De Alpen staan vooral bekend als skioord tijdens een wintersportvakantie, toch valt er in de zomer ook genoeg te beleven in dit gebergte. De Alpen zijn namelijk om meerdere redenen het perfecte gebied voor een zomerse vakantie. Omdat veel reizigers geen idee hebben van waar je dan naar toe zou moeten in zo’n zomer, hebben wij een aantal interessante opties voor een zomervakantie in de Alpen op een rij gezet:

3 zomerse highlights in de Alpen:

wandelen-montafon-viewpoint-oostenrijk

1. De Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk

De Kitzbüheler Alpen zijn uitstekend geschikt om bijvoorbeeld te wandelen, golfen, zwemmen en fietsen. Dit gedeelte van de Alpen ligt dichtbij het Oostenrijkse Tirol. Er is voor meer dan 2.500 kilometer aan wandelwegen te vinden in deze regio. Sportief de mountainbike pakken kan hier probleemloos gerealiseerd worden, aangezien er voor ruim 1.000 kilometer aan fietspaden te vinden is.

2. Watersporten in de Franse Alpen

De Franse Alpen hebben ook veel in petto voor een zomerse vakantie. Er zijn maar liefst 3 nationale parken in de Franse Alpen te vinden, namelijk de la Vanoise, des Ecrins en du Mercantour. Het meer van Genève en het meer van Annecy zijn ideale meren voor de fanatieke watersporter. Wist je dat het gebied van de Alpen in Frankrijk bijna even groot is als heel Nederland?

3. De adembenemende Beierse Alpen

Iets dichterbij huis zijn de Duitse Alpen te vinden. Deze zijn gemakkelijk bereikbaar en dit komt vooral door de goede infrastructuur in Duitsland. De Beierse Alpen zijn uitstekend geschikt voor een fietsvakantie. De steile bergen, glooiende heuvels en de grote hoeveelheid meren maken de Beierse Alpen tot een aantrekkelijk vakantiegebied voor jong en oud. Een bezoekje aan de talloze pittoreske dorpjes in de Beierse Alpen mag natuurlijk niet ontbreken.

Verblijf in de Alpen

In de Alpen vind je vooral veel chalets en vakantiehuizen die ideaal zijn wanneer je met een gezin of groep op vakantie gaat. Vaak beschikken deze over een eigen keuken en badkamer. In de zomer kan het ook heerlijk zijn om te kamperen in de Alpen.

Genieten in de Alpen

Geniet van een vakantie in de Alpen en laat je verrassen door de schoonheid en de veelzijdigheid van dit natuurgebied dat voldoende potentie biedt voor een avontuurlijke en zomerse vakantie. Ben je al eens in de Alpen geweest tijdens de zomer? Laat dan hieronder weten wat jouw tips zijn en waar je precies bent geweest!