mario kart utrecht

In real-life Mario Kart spelen tegen je vrienden? Het kan op deze baan in Utrecht!

Je hoeft echt niet naar Japan om in real life een Mario Kart ervaring (yep, in Tokio kun je Mario Karten in de stad) te hebben, ook in Utrecht vind je een baan waar je tegen je vrienden, in echte karretjes, op een echte baan, een Mario Kart ervaring kunt beleven! Al eerder was de baan onder de naam Crazy Karts open, maar nu heet het House of Karts van The Team Building en kun je van een nog toffere Mario Kart ervaring in Utrecht genieten. Verwacht extreem vette karts, een nieuwe naam, toffe special effects en een gegarandeerd hilarisch uitje met vrienden. Dit moet je een keer proberen toch?

→ Heel uitje van maken? Overnacht in The Anthony hotel of BUNK Hotel
Compleet verzorgd weekendje weg

mario kart real life in utrecht utrecht mario kart real life spelen

Mario Kart in Utrecht

Wie heeft er vroeger niet Mario Kart gespeeld? En stel je nu is voor dat je dit in real-life kunt doen? Dat is toch een kinderdroom die ineens werkelijkheid wordt? Dat moeten de bedenkers van House of Karts aka Mario Kart Utrecht gedacht hebben. Het team achter deze baan heeft trouwens al meer ervaring in de activiteiten branche. Zo hebben ze ook twee onwijs toffe escape rooms (Escaperoom Get out of here en The Loophole) opgezet en eerder Festival de Escapade georganiseerd. Dat ze dus een tof uitje kunnen organiseren, is een feit!

Meer dan alleen rondcrossen in Mario Karts

Tuurlijk kan je weer driften in de scherpe bochten van de kartbaan en je beste vrienden schaamteloos proberen af te snijden, maar er is meer dan alleen rondcrossen zodra de nieuwe indoor baan open gaat. De karretjes zelf worden bijvoorbeeld geupgrade, je kan allerlei toffe aankleding vinden die helemaal past bij de stijl van de baan én er zijn spelelementen die de wedstrijd nog net wat spannender maken.

Verzamel diamanten en win

Er zijn een paar elementen op de baan te vinden die de heat extra spannend maken. Pas bijvoorbeeld op voor de gele kruizen op de baan, maar nog belangrijker: Verzamel zoveel mogelijk diamanten om een nog snellere rondetijd neer te zetten. Het draait hier namelijk niet om puur een snelle rondetijd rijden, maar juist ook om hoeveel punten je kan scoren. Die punten zijn uiteindelijk meer waard dan hoe hard jij rijdt!

Ga in passende outfit de kart baan op!

Je Mario kart ervaring in Utrecht nog toffer maken? Bestel via Bol.com een passende outfit en ga echt als Mario, Luigi of een van de andere karakters uit Mario karts de baan op!

Bestel een Mario outfit
Bestel een Luigi pak

In wat voor kart zit je eigenlijk?

Deze kartbaan is trouwens totaal niet te vergelijken met een gewone kartbaan. De Crazy Kart is namelijk een elektrisch aangedreven drift kart waarmee je extra strak door de bochten kan driften. En qua snelheid? Je kan ongeveer 22 km per uur halen! Extra tof: De karts zijn zo gemaakt, dat als jij over bepaalde tekens rijdt ze net iets harder of langzamer gaan. Net zoals in het gewone Mario spel! Je kan bijvoorbeeld ook effecten sparen, zodat je op een gegeven moment een langere boost krijgt en extra hard gaat rijden. Stel, je pakt 3 diamanten? Dan kan je zelf bepalen wanneer je die boost activeert en daarna kun je 5 seconden op top snelheid rijden, waardoor inhalen ineens heel makkelijk wordt!

→ Meer weten? Check de site van House of Karts

mario kart utrecht

Thuis spelen? Check dit nieuwe spel: Mario Kart Live

Dan moet je misschien overwegen om Mario Kart Live te kopen! Met deze twee race-autootjes maak je van je eigen huiskamer een racebaan. Yep, je leest het goed. Je hebt echt twee autootjes in je huiskamer rondrijden, die jij bestuurt met je mobiel, tablet of tv en op je beeldscherm zie je allerlei special effects in je huiskamer verschijnen. En de racebaan? Die bouw je zelf met de bijgeleverde items. Benieuwd hoe het werkt? Check deze video hieronder of bestel Luigi op Bol.com of ga voor Mario!

mario kart mario live

Met wie zou jij de Mario Kart baan willen uitproberen?

Andere toffe uitjes ontdekken? Lees ook: