hamburg cruise days vuurwerk

Hamburg Cruise Days: Een weekend gevuld met vuurwerk & cruiseschepen

Eens in de twee jaar komen zo’n 500.000 bezoekers naar Hamburg om in de haven gigantische cruise schepen te bekijken tijdens de Hamburg Cruise Days. Zelfs met de slechte weersvoorspellingen van dit jaar kwamen al deze toeristen en lokale bewoners op de zesde editie van het evenement af. De Hamburg Cruise Days worden in deze Duitse haven georganiseerd, omdat Hamburg zelf een van de twintig grootste cruise bestemmingen ter wereld is en dankt haar bijnaam “Gate to the world” daar mede aan. Je kan je hierdoor dus ook meteen voorstellen dat de Hamburg Cruise Days een gigantisch event is en dat het een perfect moment is om de stad te ontdekken. Benieuwd hoe het is om een weekend bij de Hamburg Cruise Days te zijn? We vertellen je er hieronder alles over!

Hamburg Cruise Days

hamburg cruise days hamburg cruise days fireworks hamburg cruise days vuurwerk

Hoogtepunt van de Cruise Days: Vuurwerken, schepen en een blauw verlichte haven

Tijdens de Hamburg Cruise Days doen een recordaantal schepen de haven van Hamburg aan. Dit jaar waren dat er maar liefst elf waarvan vijf een intens mooie vuurwerkshow hebben gegeven. Je denkt misschien dat elf schepen niet zo’n groot aantal is, maar wist je dat de Hamburg Cruise Days zelfs zo zijn gegroeid in de afgelopen jaren dat er geen enkel extra schip toegelaten kan worden? Toch is niet alleen het kijken naar de schepen een hoogtepunt van het event. Er zijn ook muziekoptredens te bekijken en op het land worden ook allerlei activiteiten georganiseerd.

Mijn lievelingsmoment tijdens de Hamburg Cruise Days

Het mooiste hoogtepunt tijdens de Hamburg Cruise Days? Dat was in onze ogen de parade op zaterdagavond. Tijdens deze parade vertrokken van de 11 aanwezige schepen 5 cruiseschepen naar hun volgende locatie en dat ging gepaard met veel sensatie. De 5 schepen die vertrokken waren de indrukwekkende AIDAprima, Norwegian Jade, Europa 2, EUROPA en MSC Preziosa. De voorgenoemde schepen voeren langs het prachtige Elbphilharmonie en voorbij het welbekende Lion King Musical theater in Hamburg. Dit alles tijdens een spectaculaire vuurwerkshow, per boot een eigen lijflied en met op de achtergrond een blauw verlichte haven.

Ook het vasteland blijft niet achter

Naast de prachtig blauw verlichte haven en de shows op het water is er op het vaste land ook genoeg te doen. Van thema eilanden tot de Elbphilharmonie, van entertainment zoals een concert tot brouwerijen met lokaal gebrouwen biertjes. De Elbphilharmonie was naar mijn mening enorm interessant. De plaza bovenop het gebouw geeft een 360° uitzicht over de rivier de Elbe en de stad, en de concertzaal (waar studenten voor maar 12 euro naar een concert kunnen!) heeft plaats voor 2.100 mensen!

Hamburg

hamburg Hamburg architectuur hamburg cruiseschepen

Hamburg, walhalla voor architectuur liefhebbers

Hamburg is niet alleen tijdens evenementen, maar ook an sich een mooie stad. Met onder andere haar UNESCO warenhuis district genaamd Speicherstadt en de wandelbrugjes die door de hele stad gaan, straalt het in mijn ogen een groot gezellig dorp uit. Wat ik, als dochter van een architect, persoonlijk heel interessant vond was dat nieuwbouwprojecten hier worden gekozen op basis van stemmen. Veel steden worden steeds maar lelijker doordat de gemeente kiest voor de investeerder met het meeste geld, maar hier niet. Ontwerpen en ideeën worden ingeleverd en er wordt gestemd welk project het best in Hamburg past.

Maar vergeet ook de markten, musea en de mooie streetart niet

Naast indrukwekkende bouwwerken kijken, is Hamburg ook bij uitstek een stad waar je goed kunt shoppen. Ga naar een van de vintage markten of duik juist een hippe winkel als Kauf dich Glücklich in. Ook musea zijn in overvloed in Hamburg te vinden, ga bijvoorbeeld naar het Museum fur Kunst und Gewerbe en de Deichtorhalle. Niet zo’n zin om een museum in te duiken, dan kun je ook kiezen voor een wandeling door St. Pauli want hier zijn heel wat muren versierd met toffe streetart. Eten kun je verder als de beste bij Bullerei, Altes Mädchen en Otto’s Burger & The Burger Lab. Voor taart ga je naar Herr Max! Benieuwd wat je nog meer kunt doen in Hamburg? Hier geven we je 10 tips voor een weekendje weg en check hier de tofste hotspots in Hamburg.

Zien we jou ook tijdens de volgende Hamburg Cruise Days

Alles bij elkaar is dit een evenement dat we je zeker willen aanraden en het is een perfect moment om deze Duitse stad te ontdekken. Hamburg is prachtig, en toont niet alleen een geweldige historie, maar heeft ook de gezelligheid van een dorp door haar barretjes en wandelgebieden. De volgende editie van de Hamburg Cruise Days is in 2019, zien we je daar dan ook?