Antigua Sailing Week in antigua barbuda

Een week feesten en zeilen tijdens de Antigua Sailing Week in Antigua & Barbuda

Elk jaar is Antigua het toneel voor honderden zeilschepen tijdens de Antigua Sailing Week. Denk even aan het alombekende SAIL evenement in Amsterdam, dan heb je een beetje een idee van hoe de Antigua Sailing Week is. Alleen varen de schepen bij Antigua niet door grauw gekleurde grachten maar over exotisch blauw zeewater en zijn er ’s avonds zwoele Caribbean nights met Reggae muziek in plaats van hossende Hollanders gehuld in het oranje. Klinkt goed he? En je kan hier heel gemakkelijk op vakantie met TUI!

Sailing Week op Antigua?!

Nu zal je misschien denken Antigua… Kan je zeilen in Antigua? Is dat niet een stad in Guatemala? Dat klopt, maar het is ook samen met Barbuda een land in de Cariben. Voor veel Nederlanders is dit Caribische eiland nog niet heel bekend, maar misschien juist daarom wel interessant om te bezoeken. In tegenstelling to welbekend Curacao voelt Antigua & Barbuda als een onbekende parel in de Cariben, terwijl je er vanuit Londen toch echt gemakkelijk en redelijk goedkoop heen vliegt met een airline als Virgin Atlantic.

50 jaar Antigua Sailing Week & opkomende data

Dit jaar bezochten wij Antigua & Barbuda omdat het de 50ste Antigua Sailing Week was. Mocht je een fervente zeiler zijn, dan ken je Antigua misschien dus ook wel, maar voor ons was het een tropische verrassing waar zeilers van over de hele wereld naartoe bleken te komen. Wil je in de komende jaren ook een keer bij dit event zijn? De volgende Antigua Sailing Week staat alweer gepland en de data kun je online vinden!

Antigua Sailing Week_ Antigua Sailing Week antigua barbuda_ Antigua Sailing Week antigua barbuda 2 Antigua Sailing Week antigua barbuda_-2

Mee zeilen tijdens Antigua Sailing Week of toekijken vanaf een van de uitkijkpunten

Tijdens de Antigua Sailing Week zijn er verschillende wedstrijden rond het eiland. Daarnaast is er ook een wedstrijd naar het mooie eiland Guadeloupe. Vanaf de vele uitkijkpunten zijn de schepen, de één vaak nog groter dan de ander, goed te zien. Een van onze favoriete uitkijkpunten was bijvoorbeeld Shirley Heights, hierboven ook op de foto’s te zien. Vaak komt daar veel gezelligheid bij kijken en is er altijd de mogelijkheid om met de locals een Rum Punch te nuttigen. Vaak is die lekker sterk en onwijs zoet, maar met een paar ijsklontjes een perfect drankje voor een zonnige Caribische dag.

Vaar mee met bekende zeilers of volg de wedstrijd vanaf een catamaran tijdens een Chase the Race

Een andere mogelijkheid is om de race van dichtbij te ervaren door mee te gaan op een schip dat meedoet in de race. Dit is in principe voor iedereen mogelijk, maar hiervoor zijn goede contacten of vrienden in de zeilwereld wel handig. Overigens zijn deze contacten bij één van de vele feestjes gemakkelijk te maken. Elke avond is er op een andere locatie een feest, waar locals, zeilliefhebbers, toeristen en wedstrijdzeilers naartoe gaan. Een gezellige mix, waarbij het niet uitmaakt of je een zeilschip van enkele miljoenen bezit of een student bent. Lukt het toch niet om op een wedstrijdschip mee te gaan dan zijn er gelukkig nog andere mogelijkheden. Een andere optie is om mee te gaan met één van de catamarans die niet meedoen aan de wedstrijd, maar worden gebruikt voor de ‘Chase the Race’, deze catamarans volgen als het ware de race op zee en hierdoor kun je de zeilboten van heel dichtbij zien.

chase the race antigua barbuda antigua sailing week zeilschepen-3 Chase the Race Antigua Sailing week chase the race bij antigua barbuda antigua sailing week zeilschepen

Even geen zin in het zeilen? Er is nog veel meer te doen op Antigua & Barbuda

Heb je het even gehad met het zeilen dan zijn er tijdens de Antigua Sailing Week genoeg andere dingen te doen. Zo zijn er super mooie baaien en strandjes op Antigua, waarbij je vaak de enige bezoeker bent. Het water is ongelofelijk helder blauw en een duik in het warme water is dan ook heerlijk. De Rum Punch is verder altijd en overal binnen handbereik en mocht je in de avond nog zin hebben om toch nog op stap te gaan zijn de feestjes echt de moeite waard. Wij vonden Reggae In The Park met als hoofdact Damian Marley (één van de vele zoons van) het leukste feest. De lokale upcoming star: Asher Otto verdiend hier zeker ook een vermelding. Zij zingt vele covers, maar ook eigen liedjes met haar geweldige rauwe stem.

Antigua en barbuda beachesSnorkelen antigua barbuda antigua barbuda stranden Antigua en barbuda stingrays onderwater

En lijkt een weekje feesten en zeilen op Antigua & Barbuda je wel wat?

Ben je benieuwd naar wat er verder nog te doen is op Antigua & Barbuda? Hieronder vind je nog een aantal artikelen en handige sites voor deze bestemming, maar je kan ook meer informatie vinden op: www.visitantiguabarbuda.com. Wil je een rondreis of vakantie boeken? Kijk naar de Antigua & Barbuda vakanties op TUI