Rumikub spelen reisspellen

Game on! Dit zijn de allerleukste reisspellen

Niet al te lang geleden schreven we over de leukste drankspelletjes voor op reis. Maar genoeg ‘gewone’ spellen die tijdens het reizen ook leuk zijn! Zo speelde wij in een hostel Jenga met reusachtige stenen en Yahtzee op het strand van Koh Tao in Thailand. Bingo kennen we nog van de camping in Zeeland en Rummikub is favoriet in vakantiehuisjes in Frankrijk. Welke reisspellen zijn jouw favoriet? Dit zijn onze lievelingen!

De 9 leukste reisspellen

1. Yahtzee

5 dobbelstenen, een beetje geluk of een goede gooi en een Yahtzee-blok. Met zo weinig middelen kan je gewoon al een gaaf reisspel maken. Onze gouden tip? De bonus halen! Als je 63 punten of meer haalt met het bovenstee gedeelte van het Yahtzee-blok krijg je er gratis 35 bij. Winning! Oh en geen blok bij de hand? Dan kun je gewoon dit uitprinten of naschrijven.

yahtzee reisspel

2. Set

Ben je er goed in, dan vind je het geweldig. Snap je er de ballen van, dan moet je niet tegen een Set-talent spelen en eerst een paar potjes zelf oefenen. Een spel dat je fanatiek maakt of volledig gefrustreerd. SET!

3. Rummikub

Je moet tenminste 30 op tafel kunnen leggen, voor je uit mag komen. Klinkt makkelijk als je 14 stenen mag pakken, maar doordat je tenminste 3 stenen naast elkaar moet kunnen leggen is het soms moeilijker dan gedacht. En het gekke is dan weer, dat de laatste die uit kwam in theorie alsnog heel snel kan winnen. Gek spelletje, dat Rummikub!

Rumikub spelen reisspellen

4. Bingo

Zo fout, maar stiekem toch best leuk. Ook al kun je vaak alleen een tosti ijzer winnen of een onzinnige bellenblaas. Zo’n blaadje met willekeurige nummers vol krijgen en dan keihard Bingo kunnen roepen heeft gewoon iets!

5. Pesten

Ouder en vertrouwder kan je het niet krijgen. Bij een 7 blijf je kleven. 8 wacht en bij 2 moet je er twee pakken. Pak je een joker, dan heb je helemaal geluk en met een boer kun je het volledige spel veranderen. Avonden zijn wij pestend doorgekomen en was dat niet meer leuk? Dan schakelde we met gemak over op Ezelen (wat overigens ook als drankspelletje best leuk is!).

6. Memorie

En dan niet zomaar memorie, maar vooral de memorie ‘Numbers Game’. Hierbij heb je vier sets van 20 kaarten, kaarten waarop een nummer is weergegeven. Die leg je allemaal omgekeerd op tafel. Vervolgens moet elke speler allereerst op zoek naar een kaartje met een 1 of een 20 erop. Wordt die gevonden? Dan kan het spel echt beginnen, want dan moet je oplopend of aflopend op zoek naar de rest. Memorie voor gevorden dus, dit spelletje van Bis Publishers.

7. Pim pam pet

Pim, pam, pet… Weet jij het antwoord binnen 10 seconde? Noem bijvoorbeeld een beroep met een W! Eh…. We Are Travellers reisblogger! Bam! Die heb je binnen.

Pim pam pet reisspellen

8. Risk

Meer een spel voor een vakantiehuisje, want nee dit neemt niemand mee tijdens een backpackavontuur. Maar Risk is wel het ultieme reisspel. Je reist immers tijdens het spel al de hele wereld over en het is het perfect tijdverdrijf als je je op een verlate oord bevindt. Je kan je hier namelijk prima uren mee vermaken. Enige gevaar is om het te spelen met mensen die niet tegen hun verlies kunnen!

9. Jenga

En dan vooral die giga-versie. In veel hostels is dit spelletje wel te vinden. Het enige dat je hoeft doen? Stenen uit die gigantische toren proberen te krijgen en ja, dat is vooral leuk als die toren zo’n 1 meter hoog is. Ook zo’n reuze Jenga kopen? Je vindt ze hier!

Wat is jouw favoriete reisspel?

Welk spelletje speel jij het liefst tijdens het reizen? Oh en wil je meer inspiratie op doen, dan moet je dit artikel met daarin de leukste drankspelletjes ook eens lezen!