vlaamse ardennen in belgie

Vlaamse Ardennen: Fietsen, wandelen & dineren over de grens

Op zoek naar een nieuwe fiets of wandelroute in België? Dan zijn de Vlaamse Ardennen iets voor jou! Het ligt net over de grens met Nederland en het is er onverwachts mooi.

Op avontuur in de Vlaamse Ardennen

In Oost-Vlaanderen vind je de steden Oudenaarde, Zottegem, Geraardsbergen en Ronse, en deze steden worden ook wel gezien als het hart van de Vlaamse Ardennen. Wil je een tripje plannen, dan zijn dit ideale steden om te overnachten en een leuk hotel of ander type accommodatie te zoeken. Vanuit daar kun je dan de omliggende heuvels in duiken waar je prachtige paden met fantastische uitzichten vindt.

Overnachten Vlaamse Ardennen:

vlaamse ardennen fietsroute

De Vlaamse Ardennen zij de ideale plek voor je eigen wielerwedstrijd

De Koppenberg, de Muur van Geraadsbergen, de Oude Kwaremont… als je graag een wielerwedstrijd kijkt uit België is het mogelijk dat je al van enkele van deze hellingen hebt gehoord. Deze hellingen zijn berucht door zij kasseistroken waardoor de klim op deze hellingen enorm pittig zijn, ideaal voor iemand die wel van een uitdaging houdt! Daarnaast zijn er ook tal van rustigere en minder steile fietsroutes in de Vlaamse Ardennen te vinden waarbij je langs prachtige landschappen en wateren rijdt. Wil je een route samenstellen? Koop dan deze fietsgids of bestel deze fietskaart van de Vlaamse Ardennen. Dan kan je perfect de route volgen die het meest geschikt is voor jou!

vlaamse ardennen vlaamse ardennen belgie

De mooiste wandelroutes

Naast fietsen kan je natuurlijk ook prachtig wandelen in de Vlaamse Ardennen. Iedere stad kent een groot aantal wandelpaden en -routes. Zorg voor een goede wandelschoen, je camera en you’re good to go! Wandel in richtingen die je zelf wilt of volg enkele routes. Je kan op verschillende plaatsen wandelen in bossen of gewoon langs de rivier. Natuurlijk kan je ook de hond meenemen om te wandelen, in de meeste verblijfsplaatsen is je hond namelijk ook meer dan welkom. Zoek je een leuk boek met paden? Bestel dan deze wandelgids!

wandelen vlaamse ardennen routes vlaamse ardennen belgie

Iedere stad zijn eigen streekproducten & top restaurants

Elke stad in de Vlaamse Ardennen staat bekend om zijn eigen lokale specialiteiten, dit kan een biertje zijn of een dessertje. Het is dan ook echt de moeite waard om deze streekproducten eens te proberen. Culinaire liefhebbers kunnen er zeker ook terecht, in verschillende steden van de Vlaamse Ardennen zijn heel wat toprestaurants van verschillende keukens terug te vinden.

Over-de-top uit eten:

Maarliefst twaalf restaurants in de Vlaamse Ardennen staan in dé culinaire gids van Gault&Millau Belux. Wil je over de top uit eten? Dan moet je bijvoorbeeld hier aanschuiven:

  1. Hof Van Cleve in Kruishoutem
  2. Benoit en Bernard De Witte in Ouwegem
  3. Maison D in Ronse
  4. Two Cooks in Zottegem
  5. De Vijf Seizoenen in Brakel

Wat je daar zoal kan verwachten? Nou zoiets als:

Plan je tripje naar de Vlaamse Ardennen

Al zin om een tripje te plannen? Bezoek zeker even de website www.visitvlaamseardennen.be als je meer info wilt of check deze wandelgids. Hier vind je namelijk nog meer wandel- en fietsroutes aangepast aan jouw interesses. Ook staat daar informatie over interessante musea, plaatsen waar je je avontuurlijk kan uitleven en waar je kan verblijven met of zonder de hond. Onze tips om te overnachten in de Vlaamse Ardennen? Dat zijn:

→ Bekijk hier al onze België artikelen