Vakantie Antigua Barbuda to do tips

Ga je op vakantie naar Antigua en Barbuda? 10 to do’s om niet te missen!

Ga je naar het paradijselijke Antigua & Barbuda op vakantie, dan ben je ervan verzekerd dat je naar een bijzonder mooi land gaat met eindeloos veel stranden. En met “veel” bedoelen we écht veel, want het eiland Antigua wordt ook weleens “het eiland van 365 stranden” genoemd. Elke dag van het jaar kan je hier dus in principe een nieuw strand bezoeken. Sommige daarvan zijn prima te bereiken met de auto, maar voor anderen heb je toch echt een bootje nodig. Toch zijn niet alleen de stranden een hoogtepunt in dit Caribisch gebied, er zijn ook een aantal andere to do’s die je zeker niet mag missen als je naar Antigua & Barbuda op vakantie gaat. Onze 10 favoriete tips? Die vind je natuurlijk hieronder:

Antigua & Barbuda

→ Handig: Vliegtickets naar Antigua & Barbuda
→ Tip: Ga met TUI op een Antigua & Barbuda vakantie

1. Bezoek tijdens je vakantie de mooiste stranden van Antigua & Barbuda

Aangezien er 365 stranden op Antigua & Barbuda zijn, kan het nogal lastig kiezen zijn, dus vandaar dat we graag een paar van de mooiste of gezelligste stranden met je delen: Eén van die mooiste stranden is bijvoorbeeld Jolly Harbour. Hier vind je een tof restaurantje en een onwijs fijn zandstrand. Een strand waar vooral locals naartoe gaan is Fort James Beach, hier kun je trouwens ook lekker eten bij Beach Limers. En ook noemenswaardig zijn Ffryes Beach en Long Bay. Oh en ook fijn: Je hoeft het strand en de zee vaak niet met veel andere reizigers te delen. De meeste stranden zijn over het algemeen niet zo druk, alleen tijdens festiviteiten zoals de Antigua Sailing week (toen wij er waren) kan het wat voller zijn dan normaal.

Antigua en barbuda beaches

2. Nelson’s Dockyard

Nelson’s Dockyard is de oude haven van de Engelse marine en met name tijdens Antigua Sailing Week is een rondje hier echt een must, maar ook buiten dat event is het de moeite waard hier even rond te lopen. Vrijwel altijd kun je je hier vergapen aan indrukwekkende zeilschepen, maar daarnaast is het gehele gebied ook aangemerkt als nationaal park. De oude haven is bovendien mooi gerenoveerd, dus er staan nog veel oude gebouwen uit die tijd die ook tof zijn om te zien. Daarnaast zijn er verschillende restaurantjes en barretjes te vinden, dus even chillen kan je hier ook als de beste.

vakantie Antigua and Barbuda nelson dockyard

3. Shirley Heights

Shirley Heights is een uitkijkpunt vlakbij Nelson’s Dockyard en vanaf dit punt heb je een spectaculair uitzicht over de oceaan, een gedeelte van de haven en de stranden in het gebied. Hier worden ook vaak feestjes gegeven of andere bijeenkomsten georganiseerd. De mooiste landschapsfoto’s van Antigua worden hier gemaakt en of je hier nou bent tijdens zonsondergang of op een grijze middag, het is altijd de moeite waard.

Antigua Sailing Week antigua barbuda 2

4. Betty’s Hope

Een minder leuk verhaal, maar wel interessant, is het bezoeken van Betty’s Hope. Dit is één van de suikerplantages van het eiland die redelijk goed bewaard is gebleven. Betty’s Hope werd opgericht kort nadat Antigua & Barbuda een Engelse kolonie werd. Veel slaven hebben op deze suikerplantage gewerkt en je kan tegenwoordig nog steeds een deel van dit donkere verleden zien.

