antigua barbuda stranden

Op vakantie naar het exotische Antigua en Barbuda in de Caribbean

We kennen allemaal Curacao, Aruba en Bonaire maar als je vertelt dat je naar Antigua en Barbuda gaat, kijkt iedereen je vreemd aan. Antigua ligt toch in Guatemala? Dat klopt inderdaad, maar in de Caribische Zee vinden we ook het land Antigua en Barbuda. Dit is een eilandenstaat dat onderdeel is van de Kleine Antillen en dat bestaat uit de eilanden Barbuda, Antigua en het onbewoonde Redonda. Lees gauw verder en ontdek alles over het vieren van je vakantie op deze tropische bestemming!

Wat kun je verwachten tijdens een vakantie op Antigua en Barbuda?

Antigua en Barbuda is zo’n reisbestemming waar je heen gaat om tot rust te komen en heerlijk te relaxen. Je vindt er witte zandstranden en een turquoise zee met een levendige onderwaterwereld. Snorkelen kun je in Antigua en Barbuda dan ook als de beste, zo heb je een grote kans om verschillende soorten schildpadden te zien, bijzondere vissen en gekleurd koraal. Ook kun je een tour boeken waarbij je wilde stingrays ziet! In dit land in Midden Amerika kun je echter ook terecht als je houdt van regenwouden en wildlife, zo kun je er onder andere de Fregatvogel spotten. Ben je meer iemand die van een feestje houd? Dan ben je in Antigua en Barbuda ook op de juist plek. Ga bijvoorbeeld naar het zomercarnaval, dat vindt plaats van eind juli tot en met begin augustus. Ook Antigua Sailing Week is een populaire (feest)week om het eiland te bezoeken, dan staat het hele land in het teken van deze wereldwijd bekende zeilstrijd.

Beste reistijd Antigua en Barbuda

De beste reistijd om naar Antigua en Barbuda te gaan is in het begin van het jaar in de maanden januari, februari, maart en april. Je kunt het beste in deze maanden reizen, want dan vermijd je het regenseizoen, is er minder kans op orkanen en is het niet verstikkend heet.

Vaccinaties Antigua en Barbuda

Wanneer je op reis gaat naar Antigua en Barbuda worden een inenting tegen DTP, Buiktyfus en Hepatitus A aangeraden. Het is echter niet verplicht om deze vaccinaties te nemen.

Taal Antigua en Barbuda

In Antigua en Barbuda wordt Engels gesproken.

Goedkope vliegtickets

Het vliegveld van Antigua en Barbuda bevind zich op het eiland Barbuda. Goedkope vliegtickets voor Antigua en Barbuda zijn voordelig te boeken bij World Ticket Center. Je kan ook eerst goedkoop met een budget airline naar Londen vliegen (dat kan vanuit Nederland soms al voor 30,- euro) en dan vanuit daar door naar Antigua & Barbuda. Een airline die veel vluchten heeft tussen Londen en Antigua & Barbuda is Virgin Atlantic. Kijk dus ook zeker even op hun website.

Visum Antigua en Barbuda

Wanneer je naar Antigua en Barbuda op reis gaat heb je als Nederlander geen visum nodig mits je niet langer dan drie maanden gaat. Let er wel op dat je paspoort tenminste zes maanden geldig is bij aankomst in dit land.

Betalen in Antigua en Barbuda

Tijdens je vakantie in Antigua en Babruda betaal je met de Oost-Caribische dollar (XCD).

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en het Midden Amerikaanse land Antigua en Barbuda is 6 uur in onze zomertijd. In de Nederlandse wintertijd is het tijdsverschil met Antigua en Barbuda echter 5 uur.

Vakantie boeken bij een reisorganisatie

Er zijn verschillende reisorganisaties die voordelige vakanties aanbieden naar Antigua & Barbuda. Kijk bijvoorbeeld eens hier voor een vakantie naar Antigua & Barbuda, zij bieden mooie cruises aan in Antigua & Barbuda waarbij je verschillende plekken bezoekt. Een andere optie zijn de zomervakanties van TUI, daar kun je ook aanbiedingen vinden voor Antigua & Barbuda vakanties.