vrijwilligerswerk doen in Thailand

Zo kun je vrijwilligerswerk doen in Thailand

Backpackend door Thailand rondreizen is natuurlijk leuk. Het land heeft van alles te bieden, van avontuurlijke natuur tot relaxte stranden en je vindt er een overdosis aan cultuur en leuke feestjes. Maar… ook jouw Thailand reis kun je net iets betekenisvoller maken. Bijvoorbeeld door een gedeelte van je reis te besteden aan vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk Thailand

Vrijwilligerswerk doen in Thailand, hoe ziet dat er uit?

In Thailand vind je verschillende vrijwilligersprojecten waar je als reiziger aan mee kunt werken. Door op zo’n manier in Thailand te wonen en te werken is niet alleen een bijzondere ervaring voor jezelf, maar je doet ook echt iets goeds terug voor de Thai. Thailand is eigenlijk een land met twee gezichten. Door mee te werken aan een vrijwilligersproject zul je zien dat buiten het toeristische Thailand veel Thai nog onder de armoedegrens leven en zij echt wat extra hulp kunnen gebruiken. Ga bijvoorbeeld les geven in Chiang Mai, werk mee op het land in het centrale gedeelte van Thailand of steek je handen uit de mouwen bij een bouwproject. Wil je je juist inzetten voor de dieren? Dan kun je ook aan de slag bij een olifantenproject.

Hoe vind je vrijwilligerswerk in Thailand?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over deze vrijwilligersprojecten? Kijk dan eens naar de organisaties hieronder. Zij kunnen je namelijk vanuit Nederland al adviseren bij het zoeken van een leuk vrijwilligersproject.

vrijwilligerswerk doen in Thailand

Organisaties die je helpen om te werken in Thailand

Als je wilt werken in Thailand als vrijwilliger kun je dat van te voren al vanuit Nederland regelen. Er zijn verschillende organisaties die je daarbij kunnen helpen, een daarvan is Travel Active.

1. Vrijwilligerswerk in Thailand met Activity International

Met Activity International kun je eigenlijk verschillende soorten vrijwilligerswerk doen in Thailand. Zo kun je naar Chiang Mai gaan en daar bijvoorbeeld les geven, sociaal werk doen of fysiek werk. Een andere optie is om naar het binnenland van Thailand te trekken en daar mee te werken aan een bouwproject. De keuze is dus enorm en het is eigenlijk aan jou als reiziger wat je het leukste vindt.

2. Vrijwilligerswerk in Thailand met Travel Active

Travel Active biedt ook allerlei verschillende opties. Zo kun je naar Singburi reizen, in centraal Thailand, en daar mee werken aan een clayhouse project. Een andere optie is om te werken in Umphang, daar kun je Engelse les gaan geven. Wil je juist iets doen voor de natuur van Thailand? Dan heeft Travel Active ook een Forestry Conservation Program. Ook bij deze organisatie geldt dus dat de keuze groot is. Kijk daarom goed rond op de site voordat je echt iets kiest, maar nog beter is het om je gewoon even te laten adviseren. Eerst even rustig inlezen? Vraag gratis het Travel Active Magazine aan, daarin staan alle programma’s nog verder beschreven.

→ Bekijk hier al onze Thailand artikelen