hippe restaurants Luxemburg Stad Paname

8x hippe barretjes en restaurants in Luxemburg Stad

Denk je aan Luxemburg Stad, dan verwacht je waarschijnlijk niet meteen een bruisend stadsleven zoals je in Berlijn of Parijs vindt. Toch kun je in deze expat-stad nog aardig wat hippe restaurantjes vinden en de leukste barretjes en restaurants hebben we voor jou getest. Benieuwd waar je zeker moet eten in Luxemburg of waar het leuk is om een drankje te doen? Check het lijstje met 8 tips hieronder!

8 hippe barretjes en restaurants in Luxemburg

1. Um Plateau

Een van de mooiste, romantische én meest hippe restaurants waar wij hebben gegeten in Luxemburg is Um Plateau. Het zit niet per se in een druk straatje in de stad, maar dat hoeft ook niet, want nadat je het restaurant binnen gaat beland je zo in een van de mooiste binnentuinen. De ideale plek om op een zomeravond te eten en als je het koud krijgt sla je gewoon een dekentje om. Het is een wat luxer restaurant met een mega uitgebreide gin tonic kaart en hele lekkere gerechten op het menu zoals een kreeft brioche of mooie stukken vlees en goddelijke voorgerechtjes zoals de shrimp pop corn. Dikke aanrader!

Adres van dit romantische restaurant in Luxemburg:
– 6 Plateau Altmuenster, 1123 Luxembourg
– Telefoonnummer: +352 26 47 84 26

hippe restaurants Luxemburg Stad Paname

2. Paname

Eerlijk is eerlijk, de bediening vonden we hier niet heel geweldig, maar als je dat even weg denkt (of als er wat aan gedaan wordt) dan zit je bij het hippe restaurant Paname heerlijk. Wij gingen hier naartoe voor lunch en aten er een baby detox bowl, avocado toast, acaï bowl en bestelden glazen homemade limonade. Ook staan er schalen vol pastel de nata op de bar, dus mocht je nog plek hebben na je lunch dan moet je er daar zeker ook een van bestellen. Binnen is het super mooi ingericht, met marmeren tafeltjes en een stijlvolle bar. En buiten kun je lekker op het terras zitten. Je vindt Paname wat verder buiten het centrum, maar het is zeker de moeite waard om hier even heen te lopen. Je komt bovendien langs leuke winkeltjes, zoals Extrabold en Lucien Schweiter Boutique & Showroom.

Adres van dit hippe restaurant in Luxemburg:
– 50 Rue Sainte-Zithe, 2763 Luxembourg
– Telefoonnummer: +352 24 87 31 62

3. Strogoff

Als je graag bij een Instagram-waardig restaurant aanschuift, dan zit je bij Strogoff helemaal goed! Verwacht bamboe, veel tropische planten, blauwe bordjes, heel fotogeniek eten en exotische cocktails. Het enige dat een beetje ontbreekt is een toffe locatie, want Strogoff vind je wat verder buiten het centrum bij een wat drukkere verkeersstraat. Toch zit ook het hippe restaurant Paname om de hoek, net als veel leuke boetiekwinkels, dus grote kans dat de straat in de loop der tijd nog wel een beetje gaat veranderen. Ohja en hun specialiteit? Dat is tartaar! Al hebben ze ook genoeg ander lekkers op het menu staan.

Adres van dit restaurant in Luxemburg:
– 1 Place de Paris, 2314 Luxembourg
– Telefoonnummer: +352 26 48 20 98

4. Konrad

Dit koffietentje / barretje zit in een van de meest fotogenieke straatjes van Luxemburg Stad middenin het centrum. Je kunt buiten zitten op een geïmproviseerd terras of juist binnen op een zachte bank neerploffen. Hier kom je om overdag warme chocolademelk of goede koffietjes te drinken met een flink stuk taart, maar ook om ‘s avonds van een drankje te genieten. Het is een super hip tentje met de meest bizarre dingen aan de muren (zoals een groot wit eland hoofd) en retro lampen aan het plafond. Er hangt een heel chill sfeertje bij Konrad en het is een ideale plek om relaxt met vrienden af te spreken.

Adres van dit barretje in Luxemburg:
– 7 Rue du N, 2229 Luxembourg

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door chef bie paul (@chefbiepaul) op

5. Les Copains d’Abord

Dit is een van de nieuwste restaurants uit dit lijstje. Les Copains d’Abord vind je in het centrum van de stad, aan een pleintje op loopafstand van het Groothertogelijk Paleis van Luxemburg. Bij Les Copains d’Abord zit je helemaal goed als je zin hebt in een goed gevulde borrelplank vooraf en voor flinke hoofdgerechten. Wij aten er met ons groepje malse biefstuk, sint-jakobsschelpen met risotto en daarnaast vind je op het menu ook genoeg hamburgers terug. De specialiteit van de chef verschilt vaak per dag en staat op het krijtbord in het restaurant opgeschreven, laat je dus zeker niet alleen leiden door het menu dat je buiten kunt bekijken. Het is een knus restaurantje met een mooie inrichting die her en daar nog wel een beetje finetuning nodig heeft en er werkt een super lieve en gezellig host in de bediening.

Adres van dit restaurant in Luxemburg:
– 24 Rue de l’Eau, 1449 Luxembourg
– Telefoonnummer: +352 26 20 02 73

hip cafe Luxemburg beim renert

6. Beim Renert

Zin in een speciaal biertje, zoals een Drunken Sailor? Of juist wel toe aan een goed glas Gin Tonic? Dan is het barretje Beim Renert een ideale hotspot om naartoe te gaan! De muren worden hier gesierd door allerlei prints en kunstwerken met vossen erop. De naam ‘Renert’ in combinatie met al die vossen, tja, het deed ons meteen denken aan het boekje de Vos van Reynaerde dat we op de Middelbare School moesten lezen. En dat klopt, want de Luxemburgse schrijver Michel Rodange schreef de Luxemburgse variant van de Vos van Reynaerde, oftewel Renert! Ok, lang verhaal kort over de naam, Beim Renert is sowieso een van de leukere en hippe barretjes van de stad. Lekker minimalistisch ingericht, met twee hippe gasten achter de bar en die het geluid maar wat graag hard aanzetten zodra het half één is geweest. Zeker even langs gaan voor een drankje dus! Bovendien is dit niet zo’n standaard uit de grond gepompte hippe tent, dit cafe voelt misschien wel hip aan, het zit er eigenlijk al een hele tijd en je hebt echt het gevoel even in het gewone Luxemburgse leven te zijn beland waar ook locals graag een drankje doen.

Adres van dit barretje in Luxemburg:
– 20 Place Guillaume II, 1648 Luxembourg

cafe Luxemburg stad cafe des arts

7. Cafe des Artistes

Dit cafe is een must als je in Luxemburg bent! Niet per se voor de drankjes, want je drinkt er gewone wijn en je kunt er prima biertjes bestellen, maar juist voor de ambiance. Bij Cafe des Artistes is de piano namelijk het centrale middelpunt van de kleine bar en daar worden de hele avond liedjes opgespeeld die de aanwezigen in het cafe vervolgens meezingen in het Frans, Duits of Engels. Omdat Luxemburg nogal meertalig is en er zoveel expats wonen is er altijd wel iemand die in een van die talen kan meezingen. Naast de pianospeelster is er overigens vaak ook een zanger(es) aanwezig om voor wat extra volume te zorgen en ondertussen kun jij gewoon meezingen met wat je kent of juist gezellig kletsen met degene waarmee je naar Cafe des Artistes bent gekomen. Ook al is het een meezingbar, je hoeft niet per se van jezelf te laten horen. Aanrader om hier naartoe te gaan nadat je uit eten bent geweest, wat later op de avond! Je vindt Cafe des Artistes trouwens in Grund, het lagere gedeelte van Luxemburg Stad.

Adres van dit authentieke barretje in Luxemburg:
– 22 Montée du Grund, 1645 Luxembourg

8. Honey/Mustard

Zoek je een hotspot om van een goede kop koffie te genieten? Dan is de Scandinavische kledingwinkel Honey/Mustard nog een leuke tip, naast dat dit een kledingwinkel is kun je hier namelijk ook terecht voor Fika. Oftewel thee, taart, ijsjes en cappuccino’s! Ook de verse salades schijnen een aanrader te zijn, dus na het shoppen kun je hier meer dan goed uitrusten voor een coffeebreak of lunch.

Adres van dit hippe restaurant in Luxemburg:
– 11 rue du Marché-Aux-Herbes, 1728 Luxembourg

restaurants Luxemburg_

Zin om naar Luxemburg te gaan? Zo plan je je trip!