kinderwagen-vliegtuig-buggy-joolz-aer+

Een kinderwagen & buggy die mee mag in het vliegtuig? Kies deze Joolz!

Ben je net als ons verslaafd aan reizen en vakantie vieren? Maar ga je niet meer alleen op reis, maar samen met een mini op avontuur? Dan is de kans heel groot dat je een kinderwagen en/of buggy zoekt die makkelijk in het vliegtuig mee kan én het liefst mee mag tot aan de gate. We bedoelen dus niet een exemplaar dat je per se in moet checken tegelijk met het inleveren van je koffers, maar juist een kinderwagen die je als handbagage mee mag meenemen, helemaal tot aan het vliegtuig. Lucky you: Zo’n exemplaar bestaat en hebben wij gevonden bij Joolz!

Kinderwagen die handig is op (vlieg)reis

→ Fun fact: Deze kinderwagen komt ook nog eens in een hele toepasselijke doos, namelijk verpakt als koffer!

kinderwagen voor in het vliegtuig tip kinderwagen voor in het vliegtuig tip-2

Waar blijft je kinderwagen of buggy in het vliegtuig?

Om even de lucht te klaren: Kinderwagens en buggy’s mogen sowieso mee in het vliegtuig en mee naar je vakantiebestemming. De vraag is alleen: Wanneer moet je je kinderwagen / buggy inleveren? En waar blijft je kinderwagen / buggy tijdens het vliegen? Moet het ingecheckt worden (samen met je koffers) en komt het in het ruim terecht. Of mag je het meenemen als handbagage. Niet elke wagen mag namelijk helemaal mee tot aan de gate en mee als handbagage. Terwijl dat laatste natuurlijk wel het allerfijnst is.

Waarom het zo fijn is om je kinderwagen of buggy mee te nemen tot je in het vliegtuig stapt

Het grote voordeel van een wagen die mee mag tot aan je in het vliegtuig stapt? Je hoeft de kinderwagen en/of buggy niet in te leveren bij het inchecken van de koffers, maar je mag hem gewoon meenemen door de douane tot achter de incheckbalie’s en pas bij de gate of het vliegtuig in te klappen en op te bergen. Hierdoor hoef je niet met een draagzak in de weer op Schiphol na het inleveren van je koffers of je kleintje de hele tijd zelf te dragen op de airport. Je kan hem of haar gewoon in de kinderwagen of buggy laten liggen. Geeft net wat meer rust, het is minder vermoeiend omdat je zelf niet de hele tijd hoeft te tillen en jij hebt je handen een stuk vrijer! Grote kans dat je kindje het ook nog eens een stuk relaxter vindt.

kinderwagen in het vliegtuig buggy joolz aer + met wieg Joolz Aer+ kinderwagen die in het vliegtuig past Joolz Aer+ kinderwagen vliegtuig buggy

Welke kinderwagen of buggy mag mee in het vliegtuig?

Welke wagen is ideaal om mee te nemen in het vliegtuig? En welke kinderwagen / buggy mag mee tot aan de gate? Op welke vereisten moet je allemaal letten? En zijn er ook kinderwagen-buggy combo’s, waarbij je in één klap zowel een kinderwagen als buggy hebt die mee mag tot aan het vliegtuig? Het antwoord… Yes, zoiets bestaat! En we vertellen je hieronder precies welke keuze wij hebben gemaakt bij Joolz en waarom.

Deze kinderwagen & buggy combo kan mee in het vliegtuig

kinderwagen vliegtuig buggy Joolz aer+

Joolz Aer+ mét wieg

Het antwoord op je zoektocht naar een kinderwagen en/of buggy die mee mag in het vliegtuig is de Joolz Aer+ met wieg. Dit is een kinderwagen & buggy in één. Het eerste halfjaar gebruik je de reiswieg op de wagen, daarna verwissel je de wieg voor de buggy. Wij hebben de Joolz Aer+ met wieg in de kleur Sandy Taupe, maar je kan hem ook kiezen in een mooie diep groene, zwarte, grijze, blauwe of pastel groene kleur. Waarom deze kinderwagen / buggy combo ideaal is als je veel van reizen houdt? Dat komt hierdoor:

 • Deze wagen is eenvoudig (met één hand) in- en uit te klappen
 • Je kan zowel het frame samen met het wiegje of de buggy helemaal inklappen (in 3 seconde)
 • De reiswieg kun je er binnen een handomdraai uitklikken (en met extra adapters kun je er trouwens ook een autozitje in klikken!)
 • Na 6 maanden (zodra je kindje kan zitten) kan je de reiswieg vervangen voor de buggy
 • Licht van gewicht: De kinderwagen is slechts 8 kg en de buggy slechts 6 kg (dit is ideaal voor als je met het vliegtuig reist en rekening moet houden met bagage regels)
 • Eenmaal ingeklapt is de wagen klein van formaat waardoor hij bij de meeste airlines mee mag als handbagage
 • De wieg heeft een ultra grote UPF 50+ zonnekap die zowel tegen de zon beschermd als extra ventilerend werk (fijn als je naar zonnige oorden op vakantie gaat of veel wilt wandelen)
 • Te gebruiken vanaf de geboorte tot jaren er na: Van 0 tot 4 jaar
 • Je krijgt een beschermhoes bij de wagen, maar je kan er ook handige extra’s bij bestellen zoals een regenhoes of muskietennet

Andere voordelen: De wagen is gemaakt van 100% gerecyclede stoffen (duurzaam!) en heeft 10 jaar overdraagbare garantie. Verder is er niks ingeleverd qua zit- of slaapcomfort, deze keuze is dus net zo goed als andere wagens die je van Joolz kent. De buggy heeft bijvoorbeeld ook 3 verschillende standen en een ondersteunende zitting.

Zo werkt de Joolz Aer+ met wieg

Verschil kinderwagen en buggy

Voor de nieuwe ouders onder ons, nog even in het kort wat het verschil is tussen een kinderwagen en buggy:

 • Kinderwagen: Als je kindje echt nog een baby is, is een kinderwagen precies wat je nodig hebt. Een kinderwagen is eigenlijk een frame met een wieg erop gemonteerd. Dit is ideaal en nodig voor baby’s die nog niet zelfstandig kunnen zitten en de kinderwagen gebruik je vaak tot ongeveer 6 maanden. Daarna ga je meestal een buggy gebruiken.
 • Buggy: De buggy kun je gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten, meestal is dit na 6 maanden na de geboorte.

Als je van plan bent om zo nu en dan met het vliegtuig te reizen met je kleintje, is het fijn om een kinderwagen / buggy combo te kopen die licht van gewicht is, mee mag tot aan de gate, klein van formaat is als je deze inklapt en handig te besturen als je eenmaal op de bestemming bent. Wat ons betreft is de Joolz Aer+ met wieg hier een ideaal voorbeeld van!

Meer lezen over reizen met kinderen?