Paasweekend weg

Paasweekend weg | 8 tips voor 2024!

Elk jaar, rond begin april of aan het eind van maart, geniet heel Nederland van een paar dagen vrij tijdens Pasen in het paasweekend. Een perfect moment om een weekendje weg te gaan of juist thuis gezellig met familie of vrienden Pasen te vieren. Hieronder lees je wanneer het paasweekend is in 2024 én op welke plekken je deze feestdagen leuk kunt vieren!

Pasen 2024

In 2024 is het eind maart & begin april Pasen. Dit weekend is hiermee een perfect moment om een heel weekend met familie, je partner of vrienden een paasweekend weg te gaan!

Wanneer is het paasweekend?

Datum
Feestdag
Eerste Paasdag
12 april 2020Pasen 2020zondag
4 april 2021Pasen 2021zondag
17 april 2022Pasen 2022zondag
9 april 2023Pasen 2023zondag
31 maart 2024Pasen 2024zondag
20 april 2025Pasen 2025zondag
5 april 2026Pasen 2026zondag
28 maart 2027Pasen 2027zondag
16 april 2028Pasen 2028zondag
1 april 2029Pasen 2029zondag

Betekenis van Pasen

Pasen is een van de belangrijkste christelijke feesten. Maar wat is nou precies de betekenis van het Paasfeest? In het kort uitgelegd: Met Pasen viert men de opstanding van Jezus Christus uit de dood en daardoor denken veel christenen ook aan Goede Vrijdag, omdat op die dag Jezus gekruisigd werd.

Paasweekend weg

8 tips voor een leuk paasweekend weg

Wil je iets leuks doen tijdens Pasen? We geven je heel graag een paar tips om een ultiem paasweekend te beleven:

1. Ga tijdens het paasweekend weg met z’n twee, vrienden of familie naar een vakantiehuisje

In Nederland (maar ook bij onze zuiderburen, in Duitsland, Frankrijk of in Luxemburg) kun je hele leuke vakantiehuisjes vinden waar je met het hele gezin of vrienden een lang paasweekend naartoe kan gaan. Als wij in een vakantiehuisje willen overnachten, dan kijken we vaak op Booking.com of op HeerlijkeHuisjes.nl. Daar kun je vaak hele kun je voor allerlei soorten groepen en in de natuur maar ook dichtbij leuke dorpen of steden, genoeg mooie verblijven vinden. Een paar van onze favorieten:

2. Tijdens het paasweekend naar Texel

Pasen is ook een leuk moment om naar de waddeneilanden te gaan. Onze favoriet: Texel! Wat ons betreft blijft dit eiland een aanrader én online kun je vaak leuke aanbiedingen vinden voor tijdens Pasen. Op Texel zijn betaalbare hotels te vinden (kijk voor aanbiedingen op vakantiedeals.nl), maar ook vakantievilla’s, gezellige bungalows, chalets, appartementen en je kan er eventueel ook nog op de camping slapen. Zo sliepen wij zelf een keer in een yurt op Texel! Niet alleen Texel zelf is leuk, eigenlijk is de weg ernaartoe dat ook al omdat je met de ferry gaan vanaf Den Helder! Oh en ook tof om te doen: fietsen op Texel (neem daarvoor gewoon je eigen fiets mee naar het eiland). Meteen kijken of er plek is bij twee prima hotels? Kijk dan even bij Hotel Hotel Molenbos en Fletcher Hotel – Restaurant de Cooghen.

3. Paasweekendje weg met kinderen via Roompot

Wil je Pasen lekker in de buitenlucht doorbrengen met je kids? Kijk dan eens bij Roompot! Daar vind je allerlei leuke campings waar je het weekend in april of maart kunt doorbrengen. Tijdens Pasen worden bij Roompot ook vaak leuke acties en activiteiten georganiseerd, als je dus met de familie op vakantie gaat is deze reisorganisatie een aanrader.

4. Met Pasen naar de zon met TUI

Tijdens Pasen kun je uiteraard ook wat verder weg gaan. In April en Maart zijn er namelijk ook nog genoeg zonvakanties te boeken, bijvoorbeeld bij TUI. Je maakt van je weekend dan gewoon een paasweek! Een echte zon-paasvakantie! Hou er wel rekening mee dat je dan even wat verder moet reizen en vliegen, maar, leuke vakanties zijn er zeker. Check hier meteen betaalbare zonvakanties

5. Slapen in een knusse Bungalow

Wil je slapen aan de kust? Of juist in een van de noordelijke provincies van Nederland? Of trekt het zuiden je toch meer? Op Bungalowxl.com vind je in elke uithoek van Nederland wel een gezellige bungalow waar je met Pasen naartoe kan.

6. Naar het pretpark Disneyland Parijs

Het weekend van Pasen is uiteraard ook een perfect moment om naar Disneyland Parijs te gaan. Een weekend lang alle attracties af en de karakters uit de welbekende films spotten.

7. Wandel tijdens Pasen over een van de mooiste stranden van Nederland

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon lekker thuis te blijven slapen, maar wel tijdens eerste paasdag of tweede paasdag een flinke strandwandeling te maken. Benieuwd naar waar je de mooiste stranden van Nederland vindt? Wij hebben een top 19 gemaakt van de mooiste stranden in ons kikkerlandje!

8. Ga op stedentrip in Nederland!

Je kunt natuurlijk lekker de natuur in, maar het kan juist ook leuk zijn om een mini stedentrip in eigen land te doen. Benieuwd waar je dan naartoe moet? Check hier de tofste steden in Nederland voor een stedentrip

paasweekend weg pasen tips

En al zin gekregen om weg te gaan met Pasen?

We zijn heel benieuwd naar jullie tips om een Paasweekend weg te gaan, dus mocht je nog iets leuks weten of juist kiezen uit bovenstaande lijstje, let us know in een reactie hieronder!

→ Check hier al onze to do’s in Nederland