begraafplaats Edinburgh

Een magische must do: de Harry Potter tour in Edinburgh

Als groot Harry Potter fan kon ik de Harry Potter tour in Edinburgh natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan. De stad, die diende als inspiratiebron voor J.K. Rowling tijdens het schrijven van de Harry Potter boeken, herbergt talloze plekken die fans van de tovenaarsleerling niet mogen missen. Als je de kans krijgt, is het absoluut de moeite waard om de Harry Potter Tour in Edinburgh te doen. Hieronder vertel ik je waarom!

Harry Potter in Edinburgh

→ Tip: Boek je Harry Potter tour via GetYourGuide
→ Lees ook: Wat te doen in Edinburgh? De beste (budgetproof)tips
→ Mega handig: Boek je complete trip naar Edinburgh bij TUI

begraafplaats EdinburghVictoria Street Edinburgh

1. Je ontdekt de inspiratie van JK Rowling

Edinburgh was de thuisbasis van J.K. Rowling toen ze begon met het schrijven van de Harry Potter-serie. Tijdens de tour krijg je de kans om de plaatsen te verkennen die Rowling inspireerden bij het creëren van bekende locaties in de tovenaarswereld. Van de mysterieuze steegjes van de Oude Stad tot de imposante Edinburgh Castle. Maar niet alleen locaties blijken een inspiratiebron te zijn geweest voor Rowling. Je komt erachter dat veel namen van de Harry Potter karakters geïnspireerd zijn op namen die J.K. Rowling in Edinburg tegenkwam, bijvoorbeeld op het kerkhof.

begraafplaats Edinburgh HP Edinburgh begraafplaats

2. Je bezoekt de geboorteplaats van Harry Potter

J.K. Rowling bracht uren door in The Elephant House, een gezellig café in Edinburgh. Ze bedacht hier de avonturen van Harry Potter. Het interieur is versierd met citaten en tekeningen van fans, waardoor het een bedevaartsoord is geworden voor Potterheads van over de hele wereld. Helaas kun je momenteel niet naar binnen omdat er een grote brand is geweest in het café maar de buitenkant is gelukkig in tact gebleven.

 Harry Potter Edinburgh, Elephant HouseHP tour, Elephant House

3. Je dwaalt door de ‘wegisweg’

De betoverende Victoria Street, met zijn kleurrijke gevels en kronkelende vorm, wordt vaak gezien als de inspiratie voor de Wegisweg. Tijdens de tour leer je over de verschillende winkels die de magische wereld van Harry Potter hebben beïnvloed.

Victoria Street Edinburgh HP tour Victoria StreetHP tour, Museum

4. Je leert de intrigerende geschiedenis van Edinburgh kennen

De Harry Potter Tour biedt niet alleen inzicht in de magische wereld, maar ook in de rijke geschiedenis van Edinburgh. Ontdek de geheimen van de stad terwijl je door smalle steegjes slentert en historische monumenten bewondert. De combinatie van magie en geschiedenis maakt deze tour des te boeiender.

Harry Potter Edinburgh, mooie gebouwen HP tour Zwerkbal

5. De tour is voor elk type Harry Potter fan

Of je nu een doorgewinterde fan bent die elk boek uit het hoofd kent of een nieuwkomer in de Harry Potter wereld, de tour in Edinburgh heeft voor ieder wat wils.

Kortom, de Harry Potter Tour in Edinburgh is niet zomaar een wandeling door de stad; het is een betoverende reis door de geschiedenis, de inspiratie en de magie die de wereld veroverden. Dompel jezelf onder in de betoverende sfeer van Edinburgh en ontdek de geheimen achter de creatie van een van de meest geliefde verhalen aller tijden. Een ervaring die elke Potterhead voor altijd zal koesteren.

Handafdruk JK Rowling

Plan je trip naar Edinburgh

Wil jij alles te weten komen over Harry Potter in Edinburgh? Wij boekten deze tour via GetYourGuide. Een echte aanrader! Onze gids was een enorm enthousiaste potterhead die ons met veel humor en kennis rondleidde. De tour was ook nog eens interactief, wat het extra leuk maakte!

Deze tour is een must tijdens je weekendje weg in Edinburgh! Regel vliegtickets naar Edinburgh en kies hier een mooi hotel (zoals bijvoorbeeld bij Cityroomz Edinburgh of Motel One Edinburgh-Royal). Of boek een complete reis via TUI.

HP tour Zwerkbal


→ Bekijk hier alle artikelen over het Verenigd Koninkrijk