bijzonder overnachten in zweden ice hotel

Bijzonder overnachten in Zweden | Ice Hotel

Dit hotel staat hoog op ons verlanglijstje. Het Ice Hotel is zoals de naam namelijk doet vermoeden een hotel gemaakt van ijs. Hoe cool (woordgrap, muwhaha.. zo flauw) moet het wel niet zijn om hier een nachtje te logeren?! Je vindt in het Ice Hotel zowel warme kamers als ijskoude kamers en als je geluk hebt kun je hier ook het noorderlicht zien of gave ijssculpturen bewonderen. Helaas hebben we hier nog niet een nachtje mogen dromen, dus vandaar een collectie foto’s van de site van IceHotel en hun gave social media accounts waarop we overigens ook verschillende winacties hebben gespot! Best fijn, want aan deze hotelkamers hangt een prijskaartje. Zo betaal je voor de koude kamers ongeveer 265 euro (2500 SEK, Zweedse kroonen) per nacht en voor de warmere kamers 183,50 euro (1750 SEK, Zweedse kroonen). Maargoed, dan heb je wel echt een ervaring! En vind je het toch te duur? Dan kun je hier ook gewoon prima even langs gaan en iets drinken in de bar die net als de rest ook gemaakt is van ijs.

Bijzonder koud overnachten bij het Ice Hotel

→ Meteen boeken: Check de beschikbaarheid van het Ice Hotel in Zweden

Het Ice Hotel vind je in het noorden van Zweden

Het Ice Hotel is opgericht in 1989. Het was toen al een hotel, maar ook een art exhibition. Deze focus op kunst zie je nog steeds terug, want er zijn allerlei bijzondere sculpturen te vinden en er wordt met gave lichteffecten gewerkt in de kamers en gangen. Qua sculpturen kun je het ene moment in een kamer met daarin een ijs-auto staan of juist in een kamer rondlopen waar met ijs een gigantisch doodshoofd is gemaakt. You name it en bij het Ice Hotel weten ze het van ijs na te maken. Dit ijs is trouwens gewoon natuurlijk en komt uit een van de laatste wilde Europese rivieren, deze rivier vind je 200 kilometer ten noorden van de Arctic Circle. Je vindt het hotel zelf in het dorpje Jukkasjärvi. Dit is een klein dorpje in het noorden van Zweden waar normaal gesproken bijna evenveel mensen (1.100 inwoners) als honden (1.000 van die sneeuw-huskeys) wonen. Al is het hotel zelf er overigens niet altijd, want het hotel smelt ieder jaar wanneer de lente aanbreekt. In de winter gaat het vervolgens weer open!

In slaap vallen onder het Noorderlicht

Niet alleen het ijs is leuk, de lucht is misschien wel mooier

Wanneer je in het juiste seizoen bij het Ice Hotel slaapt heb je ‘s avonds niks nodig qua vermaak, want je kunt gewoon buiten zitten en naar dit groene luchtspektakel kijken. Het noorden van Zweden is zelfs een van de beste plekken om het Noorderlicht te zien, omdat deze plek onder de Auroral oval ligt en de lucht vaak meer helder is dan bij plekken aan de kust.

slapen ice hotel zweden

Ook een keer bijzonder overnachten in Zweden?

Check dan nu of er in aankomende winter nog plek is bij het Ice Hotel. Het hotel is maar een paar dagen per jaar open (als het echt koud is), dus het is handig om er op tijd bij te zijn. Je kan een nachtje in de kou al boeken van 265 euro en gewone hotelkamers zijn er al te vinden vanaf 183,50. Een prijskaartje hangt er dus wel aan, maar als je er maar 1 nacht slaapt is het misschien wel te doen voor een keertje! Bekijk hier meer van het Ice Hotel.