hidden tours jakarta sloppenwijken
Niels & Daphne

Hidden tours in Jakarta, ze nemen je mee naar de sloppenwijken van de stad

Als je dacht dat je Jakarta al kende heb je het waarschijnlijk mis. Achter plaatjes die een uber moderne metropool tonen, schuilen namelijk ook gigantische sloppenwijken. De Hidden Tours van Real Jakarta laten je kennismaken met dit andere gezicht van Jakarta en hopen met de opbrengsten deze tours de inwoners van deze wijken een beetje te kunnen helpen. Daphne en Niels hebben tijdens hun wereldreis zo’n tour gevolgd en nemen je via dit filmpje een dag mee.

Hidden Tours Jakarta

Een dag mee met Hidden Tours Jakarta

Hierboven zie je een filmpje gemaakt tijdens een van de Jakarta Hidden Tours. Een tour door de sloppenwijken van de stad. Het heeft veel indruk op ons gemaakt en het zet je direct met beide benen op de grond. Hoe die mensen daar leven is ongelooflijk. Ze hebben helemaal niets en lachen de hele dag. Ze laten met veel trots hun “huis” zien waar ze soms wel met een gezin van 7 in een inimimi kamer wonen. Sommige van die huizen zijn zelfs gelegen aan een treinrails. We hebben er schriften en potloden uitgedeeld. Ze waren ons zo dankbaar en deden zo lief! We zijn bij mensen thuis geweest waarvan de man ons vertelde dat hij 16 uur per dag werkt voor omgerekend 100 euro per maand. Ze vertelde dat als ze geen eten hebben en allang blij zijn dat ze elkaar hebben.

Wil je een ook een Hidden Tour in Jakarta doen?

Als je ooit naar Jakarta gaat is het absoluut de moeite waard om mee te gaan op een hidden tour. De tour kost 650.000 IDR (ongeveer 45 euro). De helft van het bedrag dat je voor de tour betaald gaat naar de mensen die er leven. Op de site Real Jakarta staat hoe je je kan aanmelden voor een van de tours. Wij hebben het via de mail gedaan, maar deze tour is ook terug te vinden op TripAdvisor.

Handig om te weten

Het meetingpoint voor de tur was bij Mega Rasa, Indonesian Resto in Plaza Batavia achter Bank Mega en naast Cafe Batavia. De tour duurde ongeveer 4 uur. Verder is het aan te raden om iets kleins en bruikbaars mee te nemen voor de kids. Denk aan pennen, boeken, notitieboekjes of zelfs tweedehands kleding. Daar maak je ze enorm blij mee!