emirates stewardessen

Make the world your office: Werken als stewardess bij Emirates, hoe is dat?

Voor iemand die van reizen houdt klinkt het perfect, voor je werk de wereld overvliegen en alle uithoeken van onze aardbol ontdekken! Maar hoe kom je in aanmerking voor zo’n droombaan en hoe gaat dat nou echt in zijn werk daarboven? Is het zwaar of juist gemakkelijk en vooral zo leuk als wij denken? Wij zetten de veelgestelde vragen rondom het werken als stewardess op een rij en nemen als voorbeeld de vliegvaartmaatschappij Emirates! Niet alleen omdat we ten eerste super fan zijn van de uniformen van de Emirates stewardessen (check vooral de hoedjes met mooie witte sjawls!), maar ook omdat we meer dan eens fijn hebben gevlogen met deze maatschappij.

→ Tip: Check Yobbers voor banen in het buitenland

Opleiding en functie eisen voor stewardessen?

Bij Emirates werken zo’n 150 nationaliteiten en internationaal ingesteld zijn (ken je talen!) is dan ook belangrijk als nummer één. Verder staan servicegerichtheid, representiviteit en communicatieve vaardigheden hoog op het functie eisen lijstje. In Nederland kun je je op verschillende manieren voorbereiden om stewardess te worden. Volg bijvoorbeeld bij de Tio de opleiding Stewardess, Receptioniste, Hostess of kies voor de de HBO opleiding Internationaal Toeristisch Management. Ben je allang afgestudeerd? Dan moet je zeker niet denken dat deze droombaan nooit meer werkelijkheid voor je wordt, want je kan ook stewardess worden als je minimaal mbo-4 hebt of een havodiploma en ook relevante werkervaring helpt daarbij. Nog één keer checken of het echt bij je past? Doorloop dan even dit lijstje:

Doe de checklist:

 • Ben je communicatief sterk? Als stewardess ben je vaak de hele dag met mensen aan het werk.
 • Servicegericht? Doel één van je baan is een veilige en fijne vlucht verzorgen.
 • Ben je ouder dan 21? Bij Emirates wordt deze leeftijdsgrens gehanteerd bij het cabinepersoneel.
 • Heb je relevante werkervaring? Dat kan een pre zijn!
 • Spreek je meerdere talen? Vloeiend Engels kunnen spreken is verplicht bij Emirates.
  (niet zo gek als je weet dat bij Emirates mensen uit 135 verschillende landen werken!)
 • Afstand van huis tot de luchthaven? Soms is het nodig dat je niet te verder dan 1 uur van de luchthaven woont en als je bij Emirates werkt is het zelfs noodzakelijk om in Dubai te gaan wonen!
 • Is jouw lengte tussen de 1.60 en 1.90m? Ook hier wordt soms naar gekeken. We hebben zelfs ergens eens gelezen dat je een totale lichaamslengte moet hebben, van tenen tot gestrekte armen, van minimaal 212 cm. Maar we eten ook niet precies hoe ze dat meten.
 • Heb je goede ogen? Dit kan tevens een functie eis zijn.
 • Zie jij jezelf wel lopen in zo’n mooi uniform? Met zichtbare tattoo’s zul je niet snel in het plaatje passen.
 • Ben je positief ingesteld? Tijdens lange vluchten is een positive attitude en sympathie belangrijk.

Werken als steward(ess) volgens de crew van Emirates

In veel filmpjes op Youtube vertellen stewards en stewardessen hoe zij het werken ervaren. Hoe zorg je dat je er goed uit blijft zien zo hoog in de lucht? En waar moet je allemaal op letten? Op YouTube kun je er heel veel vinden.

