Hotspots-Barcelona-Can-Dende
Kayleigh en Yves

Barcelona: 5x food hotspots die je absoluut niet mag missen

Barcelona, een stad waar wij stapelgek op zijn. Deze stad heeft alles: prachtige architectuur, rijke historie, ontelbare restaurants en barretjes, verkoelende stranden, groene parken en zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Wij laten jullie graag kennis maken met onze favoriete restaurants & barretjes tussen de Catalanen.

5 x de beste hotspots in Barcelona

→ Hotel tips: Praktik Garden, Yeah Hostel of Zero Barcelona
→ Vind de beste vliegticketdeals of ga met de trein naar Barca

Hotspots-Barcelona-Can-Dende

1. Can Dendê

Na wat ronddwalen door de wijk Poblenou komen wij bij dit verborgen plekje uit: Can Dendé. Super knus en een hele relaxte vibe. Met een heerlijk terras in de zon en een aantal tafeltjes binnen is dit een heerlijke plek voor ons ontbijt. Wij nemen Griekse yoghurt met granola en fruit, een French toast met rode vruchten en omdat we zo gek zijn op burgers willen we ook graag de kipburger met ruffle fries proberen. Met Spaanse muziek op de achtergrond en het zonnetje in ons gezicht, genieten we van dit lekkere ontbijtje.

Adres van deze hotspot: Cuitat de Granada 44, Barcelona

2. Alsur Café

Een van onze favoriete wijken in het centrum van Barcelona is El Born. Een wijk met een heerlijke vibe, vele restaurantjes en barretjes en dus ook voor ieder wat wils. Middenin deze wijk vind je Alsur Café. Dit concept vind je terug op meerdere plekken in Barcelona, maar onze favoriet is gelegen aan een gezellig pleintje in de wijk El Born. Geniet hier van een biertje in de zon terwijl je je laat vermaken door verschillende straatmuzikanten.

Adres van deze hotspot: Plaza de Sant Cugat 1, Barcelona

3. Mosquito

Als je van de Aziatische keuken houdt is dit de plek waar je moet zijn. In de bruisende wijk El Born vind je dit piepkleine restaurantje. Je krijgt hier Aziatische gerechten in de vorm van tapas. Waarschijnlijk moet je hier even in de rij staan als je niet hebt gereserveerd, maar deze plek is het wachten meer dan waard. Aanraders: sichuan pepper beef en dumplings beef shuijiao, maar eigenlijk zag alles er heerlijk uit. Wij hadden het geluk dat we aan de bar mochten zitten en hierdoor zicht hadden op hun mini-keuken. Helaas hebben we niet de hele menukaart kunnen proeven, maar bij ons volgende bezoek aan de stad zijn wij hier zeker weten weer te vinden.

Adres van deze hotspot: Carders 46, Barcelona

4. La Central

Barcelona kent vele burgerconcepten. Wij als echte liefhebbers van burgers hebben dan ook al vele concepten in deze stad uitgeprobeerd. Onze favoriet in Barcelona is: La Central. Bij binnenkomst pak je een lijst, je kiest je broodje, je burger, je toppings, je bijgerechten en gaat naar de kassa. Zoek een plekje uit en je bestelling wordt naar je tafel gebracht. De ideale plek voor een snelle en goedkope break.

Adres van deze hotspot: Via Laietana 45, Barcelona

5. Pax49

Sluit de dag af met een cocktail in PAX49. Een hippe cocktailbar in een vintage jasje en nog leuker, Nederlandse roots (leuk weetje: deze familie heeft ook verschillende hotels en restaurants in Maastricht: Hotel Beaumont, Hotel The Dutch en Harry’s, zeker aanraders mocht je binnenkort een weekendje in Maastricht verblijven). Deze cocktailbar ligt net als Alsur Café en Mosquito in de levendige wijk El Born. Maak een keuze uit de uitgebreide cocktailkaart en klets lekker tot in de late uurtjes met elkaar. Mocht je liever dansend de nacht in gaan, ook dat is hier mogelijk. Met een cocktail in je hand dans je op de heerlijke jazzy beats tot je echt niet meer kan. Onze favoriete cocktail: Basil Club, een verrassende smaakbeleving op je tong. Je kunt hier trouwens ook terecht voor een lunch. Hun lunchkaart bestaat uit verschillende bagels.

Adres van deze hotspot: Carrer Rec 49, Barcelona

→ Bekijk hier al onze Spanje artikelen

 

Deze reistips zijn geschreven door Kayleigh en Yves