Begin april of aan het eind van maart geniet heel Nederland van een paar dagen vrij tijdens Pasen in het paasweekend. Een perfect moment om een weekendje weg te gaan of juist thuis gezellig met familie of vrienden Pasen te vieren. Hieronder lees je wanneer het paasweekend is in 2018 en op welke plekken je deze feestdagen leuk kunt vieren!

Pasen 2018

In 2018 is het op zondag 1 april Pasen, dit betekent dat het paasweekend ook in dat laatste weekend van maart zal vallen. Dit weekend is hiermee een perfect moment om een heel weekend met familie, je partner of vrienden een paasweekend weg te gaan.

Wanneer is het paasweekend?

Feestdag1e paasdagDatum2e paasdagDatumWeeknummer
1e Paasdag 2017Zondag16 april 2018Maandag17 april 201715 & 16
1e Paasdag 2018Zondag1 april 2018Maandag2 april 201813 & 14
1e Paasdag 2019Zondag21 april 2019Maandag22 april 201916 & 17

6 tips voor een leuk paasweekend weg

1. Paasweekend weg naar Centerparcs

Met Centerparcs ga je voor een kleine prijs met de hele familie zo een lang paasweekend weg. Zo slaap je bijvoorbeeld in een vier persoons cottage vanaf 349,- euro. Vaak zijn er tijdens Pasen ook allerlei activiteiten georganiseerd bij Centerparcs, als je dus met kinderen naar zo’n park gaat is er genoeg te doen. Zo leest de paashaas leuke verhalen voor en zijn er 60 andere activiteiten te doen, zowel voor jezelfs als voor kinderen. Bij Centerparcs kun je overigens ook leuke huisjes in België of Duitsland boeken.

2. Tijdens het paasweekend naar Texel

Pasen is ook een leuk moment om naar de waddeneilanden te gaan. Met name Texel is dan een aanrader, via Krim.nl kun je leuke aanbiedingen vinden tijdens Pasen. Op Texel zijn hotels te vinden, maar ook vakantievilla’s, gezellige bungalows, chalets, appartementen en je kan er eventueel ook nog op de camping slapen. Niet alleen Texel zelf is leuk, eigenlijk is de weg ernaartoe dat ook al omdat je met de ferry gaan vanaf Den Helder!

3. Paasweekendje weg met Roompot

Wil je Pasen lekker in de buitenlucht doorbrengen? Kijk dan eens bij Roompot! Daar vind je allerlei leuke campings waar je het weekend in april kunt doorbrengen. Tijdens Pasen worden bij Roompot vaak leuke acties en activiteiten georganiseerd, als je dus met de familie op vakantie gaat is deze reisorganisatie een aanrader.

4. Met Pasen naar de zon met Tui

Tijdens Pasen kun je uiteraard ook wat verder weg gaan. In April zijn er namelijk ook genoeg zonvakantie te boeken, bijvoorbeeld bij Tui.nl. Je maakt van je weekend dan gewoon een paasweek. Op Tui vind je de meest actuele aanbiedingen voor april.

5. Slapen in een Bungalow

Wil je slapen aan de kust? Of juist in een van de noordelijke provincies van Nederland? Of trekt het zuiden je toch meer? Op Bungalowxl.com vind je in elke uithoek van Nederland wel een gezellige bungalow waar je met Pasen naartoe kan.

6. Naar het pretpark Disneyland Parijs

Het weekend van Pasen is uiteraard ook een perfect moment om naar Disneyland Parijs te gaan. Een weekend lang alle attracties af en de karakters uit de welbekende films spotten.

Weg met Pasen

Leuke aanbiedingen voor Pasen vind je onder andere bij deze aanbieders:

Sunparks


Sunparks reisorganisatie

Roompot


Roompot reisorganisatie

Sunweb


Sunweb

Centerparcs


Centerparcs reisorganisatie

Eliza was here


Elizawashere

Geef een reactie, deel jouw reistips!