sint petersburg budget Izaäkkathedraal

Zo ga je op stedentrip naar Sint-Petersburg met een klein budget!

Wanneer je op zoek bent naar een bestemming waar je met een klein budget naartoe op stedentrip kunt, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan Sint-Petersburg. Toch is de voormalige hoofdstad van Rusland ook met weinig budget goed te bereizen. Lees hieronder al onze budgettips:

Budgetproof bezienswaardigheden in Sint-Petersburg

Sint-Petersburg is dankzij bouwwerken als de Hermitage en Izaäkkathedraal een sprookjesachtige bestemming om doorheen te reizen. Ook de 600 bruggen die over de rivier de Neva zijn gebouwd maken Sint-Petersburg tot een bijzondere stad om te zijn. Benieuwd welke bezienswaardigheden je zeker moet zien tijdens je citytrip én die budgetproof zijn? We hebben ze hieronder op een rij gezet:

 • Wandel langs de Hermitage, voor minder dan 20 euro kun je naar binnen maar het is ook al fantastisch om langs dit bouwwerk te wandelen. Als je echter een kunstliefhebber bent wil je dit museum, dat de grootste kunstcollectie ter wereld heeft, niet missen.
 • Flaneer over de Anichkov brug en geniet van de kleurrijke bouwwerken aan het water
 • Laat je overweldigen door de grootsheid van de Izaäkkathedraal en geniet van het 360 graden uitzicht vanuit de goudkleurige koepel
 • Bewonder de torrentjes op de Lomonossov brug
 • Wandel naar de kleurrijke Kerk van de Verlosser op het Bloed
 • Bezoek de Petrus-en-Paulusvesting
 • Doe inkopen op een markt of in de winkel en ga lunchen in het Alexanderpark
 • Fotografeer het Russisch Staatsmuseum dat gevestigd is in het Stroganov Paleis
 • Doe aan window shopping in de vier kilometer lange Nevski Prospekt straat
 • Bewonder de imposante Kazankathedraal en de tientallen pilaren
 • Geniet van je ritje met de metro, de stations zijn namelijk wonderlijk mooi

st.-petersburg-budget-tips sint-petersburg-budget-goedkoop-tips

Waar ligt Sint-Petersburg en hoe kun je er goedkoop komen?

Na Moskou is Sint-Petersburg de belangrijkste stad in Rusland en je vindt deze stad in het westen van het land, op ongeveer 200 kilometer van de grens met Finland en Estland. Vanuit Nederland kun je het beste naar Sint-Petersburg vliegen, dit kan bijvoorbeeld met KLM. KLM vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Sint-Petersburg. Ticketprijzen gaan vanaf €189,- per persoon (excl. €10 boekingskosten per boeking). Over deze vlucht doe je ongeveer 2:45 uur. Nadat je aankomt op het vliegveld kun je binnen 40 minuten in het centrum van Sint Petersburg staan. Je kan het beste met de bus en metro gaan, als je geen zin hebt om over te stappen kun je ook enkel met de bus reizen. Tickets hiervoor kun je gewoon op het vliegveld kopen. De taxi is natuurlijk ook een optie, maar dat is vaak duurder. Vind je dit toch wat prettiger, spreek dan vooraf een prijs af. In de stad zelf kun je ook goed en goedkoop met het openbaar vervoer rondreizen, zo kost een ritje met de metro of bus over het algemeen niet meer dan een euro.

Overnacht in een hostel in Sint-Petersburg

Als je goedkoop wilt overnachten in Sint-Petersburg dan kun je het beste in een hostel overnachten. Ga bijvoorbeeld naar Nord Hostel, deze budget accommodatie ligt in het centrum van de stad. Een ander leuk hostel is Soul Kitchen Hostel. Of ga voor Baby Lemonade Hostel en anders kun je naar Nashotel. Met een beetje geluk kun je in Sint-Petersburg een hostel boeken voor 10,- euro per nacht.

sint petersburg budget Izaäkkathedraal sint petersburg budget Rusland kopje thee

Hou rekening met de kosten voor het visum voor Rusland

Tot slot nog wel een laatste ding om rekening mee te houden als je naar Sint-Petersburg gaat. Als je naar Rusland reist heb je namelijk een visum nodig, deze moet je vooraf aanvragen. Een visum voor Rusland kun je bijvoorbeeld bij Kes Visum aanvragen of bij de ambassade van Rusland, dit laatste kost 65 euro. Je kan jouw visum maximaal 3 maanden voor vertrek aanvragen.

Meer lezen over Sint-Petersburg of Rusland?

Lees ook: