Slapen in de woestijn Oman_

Voor op je bucketlist: Slapen in de woestijn van Oman

Als er iets is dat je op je bucketlist moet zetten als je naar Oman op reis gaat, dan is het wel overnachten in de woestijn. Wat ons betreft ben je niet in Oman geweest, als je geen stap in die bak zand hebt gezet! En ja, als je er dan toch bent, dan kun je er net zo goed een nachtje blijven slapen toch? Lees gauw verder en ontdek wat je kunt verwachten tussen die hoge oranje bergen!

Slapen in de woestijn Oman_ woestijn oman-3 woestijn oman desert tips woestijn oman-2 woestijn in oman woestijn oman Slapen in de woestijn in Oman_

Overnacht bij Arabian Oryx Camp, middenin de woestijn

In the middle of nowhere, in de woestijn van Oman, vind je Arabian Oryx Camp. Samen met onze gids gingen wij hier naartoe en hebben hier twee nachten overnacht. Een spectaculaire plek die je niet gauw meer vergeet. Alles is ingericht alsof je in het sprookje van Aladdin bent beland en gedurende de dag maak je de tofste excursies. Zelf sliepen we in een Deluxe Room, maar er zijn ook Standard Rooms en Family Suites. De ene zien er uit als huisjes die gebouwd lijken te zijn van het dieporanje zand dat volop in de woestijn ligt en de andere accommodaties zijn prachtige zwart, wit tenten.

Zo boek je je overnachting in de woestijn van Oman

Je kunt natuurlijk een complete rondreis naar Oman boeken waarbij je transfers of huurauto, vervoer naar Oman en hotels allemaal vooraf worden geregeld door een reisorganisatie. Je kunt een complete rondreis naar Oman onder andere boeken via TUI of via Djoser. Maar het is uiteraard ook mogelijk om alles zelf te plannen. Je kunt gemakkelijk zelf vliegtickets naar Oman boeken, een huurauto via Sunny Cars regelen en de plek waar wij hebben overnacht (Arabian Oryx Camp) staat ook gewoon op Booking.com dus kun je gewoon via daar reserveren.

‘s Avonds chillen bij het kampvuur en ‘s ochtends ontbijten met uitzicht op de woestijn

Er zijn ook verschillende gemeenschappelijke ruimtes in het Arabian Oryx Camp te vinden, die allemaal onwijs tof zijn ingericht met kilim stoffen en andere sprookjesachtige elementen waardoor je er gelijk een 1001-nacht vibe krijgt. ‘s Avonds kun je hier na het avondeten (dat uit een uitgebreid buffet bestaat én alcohol vrije biertjes, want alcohol drinken ze hier eigenlijk niet) buiten relaxen bij het kampvuur en de sterrenhemel bewonderen of juist genieten van de live muziek die de jongens uit het tentenkamp maar wat graag voor je maken. En ‘s ochtends, dan kun je van een heerlijk ontbijt genieten terwijl je door de ramen een klein beetje uitzicht hebt op de woestijn om vervolgens met een auto (of quad! want die verhuren ze hier ook) in de zandbak op avontuur te gaan.

oman woestijn tentenkamp oman woestijn tentenkamp-3 oman woestijn tentenkamp desert oman woestijn tentenkamp-2 oman woestijn tentenkamp-4

Met een 4-wheeldrive de woestijn in en crossen over reusachtige zandbergen

Tijdens je verblijf in de woestijn, moet je natuurlijk ook daadwerkelijk de woestijn in. Blijf dus zeker niet alleen bij je huisje of tent hangen. Wij gingen met gidsen crossend de zandbak in. Je merkt dan al gauw dat de woestijn niet uit een grote lage vlakte bestaat, maar juist uit glooiende heuvels, verschillende niveaus en soms zelfs uit meters hoge bergen. De ene gids rijdt hier maar wat graag met topsnelheid vanaf, terwijl de ander het een stukje rustiger aan doet. Het is echt een magische ervaring om zo door al dat zand te rijden en als je op sommige verlaten plekjes stopt, dan kun je de mooiste foto’s maken. Helaas was bij ons de zonsondergang wat minder mooi en was het een beetje heiig, maar normaal gesproken zou er een magisch gouden uurtje moeten zijn. Ook een must: Van zo’n giga hoge berg afrennen of springen!

Woestijn Oman dune bashing duinen Rondreis Oman woestijn

desert oman woestijnRondreis Oman Desert Flower Tours onze gidsen Oman vakantie Woestijn Oman

Wil je ook naar Oman?

We hebben super veel over onze reis naar Oman geschreven. Naast dat we de woestijn in gingen, hebben we baby schildpadjes geboren zien worden op het strand, we hebben intens mooie wadi’s gezien waar het mooiste turquoise water doorheen stroomt en genoten in Muscat van een heerlijk hotel en indrukwekkende gebouwen. Yep, je kan je echt met gemak een weekje of langer in Oman vermaken! Meer lezen over Oman? Hier vind je een beschrijving van onze complete Oman rondreis

→ Bekijk hier al onze Oman artikelen