Travel Movie | Door deze video wil je ook backpacken in Taiwan!

Een kleine twee weken backpacken in Taiwan… Wat kun je dan verwachten? Eerlijk is eerlijk, ondanks onze ervaring met andere Aziatische landen wisten wij ook niet zo goed wat we bij Taiwan voor moesten stellen. Veel andere reizigers waarschuwden ons als eerst voor het niet te peilen weer. Waardoor we voorbereid waren op veel regen en heftige stormen, maar lucky us: We bleken precies de juiste maand (november!) te hebben uitgekozen qua weer en de zon brak tijdens ons backpackavontuur volop door.

2 weken backpacken in Taiwan: Taipei, Taroko Gorge, Dulan & Donghe en Tainan

Ook van steden als Taipei was het vooraf lastig hoogte te krijgen. Lijkt het nou op Tokyo? Of doet het meer aan Bangkok denken? Uiteindelijk waren we echt blij verrast, lees hier alles over onze ervaring met Taipei. Naast steden zoals Taipei en Tainan zijn we ook wat meer de natuur ingedoken. Je vindt in Taiwan prachtige nationale parken, zoals de Taroko Gorge (volgens velen het mooiste national park van het land) maar ook een heerlijke zee en fijne vibe bij backpacker-plaatsjes als Dulan en Donghe. Benieuwd hoe het was om al die plekken te bezoeken? Dan kun je natuurlijk het beste onderstaande filmpje bekijken!

Travel Movie: Backpacken in Taiwan

Wil je ook backpacken in Taiwan?

Door dit filmpje meteen zin gekregen om ook te gaan backpacken in Taiwan? Je kan met China Airlines gemakkelijk vliegen naar Taipei vanuit Amsterdam. Zoals je in het filmpje kan zien hebben wij ook met China Airlines gewerkt voor deze trip. Ze bieden de gehele week verschillende vluchten naar Taiwan aan tegen variërende prijzen, dus dat is fijn. Een andere optie is om een bezoek aan Taiwan te combineren met een reis die je misschien sowieso al gaat maken naar een ander land in Zuid-Oost Azië of Oceanië. Taipei is namelijk een welbekende plek voor een stopover, als je bijvoorbeeld naar Australië of de Filipijnen vliegt.

Qua overnachtingen hebben wij eigenlijk veel in appartementjes geslapen en niet in hotels. Je kan makkelijk een kort aantal dagen vooraf reserveren en veel leuke appartementjes zijn gewoon op Booking.com te vinden. Wat ons ook op viel dat er vaak ook gewoon iemand aanwezig was als host die Engels sprak, wat toch best fijn is als er ook andere dingen (treinkaartes, bustickets of een scooter) geregeld moeten worden of als je een korte uitleg wilt van hoe de stad of het gebied in elkaar steekt.