VPN op reis

10 landen waar je snel internet hebt en goed op workation kunt!

Ben je op zoek naar een tof land waar je werken en reizen kunt combineren? Een workation is de ideale manier om nieuwe landen te ontdekken en tegelijkertijd je inkomen te behouden. Maar welke plaatsen zijn nou geschikt daarvoor? Om je op weg te helpen, zetten we tien landen op een rijtje waar je snel internet hebt en dus lekker kunt werken.

workation loondienst

Je volgende workation bestemming

In heel veel vakgebieden is het hebben van internet toch wel onmisbaar geworden, zeker als je graag op afstand werkt en ondertussen wilt reizen. ExpressVPN deed onderzoek naar de landen waar je het beste en snelste internet hebt. Daar kwamen tien landen uit met een vaak sterkere economie en een meer ontwikkelde infrastructuur. Zo staat Monaco op nummer één, daar is de internetsnelheid veruit het hoogst (319,59 Mbps). Het inkomen per inwoner ligt daar ook heel hoog.

Na Monaco volgen Singapore, Chili, Hongkong, het vasteland van China, Zwitserland, Frankrijk, Denemarken, Roemenië en Thailand. Dit zijn dus dé ideale landen om je laptop open te klappen en op je vrije momenten de omgeving te verkennen. Voor de top drie zetten we de leukste tips alvast op een rijtje.

Monaco: snelste internet van de wereld

Dit dwergstaatje aan de Middellandse Zee is niet alleen een perfecte plek om te werken, maar ook om te genieten van zon, zee en strand. Dit is het op een na kleinste land van de wereld (mocht je trouwens benieuwd zijn: dit zijn de 8 kleinste landen te wereld) én je hoeft er geen inkomstenbelasting te betalen. Het is wel ook een duur land en je kent het waarschijnlijk van de Grand Prix die door de hele stadstaat komt. Tijdens je workation wil je natuurlijk ook fijn overnachten. Dat kan bijvoorbeeld bij Hotel Columbus in Monte Carlo of bij Studio Neuf – Portes de Monaco. Zo kun je in je eigen hotel of appartement prima even achter de laptop kruipen en daarna genieten van de omgeving.

Singapore: workation met snel internet

Ook in Singapore, in Azië, is het internet heel snel (300,83 Mbps). Het is niet alleen een geschikte plek om over te stappen voor je vlucht naar andere landen in Azië, Nieuw-Zeeland of Australië, maar ook om een tijdje te werken. Het eten is er goed, je vindt er meer dan genoeg bezienswaardigheden en je kunt er goed remote werken. Het klimaat is wel een tikkeltje tropisch, dus bereid je voor op veel warme dagen!

→ Lees ook: Tien tips voor Singapore: Van de tofste bezienswaardigheden tot de leukste must do’s

Chili: extra glasvezel voor snel internet

Op de derde plaats staat Chili, waar het internet ook razendsnel is (298,5 Mbps). Hier heeft de overheid geïnvesteerd in internettoegang, zo liet ze glasvezelkabels aanleggen door het hele land. Ondanks dat het inkomen per inwoner niet zo hoog is, is hier dus toch goed internet. Door zijn enorme lengte vind je in Chili veel verschillende soorten klimaten en natuur. Van gletsjers, slapende vulkanen, woestijn tot aan meren en prachtige steden. Ga zeker ook naar het Paaseiland en werk fijn in de steden Valdivia, Valparaiso of Santiago de Chili. Bijkomend voorbeeld: Overnachten in Chili is trouwens goed betaalbaar, ook voor fijne hotels betaal je niet de hoofdprijs. Oh en wat je ook zeker moet doen na een dagje werken, op pad gaan in het centrum van Santiago!

→ Lees ook: 10 handige tips voor als je alleen gaat backpacken in Peru, Bolivia & Chili

Meer lezen over workations?