Glamping luxemburg mullerthal

Wist je dat het groene Mullerthal in Luxemburg best wel tof is? Klik en ontdek!

Als kind ging ik er elk jaar minstens drie keer per jaar heen met mijn ouders en vond ik het fantastisch. Als zestienjarige was ik het zat. Luxemburg, wat moet je daar nou? Er zijn geen andere jongeren, geen leuke dingen om te doen, geen gezellige cafétjes en al helemaal geen campingdisco. Mega saai dus. Althans, dat was mijn beleving toen. Nu, zo’n twaalf jaar later, besloot ik om het land nog een kans te geven en ga ik terug om te kijken of ik misschien iets van mijn magische vroege jeugd herinneringen terug kan halen.

Het Mullerthal in Luxemburg

→ Lees ook: Dit is wat je wil weten over de Mullerthal Trail

Mullerthal luxemburg hike

Waarom het Mullerthal?

Samen met mijn zusje stappen we op vrijdagavond de auto in en rijden we binnen vier uur naar wat in mijn herinnering het mooiste stukje Luxemburg is: het Mullerthal. Het Mullerthal is een stuk natuur in het midden van Luxemburg vlakbij de grens met Duitsland. Deze regio wordt ook wel klein Zwitserland genoemd door de prachtige natuur en bijzondere rotsformaties. De bekendste plek van het Mullerthal is de Schiessentümpel, een kleine charmante waterval. Je komt deze tegen op verschillende wandelroutes door dit stukje natuur, maar je kunt ook gewoon de auto in de buurt parkeren als je zin hebt in een luie dag.

Mullerthal luxemburg wandelen

Mullerthal luxemburg bos

Wat kan je nog meer doen (in het Mullerthal) in Luxemburg?

Je voelt het misschien al een beetje aankomen, Luxemburg is vooral een plek voor buitenactiviteiten zoals wandelen, kajakken en mountainbiken. Door het hele land vind je wandelroutes die goed aangegeven zijn (inclusief de moeilijkheidsgraad) en ook kajakken kun je op bijna alle rivieren doen. De leukste wandelroutes vind je wat mij betreft rondom het Mullerthal omdat deze zo afwisselend zijn. Zo liepen wij een route van 20km waarbij we begonnen in een dicht naaldbos met steile afgronden, kwamen we door een klein dorpje, moesten we klauteren over rotsen, beekjes en tussen rotspleten door én kwamen we onderweg ook nog een kasteel tegen. Dat is trouwens waar je in Luxemburg ook voor aan het goede adres bent, want in het op één na kleinste land van de EU vind je maar liefst 22 middeleeuwse kastelen waarvan de bekendste die in Vianden is.

Mullerthal-Luxemburg-Vianden-kasteel

Kasteel van Beaufort tijdens wandeling

De leukste manier om te overnachten in Mullerthal?

Luxemburg biedt veel verschillende opties om te slapen maar verwacht geen overdadige luxe. Het meest gebruikelijke is om te slapen op een camping of in een gasthuis of herberg. Op veel campings kun je gaan voor een simpele staplaats waar je zelf je tentje op zet maar steeds meer campings bieden hier ook glamping opties aan waarbij je in een simpel maar superknus houten hutje slaapt of zelfs in een luxe safari tent.

Glamping luxemburg mullerthal

Luxemburg is perfect voor een weekendje weg

Oké, toegeven, behalve in de stad Luxemburg misschien valt er nog steeds niet heel veel te beleven op het gebied van uitgaan en leuke (en kwalitatief goede) restaurants zijn nauwelijks te vinden (neem dus je eigen kooksetje mee!). Maar wat ik als zestienjarige zo vreselijk vond vind ik nu juist heerlijk aan dit land. De rust en de natuur maken dit nu als een klein paradijsje voor mij en met vier uur rijden kun je makkelijk voor een weekend in een compleet andere wereld zijn.


→ Bekijk hier alle artikelen over Luxemburg