vakantie met vrienden

Op vakantie met vrienden? Lees eerst deze 10 tips!

Mijn beste herinneringen aan de reizen die ik gemaakt heb, zijn de mooie, leuke, gekke, bijzondere momenten die ik met anderen heb beleefd. Daarom vind ik reizen met vrienden ook ontzettend leuk en een echte aanrader! Afgelopen zomer ben ik met een vriendengroep van 8 jongens en meiden op reis geweest naar Thailand. En binnenkort ga ik rondreizen met een groep vrienden en familie in Brazilië. Het is mij ontzettend goed bevallen om rond te reizen met een grote groep mensen, dat had niet alleen te maken met het leuke gezelschap maar ook met de goede voorbereiding! Daarom geef ik je bij deze tien tips voor reizen met een groep vrienden.

10 tips voor wie op een vakantie met vrienden wilt

vakantie met vrienden tips

#1 Plan de reisroute en de hotels van te voren

Het kost best even wat tijd om met een grotere groep te bepalen welke reisroute je gaat afleggen en in welke accommodaties je wilt verblijven. Als je dit van te voren allemaal al geregeld hebt, hoef je niet je kostbare vakantietijd te besteden aan dit overleg. Wij zijn van te voren een aantal keren bij elkaar gekomen om de reis vast te leggen. Die voorpret samen is natuurlijk ook nog eens hartstikke gezellig.

#2 Spreek verwachtingen uit

Klinkt misschien logisch maar het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Bespreek met elkaar wat je verwacht van de reis. Misschien heeft de één vooral behoefte aan lange stranddagen en wil de ander vooral actieve dingen doen. Het is slim om van te voren een beeld te hebben van ieders behoeften zodat dit niet als een verrassing komt tijdens de reis zelf. Op die manier kun je een goede balans proberen te vinden in de dagindeling of punt 3 als uitgangspunt aanhouden.

vakantie met vrienden vakantie met vriendinnen

#3 Spreek af dat je niet alles samen hoeft te doen

Als je het gevoel hebt elke dag alles samen te moeten doen, zal je de hele vakantie compromissen moeten sluiten en dat is eigenlijk helemaal niet leuk. Je reist samen dus je hebt toch genoeg qualitytime samen. Wij keken elke dag waar we zin in hadden. Meestal stelde iemand iets voor, als niet iedereen daar zin in had, ging er soms een groepje wat anders doen, helemaal prima! Enne de ‘go with the flow’ instelling maakt je reis ook een stuk leuker.

#4 Kies de juiste accomodaties

Als je met een grote groep vrienden op vakantie bent is het soms voordeliger om met z’n allen 1 groot huis te huren. Dat die mogelijkheid er is, is ook nog eens ontzettend gaaf want daardoor kun je bijvoorbeeld ineens een luxe villa huren! Wij hebben dit tijdens onze reis in Thailand één keer vier dagen gedaan en dat was echt een onwijs leuke ervaring. Maar de afwisseling met een eigen strandhutje of hotelkamer op een andere locatie vonden wij ook zeker fijn.

vakantie met vrienden vervoer

#5 Spreek je waardering uit

Vaak is er altijd wel iemand die het voortouw neemt met het uitzoeken en boeken van vluchten en accommodaties. Dit kost echter heel veel tijd en dat beseft niet iedereen zich altijd. Laat weten dat je het waardeert dat diegene de tijd neemt dit allemaal te regelen.

#6 Maak afspraken over geld

Bespreek van te voren wat ieders budget is en respecteer dit ook van elkaar. Het gebruik van een pot klinkt handig maar kan wringen als er mensen zijn die standaard minder geld uitgeven aan eten en drinken dan de rest. De app ‘Wie Betaald Wat’ vonden wij erg handig. In de app kun je elk bedrag dat je voorschiet verwerken en aan het eind van de vakantie berekent de app wie wat nog verschuldigd is aan wie.

vakantie met vrienden Vliegtuig

#7 Kies je vervoer bewust

Als je met een grote groep reist, heb je soms het geluk dat het goedkoper is om een grote taxi te boeken omdat je dan de kosten kunt delen. Als je dus net even wat meer luxe en comfort wilt tijdens een reis kun je overwegen om de taxi te nemen (ook voor langere stukken) in plaats van de bus of een ander publiek vervoersmiddel. Wij vonden dit in ieder geval erg relaxed!

#8 Spreek dingen uit

Er zal vast wel eens een akkefietje plaatsvinden als je met een grotere groep rondreist of op vakantie met vrienden bent. Zorg ervoor dat je dit direct uitspreekt zodat de sfeer in de groep leuk blijft, je moet immers nog even met elkaar verder.

vakantie met vrienden

#9 Zet je FOMO opzij

Zet je fear of missing out opzij en neem af en toe ook eens tijd voor jezelf of voor jou en je partner (als hij/zij ook mee is). Wij waren op reis met drie stellen en twee vrijgezellen. Als je drie weken op reis bent, is het natuurlijk ook fijn om af en toe even qualitytime samen te hebben, dus vergeet niet om af en toe eens een dagje met z’n tweeën te spenderen. Hetzelfde geld voor kostbare tijd voor jezelf.


#10 HAVE FUN!

Ik vond het ontzettend leuk om met vrienden op reis te gaan dus geniet er vooral heel erg van!

Toffe plekken om naartoe te gaan als je op vakantie met vrienden gaat

Je kan het zo gek niet bedenken of juist voor iets super simpels gaan, ga naar:

Thailand om te backpacken
Op reis in Brazilië
Een weekje naar Ibiza
Weekendje weg naar Maastricht
Naar een festival zoals Sziget

Overleg met elkaar waar jullie zin, geld en tijd voor hebben, dan kom je vanzelf op een toffe bestemming uit!