kick-off val thorens

Kick-off van het wintersportseizoen in Val Thorens!

Het heeft even geduurd, maar we mogen ons in de handjes wrijven, omdat het wintersportseizoen eíndelijk weer aanbreekt! Om de opening te vieren wordt er in Val Thorens jaarlijks groot uitgepakt met een scala aan mogelijkheden: de eerste liftrit van het seizoen, heerlijk eten, het testen van de nieuwste materialen en vooral heel veel enthousiasme voor de komende maanden. Ben jij ooit naar de kick-off van het wintersportseizoen geweest in Val Thorens? Hieronder lees je er meer over!

De opening van Val Thorens is eind november

Val Thorens is met zijn ligging van 2300 meter hoogte het hoogste skidorp van Europa. Dat brengt voordelen met zich mee, zoals veel sneeuwzekerheid en mooie ruige bergen. Het skigebied is onderdeel van drie aan elkaar gelinkte valleien met in totaal zo’n 600 kilometer aan pistes. Genoeg te beleven dus! Afgelopen 24-25 november was de lancering van het nieuwe seizoen en wij waren aanwezig voor een winters voorproefje.

opening val thorens bergen kick-off

kick off val_thorens view sneeuwzekerheid

Must: Ga naar de brand-village tijdens de kick-off van Val Thorens voor je de piste op gaat

Een van de leukste dingen van het openingsweekend is de mogelijkheid om gloednieuw 2019 materiaal te testen. Voor zowel ski’s als snowboards zijn er tientallen stands opgezet in de ‘brand-village’ en na een kort inschrijfmoment ben je vrij om letterlijk alle ski’s en boards aan een test te onderwerpen. Gedurende twee uur mag je je helemaal uitleven op de pistes, om vervolgens door te gaan met de volgende plank naar keuze. Ontzettend leuk natuurlijk wanneer je op zoek bent naar nieuw materiaal, maar zelfs als je nog tevreden bent met je eigen spullen is het natuurlijk erg leuk om eens iets anders te testen dan waar je normaal gesproken zelf in zou investeren. Bamboo skis, asymmetrische snowboards, gloednieuwe flow bindingen en klassieke boards in een nieuw jasje: alle grote merken zijn te vinden in de brand-village! Natuurlijk kan een dergelijke ervaring in Frankrijk niet gepaard gaan zonder goed eten en drinken: de hele dag door warme chocolademelk en zelfgemaakte taarten zorgden voor een aangename afwisseling.

kick off val_thorens brand village val thorens kick off snowboard shop val_thorens kick off 2018 snowboard

val thorens brand village kickoff

Tijdens de opening kick off van val thorenskickoff val thorens brand village kickoff val thorens brand village eten

Tijdens deze kick-off van Vol Thorens probeerden wij voor het eerste de Snowscoot

Nadat we er verschillende runs met zowel snowboard als ski’s op hadden zitten, bleek er nog meer uit te proberen waar ik zelf nooit van had gehoord: de snowscoot. Het beste uit te leggen als een kruising tussen een BMX-fiets en een snowboard zorgt dit apparaat voor een compleet andere ervaring op de piste! Na een paar pogingen werd het steeds haalbaarder om fatsoenlijke bochten te maken en zonder al te veel hartverzakkingen beneden te komen. De snowscoot is erg divers en er zijn gave video’s te vinden van mensen die er zelfs backflips mee maken en mooie poederruns doen. Daarnaast is het een ideaal middel voor mensen die blessures hebben opgelopen, omdat het iets minder veeleisend is van je lichaam dan normale ski’s of een snowboard. Mocht je tijdens je volgende reis eens iets anders willen proberen: geef de snowscoot dan een kans!

Is zo’n Kick-off voor herhaling vatbaar?

Val Thorens is een heerlijke bestemming als je op zoek bent naar de combinatie tussen Frans culinair genot, eindeloze kilometers aan piste en een mooie ruige omgeving. Wanneer je voor je volgende seizoen als een van de eersten in de sneeuw wilt zijn, kun je al voor 116 euro per persoon genieten van een twee-daagse skipas, onbeperkt materiaal testen en twee overnachtingen in een hotel. Naast de traditionele wintersport, kun je ook steeds meer activiteiten vinden zoals een gigantische zipline, heerlijke yoga-sessies op de berg en mooie snowshoe hikes!

val_thorens-kickoff-2018 val_thorens-kickoff-in-2018 val_thorens-kick-off-november-2018

Wil je naar Val Thorens?

Handige sites:

Valthorens.com Complete Val Thorens reis met TUI Vliegtickets naar Geneve

→ Bekijk hier al onze Wintersport artikelen