Onbekende plekken rome

Ontdek Rome off the beaten track: 6 onbekende plekken

In Rome moet je sowieso de bekendste bezienswaardigheden zien zoals het Colosseum, de Trevifontein en Vaticaanstad maar als je er een weekje bent, dan heb je hierna zeker nog tijd over. Gelukkig zijn er nog heel wat leuke dingen te beleven in Rome en we geven je graag enkele ideetjes! Oh en wil je vooral food tips, dan moet je dit artikel over eten in Rome even lezen.

6 x Onbekende plekken Rome

bijzondere plekken rome rome tips onbekende plekken onbekende plekken rome tips

1. Coppedè

Er zijn heel wat toffe wijken in Rome zoals bijvoorbeeld de wijk Coppedè. Het is zeker de moeite waard om hier rond te wandelen want er zijn heel wat prachtige, speciale gebouwen te zien. De wijk kreeg z’n naam van de architect Gino Coppedè die van de stad de opdracht kreeg om er enkele unieke huizen te ontwerpen en dat liet hij zich geen twee keer zeggen. Art déco, barok, gotiek… Er staat in elke stijl wel een huis.

rome off the beaten track

2. Palazzo Zuccari

Als je terug in het centrum bent en de Spaanse trappen beklommen hebt, loop dan rechts de Via Gregoriana in naar nummer 30. Hier kun je het Palazzo Zuccari zien. Dit huis valt op door z’n voordeur in de vorm van een grote mond. Het palazzo werd in 1592 gebouwd en diende als kunstacademie. Nu huist er onder andere een bibliotheek.

off the beaten track rome Palazzo Zuccari

3. Piazzale Garibaldi

’s Avonds is het leuk om naar de Terrazza del Gianicolo (Piazzale Garibaldi) te gaan. Vanop deze heuvel heb je een mooi uitzicht over Rome en als de avond valt is er meestal wel een straatmuzikant te vinden die voor de sfeer zorgt met zijn muziek. Romantisch!

rome bijzondere onbekende plekken Onbekende plekken rome

4. Ponte Milvio

Ook de Ponte Milvio is een romantische to do. Deze brug over de Tiber is één van de oudste van de stad. Door een Italiaanse roman werd het populair bij koppeltjes om een hangslot aan de brug te hangen en de sleutel in de Tiber te gooien als symbool van hun eeuwigdurende liefde. Helaas kon de brug het gewicht van al die sloten niet aan en besloot het stadsbestuur ze weg te halen en een verbod in te voeren op het hangen van sloten aan de brug. Wie betrapt wordt, riskeert een boete maar toch kun je nog enkele sloten spotten aan de Ponte Milvio. Aan het begin van de brug vind je trouwens ook het supergezellige terras van een kleine bar. De drankjes zijn een stuk goedkoper dan in het centrum en je krijgt er nog eens allemaal heerlijke hapjes bij. Een absolute aanrader!

rome onbekende plekken Ponte Milvio

5. Olympisch stadium

Op een steenworp van de Ponte Milvio staat het Olympisch stadium. In 1960 werden de Olympische spelen hier georganiseerd in Rome. Je vindt er een marmeren stadium omgeven door standbeelden die allerlei sporten uitbeelden. De sportievelingen onder ons kunnen er ook een rondje lopen.

Rome onbekende plekken olympisch stadion

off the beaten track Rome onbekende plekkenRome off the beaten track olympisch stadion

6. Tyrreense Zee

Soms is het ook gewoon te warm om te lopen of zelfs gewoon rond te wandelen in de stad. Gelukkig is de zee niet veraf en vlot bereikbaar met de trein. Tijdens warme zomerdagen kan het aangenaam zijn om een stranddagje in te lassen tijdens je citytrip en verkoeling te zoeken in de Tyrreense Zee. Lees hier meer over een glamping dichtbij Rome en het strand

Rome off the beaten track

Zoals je merkt is er nog heel wat meer te beleven in Rome dan de bekendste plekken en gebouwen, in een stad met zo’n ongelooflijk rijke geschiedenis valt er achter elke hoek wel iets te zien of te ontdekken. We zijn benieuwd welke plekjes jij nog ontdekt? Laat je tips hieronder achter in een reactie!