Assiette Champenoise

Hier eet je de lekkerste lunch van je leven: Assiette Champenoise, hét Michelin Restaurant in Reims

Als jij culinaire hoogstandjes écht kunt waarderen, dan moet je ooit bij Assiette Champenoise gaan eten. We kunnen met zekerheid zeggen dat je hier een van de beste lunches van je leven zal proeven. Je vindt het Assiette Champenoise restaurant in Reims en het heeft maar liefst 3 Michelin Sterren op haar naam staan. Mocht je dromen van een diner of lunch bij een Michelin Restaurant, dan is dit de plek waar je ooit aan wilt schuiven voor een aantal uur! Ja, dat lees je goed, wij begonnen onze lunch om 13:00u en liepen pas om 17:00u rollend de deur uit.

10 gangen lunch bij Assiette Champenoise

Assiette Champenoise

Een drankje doen of meteen aanschuiven

Wanneer je aankomt bij Assiette Champenoise, rijd je eerst een indrukwekkende oprijlaan op en bij de entree word je auto overgenomen door iemand van het restaurant die hem vervolgens voor je parkeert. Wij waren eigenlijk best blij dat we een mooie Toyota van SnappCar bij ons hadden, want een chic gebeuren is het hier wel. Je kan vervolgens je lunch beginnen met een drankje aan de bar, maar wij kozen ervoor om meteen aan te schuiven bij onze tafel. Daar werden we opgevangen door een drietal obers. Twee voor het aanschuiven van de stoelen, één om ons te voorzien van een drankje. En zo bleef het eigenlijk de hele middag. Over de top, maar daardoor is eten bij Assiette Champenoise, naast het feit dat je er goddelijke gerechten proeft, ook echt een beleving. Over de verschillende dranken en gerechten wordt uitvoerig verteld, waardoor je nog meer zin krijgt in wat je voorgeschoteld wordt.

Assiette Champenoise Assiette Champenoise

Een 10 gangen lunch waarbij aandacht is voor lokale producten

Bij Assiestte Champenoise krijg je niet zomaar een lunch. Er is een uitgebreid menu samengesteld dat al je zintuigen prikkelt en uit maar liefst 10 gangen bestaat. Daar horen uiteraard bepaalde Champagnes bij en andere heerlijke witte en rode wijnen uit Frankrijk. Sowieso zijn de meeste gerechten met lokale producten gemaakt. Dit merk je het beste bij de gigantische kaasplank die je tegen het einde van je lunch aangeboden krijgt. Kazen uit alle windstreken van Frankrijk liggen uitnodigend uitgestald op een tafel. En dan bedoelen we niet vier of vijf kazen, maar meer dan twintig. Wij herkennen meteen Coeur kaas uit Normandië, maar bij het toetje spotten we ook Canneles cakejes uit Bordeaux.

Assiette Champenoise Assiette Champenoise

Van kaviaar tot parmezaanse kaaskoekjes

Op ons bord worden de meest bijzondere gerechten getoverd. Denk aan kaviaar, maar ook aan lobster en dat alles op bewonderingswaardige wijze bereid. Ook van minder exclusieve producten worden bijzondere hapjes gemaakt. Zo zit bij één van de voorgerechten een kaaskoekje gemaakt van parmezaan, dat zo intens van smaak is en heerlijk smelt wanneer je er een hap van neemt.

Assiette Champenoise

Het hoogtepunt tijdens onze lunch bij Assiette Champenoise

Mijn lievelingsgang is toch wel het toetje. Dat bleek niet alleen te betsaan uit een kaasplank of verschillende cakejes en chocolade. We kregen namelijk ook een fel gele citroen voorgeschoteld, gemaakt van witte chocola. Je zou bijna denken dat deze citroen écht is, maar zodra je er je lepel in zet breek de chocola en komt een goddelijke citroen mouse en mengsel tevoorschijn. De perfecte combinatie van zoet en zuur.

Assiette Champenoise

Lunchen bij Assiette Champenoise is het beste te omschrijven als een smaakexplosie zonder einde

Je beleeft bij Assiette Champenoise de ene smaakexplosie na de andere en je smaakpapillen draaien constant overuren. Na de tien gerechten en vele glazen champagne en wijn, wandel je hier dan ook helemaal roezig de diner-ruimte uit. Gelukkig mag je met een verse kop thee en bijzondere kop koffie (Kopi Luwak! Tenzij je dit niet wilt natuurlijk, dan zijn er ook allerlei andere koffies te bestellen), nog even uitrusten in de bar van het restaurant. Daar staan tientallen zachte banken en stoelen, waar je perfect kunt uitbuiken.

Once in a Lifetime Lunch: Wil jij ook keer eten bij Assiette Champenoise?

Je vindt Assiette Champenoise in Reims, eigenlijk iets buiten de stad, in Tinqueux. Wij bezochten dit Michelin Sterrenrestaurant tijdens een weekend naar de Champagnestreek. Net zoals je bij veel andere Michelin Restaurants kunt verwachten, eet je ook hier niet voor een paar tientjes. Zie het dus echt als een “Once in a Lifetime Lunch” waar je even voor moet (en wilt!) sparen. Uiteraard kun je ook losse gerechten bestellen, deze zijn dan weer iets betaalbaarder dan de voorbedachte menu’s. Om je een idee te geven: Het Goût menu is 95 euro en het Emotion menu kun je bestellen vanaf 185 euro, hier zitten ook bijpassende Champagnes bij.

Adres van Assiette Champenoise: 40 Avenue Paul Vaillant-Couturier, 51430 Tinqueux (dit ligt naast Reims)

Openingstijden: Maandag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag en Zondag van 12:00-14:00 en van 19:30-22:00. Op dinsdag en woensdag zijn ze gesloten.

Reserveren bij Assiette Champenoise: Dit kan via de website, door te mailen naar info@assiettechampenoise.com of door te bellen naar +33 3 26 84 64 64. Ze spreken ook Engels bij dit restaurant, dus het is geen probleem als je geen Frans kunt.

Nog leuk om te weten is dat de keuken wordt geleid door chef Arnoud Lallement, die het restaurant ooit overnam van zijn vader Jean-Pierre. Het gerecht met de Blue Lobster is een eerbetoon naar zijn vader. Chef Arnoud Lallement probeert met zijn gerechten een eerbetoon te brengen naar Frankrijk en specifiek aan de regio Champagne. Er is dus heel veel oog voor mooie lokale producten. Het menu van het Assiette Champenoise verandert trouwens elk seizoen, dus wanneer jij gaat zou het zomaar kunnen dat er andere gerechten op het menu staan. Bij het restaurant hoort trouwens ook een prachtig hotel (met zwembad!), dus mocht je jouw bezoek aan Assiette Champenoise compleet willen maken kun je hier een nachtje blijven. Wij hebben dit niet gedaan, tijdens ons weekend naar de Champagnestreek verbleven we in een appartementje in Reims.

Wil je naar de Champagne?

Handige links:

Huur een deelauto via SnappCar