Voor- en nadelen van werken als stewardess

Voordelen

 • Je mag veel reizen, bij Emirates vlieg je zelfs naar 159 verschillende bestemmingen verdeeld over 6 continenten
 • Je ontmoet veel verschillende mensen en je bent de hele dag communicatief bezig.
 • Je leven is avontuurlijk en dagen zijn altijd divers, nooit hetzelfde.
 • Je komt niet snel in een sleur omdat je geen 9 tot 5 baan hebt en leeft in een dynamische omgeving.
 • Soms werk je een aantal dagen achter elkaar, maar daartegenover staan ook meerdere vrije rustdagen die je zelfs op een mooie exotische bestemming door kan brengen!
 • Je werkt in een unieke culturele werkomgeving binnen een internationaal team bestaande uit meer dan 135 nationaliteiten (!)

Nadelen

 • Als je intercontinentaal reist, ben je soms enkele dagen weg van huis. Heimwee moet je dus niet hebben.
 • Je werkt onregelmatige tijden, hier moet je tegen kunnen.
 • Je moet met vaste benen op de grond staan, geen vliegangst hebben en tegen turbulentie kunnen.

Hmm… als je het zo bekijkt wordt het eigenlijk steeds aantrekkelijker en aantrekkelijker: Betaald mooie plekken ontdekken, elke dag is een avontuur en je bent constant met leuke mensen in de weer. Bij dat laatste moet je ook niet alleen aan pasagiers denken, maar ook aan het team van stewardessen, stewards en piloten. Zij vormen een leuk team dat elkaar ook op de bestemmingen treft en daar met elkaar optrekt.

Salarisindicatie

Als steward(ess) kun je tussen de 1700 en 3000 euro verdienen. Hoeveel er op jouw loonstrookje staat hangt vaak af van ervaring, leeftijd en het aantal uren dat je vliegt, maar ook zeker van de maatschappij waarbij je in dienst bent. Kleinere maatschappijen betalen over het algemeen minder dan grotere als Emirates, dus wat dat betreft is het een goede keuze. Verder kun je soms nog leuke secundaire arbeidsvoorwaarden hebben als stewardess, zoals een onregelmatigheidstoeslag of hotels die vergoed worden op de bestemming zelf. Bovendien krijg je vaak een soort 2e thuis in het buitenland, met Emirates vlieg je bijvoorbeeld meer dan eens via Dubai dus een stad als deze leer je meer dan goed kennen. Ook is het als stewardess soms mogelijk om je partner, vrienden of familie mee te nemen tegen een korting als vluchten niet volgeboekt zijn en is het natuurlijk mogelijk om zelf met korting te vliegen. Je basis kan dus laag zijn als stewardess, maar al die extra’s kunnen het heel interessant maken! Helemaal als je net zo verslaafd bent aan reizen als ons en graag vaak in het buitenland bent. Op Youtube kun je allerlei filmpjes vinden van stewardessen die ook vertellen over hun salaris.

Hoe kan je solliciteren? Ga naar een recruitmentday

Natuurlijk kan je een brief / mail sturen, maar er worden ook recruitmentdays georganiseerd. Er is bijvoorbeeld wel eens een cabin crew recruitment open dag in het Ramada Amsterdam Schiphol Hotel geweest of in het Hilton Amsterdam Airport Hotel. Je hebt dan vaak een Engels CV en recente foto van jezelf nodig. Benieuwd naar actuele data? Hou de site van Emirates goed in de gaten en zorg dat ze jouw contactgegevens hebben, want dan word je als het goed is op de hoogte gehouden van dit soort dagen.

Check: http://www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew/

werken-als-stewardess-bij-emirates

En, al begonnen aan je sollicitatiebrief voor Emirates?

Voel jij je helemaal aangesproken door de functie eisen, voordelen en bovenstaande info? Of is het echt helemaal niks voor jou en zit je liever als passagier in het vliegtuig? Laat het weten in een reactie hieronder! Een goede website om meer te weten te komen over het selectie proces, het startsalaris en alle andere voordelen: www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew/

→ Tip: Check ook Yobbers voor meer banen in het buitenland