workation loondienst

Zo kan je Nederlandse tv en series blijven kijken in het buitenland

Wanneer je op avontuur bent in het buitenland, wil je soms gewoon even ontspannen en genieten van je favoriete Nederlandse tv-programma’s (yep, je bent echt niet de enige die bij wilt blijven met Nederlandse series als Temptation Island of Mocro Maffia). Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken, want er zijn manieren om je geliefde Videoland- en NPO Plus-programma’s te blijven bekijken, zelfs als je ver van huis bent. Hoe? Dat ontdek je in deze handige gids! We vertellen je hieronder namelijk precies hoe je Nederlandse tv kunt kijken in het buitenland en waarom een VPN (afkorting voor: Virtual Private Network) daarbij je beste vriend is.

→ Tip: VPN gratis testen

VPN op reis

Nederlandse tv kijken via Videoland en NPO Plus in het buitenland

Er zijn verschillende manieren om Nederlandse tv te kijken in het buitenland. Vroeger gebruikte je daar enkel BVN voor, oftewel het ‘Beste van NPO’. Dit is de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland Nederland en elke dag kun je daar een selectie van Nederlandse programma’s op zien. Maar tegenwoordig kun je ook Videoland of NPO Plus daarvoor gebruiken! Normaal gesproken is Videoland alleen beschikbaar voor kijkers binnen Nederland vanwege geografische beperkingen. Maar maak je geen zorgen, er is een oplossing! Net als Videoland is ook NPO Plus meestal alleen toegankelijk voor kijkers binnen Nederland. Maar ook daar is een trucje voor om toch te kunnen blijven kijken.

Gebruik een VPN om Nederlandse tv te kijken in het buitenland

Het fijne van Netflix is dat het niet uitmaakt waar je bent, je kan de programma’s gewoon blijven kijken. Bij Videoland en NPO ligt dit helaas net even anders. Maar er is toch een manier om Videoland en NPO Plus programma’s te blijven kijken ook al ben je op vakantie. Dit doe je door een VPN te gebruiken.

Wat is een VPN?

Een VPN, ook wel bekend als Virtual Private Network, is een superhandige technologie die je online leven naar een hoger niveau tilt. Met een VPN kun je namelijk je locatie verbergen en net doen alsof je in een ander land bent. Klinkt als een magische poort naar Nederlandse tv he? En dat is het dus ook een beetje!

Waarom is een VPN handig voor het kijken van Nederlandse tv in het buitenland?

Geografische beperkingen kunnen je humeur bederven wanneer je toegang wilt krijgen tot je favoriete Nederlandse programma’s in het buitenland via Videoland of NPO. Met een VPN kun je die beperkingen omzeilen door verbinding te maken met een server in Nederland. Zo lijkt het alsof je gewoon in je vertrouwde kikkerlandje bent, terwijl jij dus eigenlijk met je billen aan het chillen bent op het strand of ergens diep in de jungle zit!

Hoe gebruik je een VPN voor Nederlandse tv in het buitenland?

Hoe kom je aan een VPN? Nou, stap één is als eerst een betrouwbare VPN-provider kiezen die servers in Nederland aanbiedt. Gelukkig zijn er tal van opties beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan Surfshark, ExpressVPN of Goose. Heb je een keuze gemaakt? Download dan de VPN-software op je apparaat waarmee je series wilt gaan kijken en installeer het met een paar simpele klikken. Start vervolgens de VPN-software, selecteer een Nederlandse server en maak verbinding. Tadaa! Je bent nu officieel weer verbonden met het Nederlandse tv-landschap én je zal dus zien dat Videoland en NPO ineens weer werken.

→ Meteen proberen: Test hier een VPN gratis uit

Gebruik jij al een VPN?

Dus, als je onderweg bent en je favoriete Nederlandse tv-programma’s niet wilt missen, hoef je je geen zorgen te maken. Dankzij een VPN kun je Videoland, NPO Plus en andere Nederlandse streamingdiensten blijven bekijken, waar je ook bent. Geen geografische beperkingen of fomo meer voor jou! Kies gewoon een betrouwbare VPN-provider, volg de simpele stappen en duik weer in de wondere wereld van Nederlandse tv. Veel kijkplezier!

Meer lezen over VPN’s: