Wat te doen in Helsinki tips

Wat te doen in Helsinki? 5 tips voor de hoofdstad van Finland!

Witte bergen bedekt met een dik pak sneeuw, grazende rendieren met enorme geweien, meer dan duizend meren en het overweldigende Noorderlicht. Denk je aan Finland, dan komen deze stereotyperingen vaak op het netvlies. Maar vergeet ook zeker Helsinki niet, de hoofdstad van Finland.

Helsinki low budget & top stad

Helsinki dat zich de meest dichtbevolkte stad van Finland mag noemen is een ontzettend gave stad om rond te lopen. Deze stad biedt onder andere ruimte aan talloze hippe musea, snoezige cafeetjes en ander vertier. Op een steenworp afstand vind je bovendien ook nog eens twee eilandjes waar je op je gemak heen kunt om te wandelen, te picknicken en de Finse cultuur te snuiven. Lees gauw verder en ontdek 5 tips om te doen in Helsinki.

Wat te doen in Helsinki?

Om te laten zien dat Helsinki een veelzijdige stad is, vind jij in het onderstaand lijstje vijf onbekende hotspots die het echt waard zijn om te bezoeken.

1. Lieve eekhoorntjes voeren

Houd je van natuur en dieren? Dan zul je je zeker blij worden van een middagje wandelen op ‘Seurasaari’. Op slechts een steenworp afstand van de drukke stad vind je dit eilandje. Waan je in de natuur, waar je naast vele pluizige eekhoorntjes ook een gaaf gratis openlucht museum vindt met oude gebouwen uit heel Finland. Vergeet vooral niet een zakje ongezouten pinda’s te scoren bij de supermarkt om de eekhoorntjes te voeren.

2. Hedendaagse kunst bekijken in Helsinki

Geniet gratis van kunst bij museum Kiasma. Dit kan op elke vrijdag van de maand. Dit museum is een van de meest inspirerende musea van Helsinki. Hedendaagse kunst wordt hier tentoongesteld en deze kunst zet je zeker weten aan het denken.

3. Suomenlinna – een prachtig eiland en spotgoedkoop te bewonderen

Voor slechts een paar euro maak je een trip met de veerboot richting het eiland Suomenlinna. Dit eiland staat op de UNESCO World Heritage List vanwege de unieke militaire architectuur die er in de 18e eeuw is gebouwd. Dit voormalige verdedigingsoord is een ideale plek in Helsinki om even rond te zwerven.

4. Vintage shopping in Helsinki

Helsinki heeft een aantal tweedehands winkeltjes waar je voor weinig geld hele leuke kleding en accessoires kunt scoren. Shoppen bij ‘UFF’ is dan ook vergelijkbaar met bijvoorbeeld de collectie van tweedehands winkel Episode in Amsterdam. Ideaal als je jouw handschoenen thuis bent vergeten, een nieuw paar schoenen nodig hebt, een lekkere warme trui zoekt of gewoon een leuk item wil scoren.

5. Katten knuffelen bij Kissakahvila Helsinki

Midden in het centrum bevindt zich het katten cafe. Bij binnenkomst voel je je meteen thuis door de neutrale inrichting, de prachtige stem van zangeres Enya en de vriendelijke bediening. Het is hier verrassend schoon, al zou je dat misschien helemaal niet verwachten in zo’n setting. De katten zijn erg speels en vinden het fijn om geknuffeld te worden. Voor slecht vijf euro kun je je hier voor 1,5 uur vertoeven. De prijzen van het menu zijn hier tevens relatief laag in vergelijking met de rest van Helsinki. Geniet dus ongestoord van een glas jus, ciabatta met kip en paprika of een stuk wortel gebak.