suppen utrecht moai

Suppen in Utrecht: 5 leuke plekken & routes!

Zin om te suppen in Utrecht? Met je eigen SUP board of juist met een huur board? Het kan allebei in Utrecht, want deze stad barst van de mooie grachten en singels waarover je perfect kunt peddelen op je sup board en er zijn verschillende goede verhuurlocaties. Daarnaast vind je er in de omgeving prachtige natuurgebieden waar je als sup-liefhebber ook zeker je hart ophaalt. Welke plekken zijn nou echt tof en mag je niet missen? De tofste routes en plaatsen om te suppen hebben we hieronder op een rijtje gezet.

1. Suppen over de Oude Gracht en de singels

Een mooie plek om op je sup board te stappen, is de Oude Gracht. Deze loopt midden door het centrum van de stad en zo kom je langs alle mooie gebouwen, cafeetjes en natuurlijk heb je uitzicht op de Domtoren. Je kunt een sup board huren om een tochtje te maken, maar je kunt er ook zelf eentje aanschaffen als je graag supt. Bij MOAI boards zijn er veel verschillende soorten boards te kiezen, van beginner tot gevorderd en altijd met een toffe print en mooie kleuren.

Op de Oude Gracht suppen is dus een echte belevenis, omdat je langs allemaal terrasjes en historische plekken komt. De gracht is ongeveer twee kilometer lang, dus je kunt ervoor kiezen om er heen en terug over te suppen, of om de tocht wat langer te maken met een rondje over de Utrechtse singels. De Oude Gracht, Catherijnesingel, de Weerdsingel, de Vecht en de Kromme Rijn zijn namelijk met elkaar verbonden door water. Dus je kunt over alle singels suppen.

Onderweg kom je onder meer langs de Wittevrouwensingel met verschillende monumentale panden en je supt langs verschillende parken zoals het Griftpark. De ronde over de singels is ongeveer 5,5 kilometer. In Utrecht zijn veel opstapplaatsen voor suppers en kanoërs, zoals de Werf langs de Oude Gracht, de Weerdsingel Westzijde 31 en het Griftpark.

→ Board huren? Dat kan bij What’SUP Utrecht aan de Oudegracht 112

suppen in Utrecht, oude gracht

2. Kromme Rijn suptochten

De Kromme Rijn begint in het centrum van Utrecht en loopt helemaal door tot aan Wijk bij Duurstede. Dat is ongeveer 28 kilometer, dus je kunt je tocht in Utrecht beginnen en telkens een stukje van de Kromme Rijn over suppen. Je komt langs plaatsen als Bunnik, Odijk en Cothen en onderweg zie je verschillende kastelen en natuurgebieden langskomen. Ook leuk om te stoppen: Theehuis Rhijnauwen. Dat ligt praktisch aan het water. Wel belangrijk om in de gaten te houden: de stroming. Vanuit Wijk bij Duurstede naar Utrecht stroomt de Kromme Rijn, dus let wel op met het suppen dat je op de heenweg stroomopwaarts gaat.

→ Wil je een eigen sup board? Hier kun je hele toffe boards kopen

3. Suppen op de Maarsseveense en Vinkeveense Plassen

Wil je liever suppen op een grotere plas? Ga dan naar de Maarsseveense Plassen, niet ver van Utrecht vandaan. De plassen liggen tussen Utrecht en Maarssen in en je kunt er met je sup board het makkelijkst met de auto of het openbaar vervoer komen. Hier kun je over het water suppen en ondertussen genieten van de natuur. Ga je liever naar de Vinkeveense Plassen? Hier zijn verschillende routes die je kunt suppen. Deze route is specifiek voor suppers uitgezet en deze route van 12 kilometer is voor bootjes bedoeld, maar als supper kun je daar ook goed gebruik van maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MOAI® (@moaiboards)

4. Amelisweerd: suppen door de natuur

Waar de Kromme Rijn vanuit Utrecht richting Wijk bij Duurstede stroomt, kom je onderweg langs een aantal leuke plaatjes: Nieuw Amelisweerd, Oud Amelisweerd en Rhijnauwen. De landgoederen die hier liggen zijn dan ook Amelisweerd en Rhijnauwen. Je kunt hier over de Kromme Rijn suppen en onderweg even een stop maken in één van deze plekken. Ga picknicken, schuif aan bij een van de vele terrassen aan de kant of breng een bezoekje aan Fort bij Rhijnauwen. Langs de Kromme Rijn zijn meer dan genoeg plekken om op te stappen met je sup, dus je komt zowel vanuit Utrecht als vanuit Wijk bij Duurstede gemakkelijk op deze plek.

→ SUP huren? Dat kan bij de Sup Sup Club bij de Weg naar Rhijnauwen 13-15

5. Peddelen over de Loosdrechtse Plassen

Suppen op de Loosdrechtse Plassen vlakbij Utrecht? Doe dan eens de route van 8 kilometer die op het Vuntusstrand begint. Deze tocht is aangegeven met pijlen en voert je door een moerasbos naar het open water van de Loosdrechtse Plassen. Je peddelt door het natuurgebied Vuntus, dat wat kleiner is dan de grote Loosdrechtse Plas. In de buurt van de locatie van het Vuntusstrand kun je ook gemakkelijk parkeren. Liever op de grote plas op avontuur met je sup board? Dat kan zeker. Je peddel daar gerust een paar uur rond.

suppen in Utrecht, Loosdrechtse plassen

Wil je een eigen SUP kopen?

Wil je meer weten over een geschikt sup board voor jouw sup-avonturen? MOAI boards heeft sup boards voor ieder niveau, in verschillende formaten en stijlen. In dit artikel lees je de beste tips voor het kopen van een sup board voor beginners.


→ Bekijk hier alle artikelen over Nederland