In Praag (ook wel Prague, Hlavní město Praha of de Gouden stad genoemd) is genoeg te doen tijdens een citytrip, weekendje weg of week vakantie. Je wordt er zo nu en dan overdonderd door streetart, in Praag kan je veels te goed stappen en uiteraard zijn er een aantal well-known bezienswaardigheden (we noemen een Prague Castle en een historisch centrum) die je niet mag missen. Maar om Praag echt als een local te ervaren en het beste van de stad mee te maken, mag een nachtje in een Airbnb eigenlijk niet ontbreken. Daarom, handpicked door ons, een top 10 van de leukste Airbnb’s in Praag en het relaxte is… Als je je aanmeld bij Airnb via deze link krijg je 20 euro korting. Winning!

1. We could live in this Airbnb in Praag

We beginnen maar gewoon met onze favoriet. De plek waar we zouden willen wonen. Al valt over smaak vaak te twisten. Maar wij hebben een zwak voor strak design en dat gecombineerd met spullen die je creativiteit en reisgevoel prikkelen. Voor een nachtje in dit designer appartement betaal je 95 euro per nacht. Een budget keuze is het dus niet, maar wat ons betreft krijg je wel waar voor je geld. Bovendien kan je hier met 4 personen slapen, dus dan kom je per persoon eigenlijk uit op minder dan 25,- euro per nacht. Valt het opzich ook wel weer mee toch!

Designer Airbnb in Praag

2. Naar Praag met een groep vrienden?

Dan is onderstaande Airbnb de plek waar je wilt slapen. Het is een super ruim appartement, met voldoende bedden en het is ook nog eens gezellig ingericht. Je kan hier met 5 mensen slapen en de Airbnb vind je in een gezellige wijk dichtbij toeristische bezienswaardigheden. Bovendien vind je in dit appartementje niet alleen slaapkamers, maar ook een gigantische woonkamer met hoekbank.

Perfecte Airbnb voor een groep

3. Een Airbnb voor de budget travellers

Voor minder dan 30,- euro per nacht slaap je in deze Airbnb in Praag. Een zonnig appartmentje, dichtbij Vyšehrad en je vindt niet al te ver een metro zodat je binnen no time in het centrum bent. Als we de reviews mogen geloven is de host ook nog eens super friendly.

Cosy, yellow Airbnb in Praag

4. Bohemian Airbnb dichtbij het centrum

Deze Airbnb lijkt alles te hebben: Een gezellige slaapkamer, knusse woonkamer, relaxte badkamer met bad en luxe keuken. Een Bohemian appartementje in het hart van Praag dichtbij de Vltava rivier. Hier slaap je voor 77 euro per nacht met maximaal 3 gasten. Bovendien heeft deze Airbnb heel wat positieve reviews, dus fout kan het bijna niet gaan.

Bohemian Airbnb in Praag

5. Met je lief of 4 vrienden in deze Airbnb in Praag

In deze Airbnb zouden wij ons meteen thuis voelen. Het heeft een gezellige woonkamer, een slaapkamer met onwijs gaaf behang en een gigantisch bad waarin je een dagje Praag van je kunt afspoelen. Relaxed toch! Ook zijn er in de omgeving allerlei gave art concepten te vinden, een station vind je binnen 100 meter en binnen 20 minuutjes lopen ben je ook met de benenwagen bij allerlei highlights. Hier slaap je voor ongeveer 45 euro per nacht met 2 of 4 personen.

Thuis komen bij deze Airbnb in Praag

6. Gezellig geel appartmentje voor 2

Dit zonnige appartement vind je in een historische wijk van Praag. Je bent hier van alles voorzien en kijkend naar de foto’s ziet het er gezellig genoeg uit voor een weekendje voor 2 in Praag. Hier slaap je rond de 35,- euro per nacht in de buurt Vyšehrad.

Gezellige Airbnb voor 2

7. Extraordinary artist’s studio Airbnb

Voor 65 euro per nacht slaap je op deze bijzondere en artistieke plek. Stel je voor dat je wakker wordt, een koffietje of thee maakt en je uitrekt voor die gigantische ramen. Als we de omschrijving mogen geloven wordt je creatieve brein hier volledig geprikkeld waardoor je verblijf in Praag misschien wel nog iets meer bijzonder is dan je al had gehoopt: “This is a studio where the famous painter and sculptor Zdenek Sputa used to create his visions. You are going to step into the world of history, the world of a man with extraordinary talent that was oppressed during the communist regime.”

Airbnb van een schilder

8. Top designer Airbnb in historisch Praag

Toen we zeiden dat we in Airbnb nummer 1 konden wonen, hadden we dit appartement nog niet ontdekt. Met stip mag deze op nummer 2, want wat is dit een gave plek. Hier zijn moderne items in een historisch pand perfect met elkaar gecombineerd. De keuken is een beetje futuristisch, van de badkamer moet je ook houden, maar gaaf en bijzonder is het zeker! Hier slaap je voor 100 euro per nacht met maximaal 4 personen.

Top designer Airbnb

9. Centraal gelegen Airbnb in Praag met gave inrichting

Betaalbaar en super gaaf ingericht met allerlei type meubels. Van een fel rode Illy koffiemachine tot tafeltjes gemaakt van oud hout. Aan de muur hangen hier de meest bizarre kunstwerken en slapen doe je op een bed gemaakt van pallets. Deze Airbnb ligt centraal en je slaapt hier dus al voor 55 euro per nacht met 4 of minder personen. In het appartementje zijn 2 slaapkamers te vinden.

Centraal en een betaalbare Airbnb

10. Onbetaalbaar mooi

Yes, hier leg je inderdaad zo’n 160 euro per nacht voor neer. Maar dan waan je je wel even in Praagse luxe, met een homely feeling. In dit appartement kun je met 4 personen slapen en dat het huis zo gaaf is ingericht komt vooral doordat de eigenaren fotograaf en interieur designer zijn. Je vindt hier meubels met een karakter en gave aztec prints in warme kleuren. Mochten we ooit rijk zijn, dan zouden we hier wel even willen neerstrijken.

Welke Airbnb in Praag lijkt jouw wel wat?

En denk je dat je een van bovenstaande Airbnb’s in Praag gaat uitproberen? Zo ja, vergeet dan niet dat je 20,- euro korting krijgt via deze link. En achteraf… Horen we natuurlijk graag hoe je ervaring was! Laat het hieronder weten in een comment of stuur een berichtje op social media als Facebook of Twitter. Oh en wil je liever in een gewoon hotelletje slapen, check dan eens de hotels op Booking.com want daar vind je vaak handige acties.

→ Bekijk hier al onze Tsjechie artikelen

Over de auteur

Jeroen Koning
Travelblogger

Jeroen is sociaal geograaf, gaat de wereld niet over zonder wereldkaart en maakt de mooiste foto's. Voor We Are Travellers schrijft hij over zijn favoriete bestemmingen of bucketlist destinations die nog op de to do staan. Verder ontbreken zijn foto's (gelukkig) ook niet op de site!