ibiza 6 personen villa yuna

Naar Ibiza met 4, 5 of 6 personen? Van een huis huren tot hotspots, zo plan je jullie reis!

Ga of wil jij binnenkort op reis naar Ibiza met vrienden, dan hebben we een paar handige tips voor je verzameld! We vertellen je namelijk hieronder alles over het huren van een auto, leuke tentjes om uit eten te gaan, boodschappentips, waar je tof uit kunt en waar je een van de fijnste huizen op Ibiza vindt voor 6 personen. Ben je met een paar meer of minder? Wees gerust, ook dan zijn deze tips aardig goed toe te passen!

Een huis huren op Ibiza met 6 personen? Zo vonden wij de perfecte villa

Wij zijn op Interhome op zoek gegaan naar de perfecte villa op Ibiza voor 6 personen en uiteindelijk zijn we bij een heerlijk huis uitgekomen dat redelijk dichtbij San Antoni de Portmany te vinden is: Villa Yuna! Nu is de plaats San Antoni wat ons betreft niet per se een reden om aan de zuid-westkust van Ibiza te overnachten, maar het huis zelf waar wij een week verbleven en tal van andere plaatsjes wél. Zo vind je dichtbij Villa Yuna de fantastische beach bar Sunset Ashram wat tegelijk ook een van de beste plekken is om de zonsondergang op Ibiza te zien. Maar ook rijd je vanaf Villa Yuva zo naar het geheime strand Atlantis en het mooiste uitzichtpunt op Es Vedra.

Waarom Villa Yuna zo relaxt is…

Villa Yuna was voor ons een reden om voor de zuidwest-kust van Ibiza te kiezen en het was qua grootte perfect voor een groep vrienden, de villa heeft bijvoorbeeld 3 slaapkamers die elk voor 2 personen zijn en twee badkamers met wc. Ook is er op het complex een heerlijk zwembad dat omgeven wordt door een aantal witte villa’s en indrukwekkende gigantische cactussen. Ondanks dat je het zwembad deelt met een aantal andere villa’s, hebben wij er meerdere dagen gewoon alleen in kunnen zwemmen. Verder heeft het huis een ruime woonkamer met keuken, maar het meest verliefd waren wij op de tuin waar je een grote eettafel vindt, relaxte lounge banken én een bbq. Het was daardoor de perfecte plek om ‘s avonds een etentje te organiseren of een bbq-night te hebben, maar ook kun je na een ontbijt van yoghurt met vers fruit vanaf de eettafel zo naar het gemeenschappelijk zwembad lopen. Ga je liever voor een duik in de zee? Dan kun je vanaf Villa Yuna zo naar het kleine baaitje van Port des Torrent wandelen!

belvilla ibiza villa yuna tuin-2

belvilla ibiza villa yuna tuin

Goedkoop boodschappen scoren bij de Lidl

Je vindt er niet alleen een gezond ontbijt, maar ook een overdaad aan sprankelende Cava en gedroogde Fuet worst voor een paar euro. Tijdens onze vakantie op Ibiza hebben we de meeste boodschappen gedaan bij de Lidl. Tuurlijk, uit eten gaan is leuk en heerlijk, maar wil je een beetje op je budget letten dan is de Lidl een perfecte uitkomst. Er zijn verschillende Lidl supermarkten op Ibiza te vinden, zo zit er één dichtbij Ibiza Stad maar ook een grote bij San Antoni de Portmany. Voor 100,- euro koop je hier met gemak een kar vol eten en drinken voor meerdere dagen.

ibiza 6 personen villa yuna

1000 verkeersborden & tips om een auto te huren op ibiza voor 6 personen

Huur je een auto op Ibiza, dan is er één fenomeen dat al gauw opvalt als je over het eiland crosst, namelijk het indrukwekkende aantal verkeersborden. Er lijkt wel een regel te gelden dat overal om de 10 meter een verkeersbord moet staan op dit eiland. Zo wordt met gemak honderd keer aangekondigd dat er een rotonde aankomt (en daar zijn er veel van) en dat je écht 80 moet rijden, of nee toch 60, oh wacht 40 is toch iets handiger en eenmaal bij de rotonde blijkt dat het nog beter is als je terug schakelt naar z’n 20.

Goed, genoeg gegrapt! Ondanks de vele verkeersborden is het namelijk super fijn om een huurauto te hebben op Ibiza, zo kom je namelijk bij de mooiste plekjes op het eiland. Wij hadden een wat groter exemplaar gehuurd bij Sunny Cars omdat we met een grote groep mensen waren. Je kan op de site precies zien hoeveel mensen in een huurauto passen op Sunny Cars, dus dat was best fijn naast het feit dat je via Sunny Cars ook altijd goed verzekerd bent als je een auto huurt (verzekeringen zitten namelijk al in de prijs inbegrepen). Ook hadden we express een huurauto genomen waarbij geen waarborgsom nodig was, omdat onze hoofdbestuurder geen creditcard had.

huurauto sunnycars ibiza

Uitgaan op Ibiza & taxi’s

Tijdens onze vakantie op Ibiza zijn we een paar keer echt goed uitgeweest, naar de welbekende openair club Ushuaia en het nieuwe HiIbiza. Hier draaien de hele week bekende namen, zoals David Guetta, Joris Voorn of Hardwell. Bereid je mentaal wel even voor op de prijzen, want je geeft inderdaad al gauw 13,- of 17,- euro uit per drankje en entree-kaarten zijn ook al gauw 50,- euro. Het is trouwens wel slim om ze vooraf online te kopen, want aan de deur betaal je vaak 10,- euro extra.

Met de taxi naar Ushuaia & HiIbiza

Omdat niemand van ons de Bob wilde zijn (ondanks dat het de goedkoopste optie is, want parkeren kan bijna overal gratis), besloten we zowel op de heen als terugweg de taxi te pakken. Vanaf Port des Torrent naar zowel HiIbiza als Ushuaia (deze clubs liggen tegenover elkaar) betaalde we per taxi-rit vaak rond de 30 euro. Als je met 6 personen bent moet je 2 taxi’s bestellen omdat er per auto maximaal maar 4 mensen mee kunnen. Er rijden ook bussen over het eiland en deze zijn stukken goedkoper, maar daar doe je met gemak dubbel zo lang over en het is soms ook onduidelijk hoe vaak ze rijden. Een taxi kun je telefonisch reserveren (vaak kunnen de telefonisten Engels, maar niet altijd) via (0034) 071 39 84 83 of de andere nummers op de website van Taxi Eivissa.

→ Bekijk hier al onze Ibiza artikelen