Antigua and Barbuda Betty's Hope

5. Devils Bridge

Devils Bridge ligt dichtbij Betty’s Hope. Dit gebied is te vinden aan de wilde noordoost kant van het eiland. De kustlijn is hier ruig en hierdoor heeft het water vrij spel waardoor nu alleen nog een natuurlijke brug over is. Naast dat dit een bijzondere plek is om te bezoeken, heeft ook deze plek een minder mooie geschiedenis. De naam is namelijk ontstaan doordat slaven hier vroeger zelfmoord pleegde door de zee in te springen. Ook gaat het verhaal dat de slaven hier de zee in sprongen om terug te zwemmen naar Afrika. Opnieuw een wat meer donkere kant van Antigua & Barbuda, maar toch wel een waar je aandacht aan zou moeten geven wanneer je dit land bezoekt.

vakantie Antigua and Barbuda devil's bridge

6. Feesten tijdens Antigua Carnival

Tijd voor een iets meer luchtige tip: Carnaval! Tijdens het carnaval op Antigua is het hele eiland aan het feesten, 10 dagen lang is het overal één groot feest en eigenlijk is het dus de leukste tijd van het jaar om hier op vakantie te gaan. In Antigua wordt carnaval gevierd om de afschaffing van de slavernij te vieren. Dit feest word jaarlijks gevierd van eind juli tot de eerste dinsdag in augustus.

vakantie Antigua and Barbuda feesten

7. Shoppen in St. Johns

De hoofdstand van Antigua is St. Johns. Ook hier is een kleine haven te vinden, maar vooral de kleurrijke huizen zijn bijzonder om te zien. Ook de dagelijkse markt is een leuke manier om met de lokale bevolking in contact te komen en om het heerlijke fruit te proeven. Vooral de kleine maar zeer smaakvolle ananas is de trots van het eiland en zeker de moeite waard, ook wel de Antigua Black Pineapple genoemd. Een andere lekkernij is een maïskolf van het rooster en een andere echte aanrader om te eten in St. John’s is Papa Zouk!

vakantie Antigua and Barbuda ananas

8. Zwemmen met wilde Pijlstaartroggen

Dit klinkt misschien voor dierenliefhebbers niet meteen als een leuke to do en over het algemeen willen wij entertainment met dieren ook niet promoten, maar in dit geval leven de pijlstaartroggen gewoon in de zee zonder kooi of netten en zwem je simpelweg langs de beesten. De pijlstaartroggen zijn dus vrij om te gaan en wij vonden het een erg mooie ervaring en bijzonder om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Mocht je dus van de onderwaterwereld houden, is zo’n ervaring zeker bijzonder om mee te maken.

Snorkelen antigua barbuda

9. Bezoek het (bijna) onbewoonde eiland Barbuda

We noemen Antigua & Barbuda constant in één adem, dat we bijna zouden vergeten dat het hier om twee verschillende eilanden gaat. De meest genoemde to do’s zijn op het eiland Antigua te vinden of doen, maar voor rustige en paradijselijke stranden is Barbuda ook zeker aan te raden. Via de boot of het vliegtuig is dit eiland vanaf Antigua gemakkelijk te bereiken en met name de roze stranden op Barbuda zijn geweldig om te zien. Barbuda is vanwege het lage inwoneraantal ook de perfecte plek voor het (bijna) onbewoonde eiland gevoel!

eiland antigua zwemmen zee stranden

10. Zeilen!

Last but not least: Ga zeilen als je in Antigua & Barbuda bent. Elk jaar wordt Antigua Sailing Week georganiseerd rondom en op het eiland, maar ook buiten die periode is het tof om een tourtje met een zeilboot te maken. Je komt zo bij moeilijk te bereiken strandjes en ziet de omgeving vanuit een heel ander perspectief. Lees hier meer over Antigua Sailing Week, naast zeilwedstrijden en zeiltochten worden dan ook veel feesten en optredens georganiseerd op het eiland.

chase the race antigua barbuda antigua sailing week zeilschepen-3

Zin gekregen in een vakantie naar Antigua & Barbuda?

Ben je benieuwd naar wat er verder nog te doen is op Antigua & Barbuda? Hieronder vind je nog een aantal artikelen en handige sites voor deze bestemming, maar je kan ook meer informatie vinden op: www.visitantiguabarbuda.com.