is 6 uur in onze zomertijd. In de Nederlandse wintertijd is het tijdsverschil met Antigua Barbuda echter 5 uur.

Vakantie naar Antigua Barbuda boeken bij een reisorganisatie

Er zijn verschillende reisorganisaties die voordelige vakanties aanbieden naar Antigua Barbuda. Kijk bijvoorbeeld eens hier voor een vakantie naar Antigua & Barbuda, zij bieden mooie cruises aan in Antigua Barbuda waarbij je verschillende plekken bezoekt. Een andere optie zijn de zomervakanties van TUI, daar kun je ook aanbiedingen vinden voor Antigua & Barbuda vakanties.