Rome glamping

Glamping in de buurt van Rome én zee!

Misschien zou je er niet direct aan denken, maar wist je dat je een luxe kampeervakantie prima kunt combineren met een citytrip naar Rome én een strandvakantie? Wij mochten tijdens onze laatste stedentrip naar de hoofdstad van Italië op een Vacansoleil camping slapen die zo’n 20 kilometer ver van Rome lag en zo’n 10 kilometer van zee. Een perfecte combi voor reizigers die een week(endje) willen chillen maar tegelijkertijd ook een grootse stad willen ontdekken.

Glamping Rome

Rome glamping

Rome glamping

Slapen onder een sprookjesachtig bos

De camping waar wij sliepen heet Camping Fabulous en via Vacansoleil kun je hier gave safaritenten, huisjes en bungalowtenten huren. Wij mochten op uitnodiging van Vacansoleil in een Waikiki huisje slapen en daarbinnen heb je eigenlijk alles dat je nodig hebt: Een keukentje, verschillende slaapkamers, een douche, toilet en een veranda waar je uit de regen of zon kunt zitten. Je hoeft dus geen avondwandelingen naar het toiletblok te verwachten, want alles dat je nodig hebt is binnen handbereik.

Een grandioos uitzicht hadden wij vanaf ons huisje niet, want de camping ligt niet direct aan zee of op een heuvel, maar boven de camping vind je wel een waanzinnig mooi bos dat er sprookjesachtig uit ziet én zorgt dat het lekker koel blijft als de zon hard schijnt. Ook is er op de camping een gelateria te vinden (heel gevaarlijk, want je wilt echt elke avond een ijsje halen), een supermarktje (al gingen wij naar een wat grotere supermarkt op minder dan 10 minuten rijden) en mocht je het leuk vinden: ‘s Avonds is er entertainment.

Binnen een uurtje ben je in het hart van Rome

Wij hadden een huurauto toen we sliepen op de camping en daarmee gingen we ook naar Rome, maar je kan vanuit Camping Fabulous ook prima de bus pakken en een enkel-ticket kost je maar 1,50 euro per persoon. Ons werd verteld dat de bus stopt bij het Colosseum, maar wellicht dat je vanaf daar ook kan overstappen en naar andere plekken in Rome kunt rijden. Met de bus doe je er dik een uur over en wij waren met de auto zo’n 40 minuten onderweg. Parkeren deden we trouwens op de grote weg die langs de Tiber loopt, in de buurt van Isola Tiberina. Als het goed is, mag je als toerist parkeren op de Lungotevere degli Anguillara en voor de eerste drie uur ben je per uur ook ongeveer 1,50 euro kwijt. Wij hadden elke keer geen moeite met het vinden van een plekje en vanaf Lungotevere degli Anguillara loop je ook gemakkelijk naar plekken als Campo de Fiori of Piazza Navona.

Hakuna Matata Beach Ostia Hakuna Matata Beach Ostia

Ostia strand Rome Rome GLamping ostia strand

Luieren aan zee bij Hakuna Matata Beach in Ostia!

Vanaf Camping Fabulous is het zo’n 10 kilometer rijden voordat je bij de stranden van Ostia bent. Je zal hier langs de kust restaurants tegenkomen met betaalde stranden gevuld met ligbedden of parasols en heel veel zwembaden, maar bij Hakuna Matata Beach vind je nog een vrij stukje strand. Bij het strandtentje dat dezelfde naam draag, ‘Hakuna Matata’, kun je cappuccino’s halen voor 1,50, aan de overkant bestel je bij een van de kraampjes goddelijke panini’s met mozzarella of ham en op het strand kun je de zee in duiken of een potje mee tennissen. Veel toeristen kom je hier trouwens ook niet tegen, want het strand wordt vooral gebruikt door locals.