munsterland oldtimer picknick

Must in Münsterland: Cruisen met een oldtimer én picknicken onderweg

We kunnen het denk ik allemaal wel toegeven dat rijden in een oldtimer op de bucketlist staat. Dat wil je toch gewoon een keer gedaan hebben?! Lekker op een relaxt tempo cruisen, de wind in je haren, wat ogen die je nakijken vanwege de mooie bak.. Zo’n auto regelen is niet altijd even makkelijk, maar in Münsterland, vlak over de grens, kan het gewoon. Een hele middag, inclusief een heerlijke picknick voor onderweg.

Je oldtimer ophalen

Na onze overnachting in Hotel Zur Post in Riesenbeck rijden we door naar de oude brandweerkazerne PD23 in Ibbenbüren. Hier staat een enorm toffe Volkswagen Kever voor ons klaar. We krijgen even de nodige instructies, want als je een hybride automaat bent gewend, is het letterlijk en figuurlijk even schakelen! Maar rijden verleer je nooit. We hebben een cabrio, en dat is maar goed ook, want het is 30 graden. Mocht je deze oldtimer willen huren op een mindere dag, dan kan het dak gewoon dicht. Wel zo fijn!

→ Lees ook: Alles wat je wilt weten en doen in Münsterland

Munsterland oldtimer Munster oldtimer

Roadtrippen maar!

Een halfuurtje later trappen we op het gas van onze nieuwe bolide en kan ons avontuur door Münsterland beginnen. We hebben een mooie route meegekregen van ongeveer 3 tot 4 uur, dus daar zijn we wel even mee zoet. We vinken alle mooie plekjes af op de kaart die we hebben meegekregen, nemen een kijkje op wat uitkijkpunten en op de hoogste berg die we tegenkomen parkeren we de auto voor een pauze. Wat een vrijheid. Vooral de stop bij Kasteel Sürenburg midden in het bos was waanzinnig mooi; in Duitsland zijn ze echt enorm goed in het onthouden van historische gebouwen en ook deze stond er heel mooi bij.

Munster oldtimer roadtripMunster oldtimer surenburg

Picknicken in het Münsterland

Het Münsterland heeft meerdere picknicklocaties geselecteerd waar jij met een goedverzorgde picknickmand kunt genieten. Daarover lees je meer in deze blog. Wat mij betreft is dat echt een insider tip, want je denkt er niet zo snel aan!

Je kunt de picknickmand natuurlijk ook meenemen met de oldtimer! Je kunt die hier reserveren. Waar je dan precies gaat zitten voor die picknick is natuurlijk helemaal aan jou. Ze geven je wel een kaart met tips mee. En kijk eens wat een mooi plekje wij hebben gevonden! Op een dag met 30 graden was het windvangen op de berg ook een welkome bijkomstigheid.

Munster oldtimer picknick munsterland oldtimer picknick

Na de picknick maken we onze route verder af. Zo rijden we nog langs een enorm leuke boerderijwinkel, Hof Löbke, waar we een vers schepijsje halen en even ronddwalen bij de vele plantjes, bloemen en bomen die ze verkopen. Er glijden ook nog wat flesjes lokale likeurtjes in de tas, voordat we onze route vervolgen. We brengen de bolide weer netjes op tijd terug bij PD23, de oude brandweer. Wat ons betreft een vette aanrader als je een dagje de grens over wilt en op unieke wijze de omgeving wilt verkennen.

Munster oldtimer lobke


→ Bekijk hier alle artikelen over Duitsland