Dit wil je in Brazilië eten of drinken!

Sinds het WK in Brazilië was kun je echt niet om dit Zuid Amerikaanse land heen. Maar wist je dat naast voetbal, ook lekker eten in Brazilië erg belangrijk is en echt wat aandacht verdient. De Braziliaanse keuken kent allerlei gerechten, snacks en drankjes die je geproefd wilt hebben. Onze favoriete Braziliaanse producten, snacks en gerechten hebben we daarom vandaag voor jou op een rij gezet. Check onze favoriete foodies hieronder:

7 tips voor het lekkerste drinken & eten in Brazilië

1. Acarajé

Wist je dat er voor dit gerecht zelfs een nationale dag is uitgeroepen? Eind november is er namelijk een dag die volledig in het teken staat van alle Baianas die Acaraje verkopen. Acaraje is een snack bestaande uit een gefrituurde bol gemaakt van bonen en deze als een oliebol uitziende bol wordt gevuld met garnalen en verse groenten als mais en tomaten. Je kan deze snack ook vegetarisch eten, spreek de magische woorden “sem peixe” en je staat binnen no time met een vega Acaraje in je handen! Je kunt Acaraje vaak alleen kopen bij kraampjes op straat, als je hier dus zin in hebt moet je op zoek gaan naar traditioneel geklede Baianas vrouwen die dit verkopen.

2. Pão de Queijo

Wie een beetje portugees of spaans kan, kan al raden wat  Pão de Queijo is. Het zijn typische Braziliaanse kleine broodjes met daarin kaas. Vaak worden ze warm gegeten, maar je kan ze natuurlijk ook koud bestellen. Naast empanadas (denk aan saucijzenbroodjes of kaasbroodjes en dan zit je wel in de goede richting bij empanadas) moet je Pão de Queijo zeker eens bestellen als tussendoortje of bij de lunch.

3. Tapioca

In Natal wordt Tapioca gegeten, dit zijn redelijk smaakloze pannekoeken van deeg die gevuld zijn met groenten, vlees of vis. Toch zorgt het zachte deeg en de lekkere vulling voor een bijzondere smaaksensatie. Voor de beste Tapioca ga je in Natal naar Casa de Taipa dat overigens ook naast het allerleukste hostel van Natal is te vinden, want het hostel Lua Cheia is een kasteel! Maar goed, terug naar de Tapioca. Je kan dus verschillende vullingen kiezen voor deze deegachtige pannekoeken en erover heen giet je een kruidenmengsel om het extra smaak te geven. Bestel er een caipirinha bij en je diner is compleet!

4. Guarana

Oké, het is geen eten maar wel een van de lekkerste frisdranken uit Brazilië. Dit drinken is gemaakt van de rode Guarana vrucht en de smaak is zoek en fris tegelijk. Je herkent de blikjes en flesjes direct in de schappen van Braziliaanse winkels danzij de fel groene kleur van de verpakking.

5. Quiejo Coalho

Oké we moeten toegeven dat wij Quiejo Coalho eigenlijk altijd “Cheese on a Stick” noemen, want dat is eigenlijk ook gewoon wat het is. Op het strand komen op Brazilië meer dan eens verkopers langs met een mini bbq waarop ze namelijk kaas op een stokje warm maken. Wij als kaaskoppen zouden geen échte Hollanders zijn als we zoiets niet konden waarderen. Dus, als je op het strand ligt, van Copacabana tot Fortaleza, probeer dan zeker eens zo’n Braziliaanse Cheese on a Stick uit!

6. Chocolade Pizza

Nee het is geen spelfout en ook geen broodje, we bedoelen namelijk echt niet een Quotro Stagioni, Margarita of Hawaii. In Brazilië kun je namelijk Chocolade Pizza eten. Van Salvador de Bahia tot in het diepe Amazonegebied bij Manaus. Je zal meer dan eens een pizzeria tegenkomen waar je een pizza met chocola en bijvoorbeeld aardbeien kunt eten. Een beetje zoetekauw moet je wel zijn en anders is het gewoon grappig om een keer te proberen.

7. Caipirinha

Net zoals Guarana is dit geen eten, maar zonder Caipirinha cocktails vonden we dat dit lijstje niet compleet zou zijn. Deze cocktails gemaakt van limoen, cachaca, ijs en suiker kun je namelijk door heel Brazilië drinken. Lekker fris en echt een aanrader voor als je een avond uit gaat of als je de zon ziet ondergaan in de zee van Ipanema bij Rio.

Jouw favoriete gerecht of drankje in Brazilië?

En wat lijkt je het meest lekker van bovenstaande of heb je juist een andere favoriet van je reis door dit Zuid Amerikaanse land? Wij zijn benieuwd en verlangen in ieder geval zelf nog steeds naar een blikje Guarana en vers gemaakte Acaraje.

→ Bekijk hier al onze Brazilië artikelen