beste draagzak vakantie

Zo kies je de beste draagzaak voor jou & je kindje voor op vakantie

Ben je gek op reizen, ga je graag veel op vakantie en wil je dit ook blijven doen als je een kindje hebt? Dan is een goede draagzaak zeer waarschijnlijk onmisbaar op je paklijst als kersverse ouder! Maar hoe vind je de beste draagzaak voor jou, je partner en natuurlijk voor je kindje? We vertellen je hieronder alles over hoe je de beste draagzaak voor op vakantie en thuis kiest en op welke eigenschappen je allemaal moet letten om de juiste keuze te maken. De ideale draagzak past namelijk niet alleen bij je baby, maar ook bij jullie levensstijl en alles dat je wilt ondernemen.

De beste draagzaak voor op vakantie kies je zo

beste draagzak kiezen voor op vakantie Baby Tula Lite

1. Goede houding van je kindje

Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kiezen van een goede draagzak is of de draagzak ergonomisch is. Nope, niet echt een sexy woord, maar we bedoelen hier mee te zeggen dat de draagzak zo moet zitten dat het gezond is voor je baby! Is er bijvoorbeeld goede hoofdondersteuning en ook goede ondersteuning voor de heupen en de rug? De ideale draagzak zorgt er bijvoorbeeld voor dat je kindje rechtop in de draagzak kan zitten, op zo’n manier dat de luchtwegen goed open blijven.  Maar dit is ook iets om je af te vragen: Wil je dat je kindje alleen met z’n gezicht naar jou of ook andersom in de draagzak kan? Ook bepalen het gewicht, de lengte en de leeftijd van je kindje wat een fijne draagzak is. Allemaal dingen om over na te denken, als je een keuze voor een goede draagzak maakt.

2. Fijn draaggemak

Een draagzak moet ook gewoon lekker zitten. Want als de draagzak niet lekker zit voor jullie, dan ga je hem niet gebruiken. En hetzelfde geldt voor je kindje. Simple as that. Let dus ook zeker op draaggemak. Waar je dan bijvoorbeeld op kan letten is: Heeft de draagzak fijne banden? Of laten ze striemen achter? Heeft de draagzak een heupband, zodat het gewicht niet alleen op je schouders zit maar ook op je heupen, vind jij dat belangrijk? Is de draagzak zowel goed te gebruiken bij warm als koud weer? Is de stof van de draagzak zacht en ademend? Kan je de draagzak voor als achter dragen? Of maakt het je niet uit of het enkel een buik of rugdrager is? En kan je de draagzak gemakkelijk instellen voor beide ouders? De antwoorden op deze vragen kunnen trouwens veranderen naarmate je kindje groeit, maar het zijn goede leidraden bij het kiezen van je eerste draagzak!

3. Licht in gewicht

Voor sterke vaders zal dit wellicht minder uit maken, maar de meeste moeders zullen geen draagzak willen die al te zwaar is. Let dus ook zeker op het gewicht van de draagzak, het is fijn als de draagzak een beetje licht in gewicht is.

beste draagzak vakantie kiezen baby tula

4. Makkelijk mee te nemen en te gebruiken

Tuurlijk kun je verliefd worden op een fantastisch printje of op hoe fotogeniek een draagzak er uit ziet, maar we kunnen je één tip geven: Als je moe bent en druk, dan wil je een draagzak die gemakkelijk te gebruiken is en binnen een hand om draai mee te nemen is. Je wilt geen gedoe, geen gepuzzel, geen gestress. Je wilt zo de deur uit kunnen lopen en na je tripje de draagzak ook gemakkelijk af kunnen doen. Dus: Let er goed op dat jij de draagzak easy-to-use vindt! Oh en een extra tipje… Als het makkelijk schoon te maken is, dan kan dat ook fijn zijn, want grote kans dat er op gespuwd of gekwijld gaat worden.

5. En… zo’n draagzak mag er ook tof uit zien!

De beste draagzak? Die ziet er natuurlijk ook een beetje tof uit! Er zijn tegenwoordig gelukkig mega veel leuke draagzakken met fijne printjes of juist mooie effen kleuren. En als je op vakantie gaat (en dus veel foto’s gaat maken), is het helemaal leuk als je een mooie draagzak hebt. Dus… Helemaal logisch als je ook op de look & feel let van je draagzak als je een nieuwe gaat uitzoeken!

De beste draagzak?

Benieuwd wat wij een goede draagzak vinden voor op vakantie (en thuis)? Check het merk Baby Tula eens, zij ondersteunen ouders door producten te creëren die aansluiten bij hun behoeften en levensstijl. Bijvoorbeeld dankzij de aangeboden draagposities, de gebruikte materialen en de mogelijkheid tot borstvoeding.

Een van hun modellen is de Tula Lite Compact Travel draagzak. Deze draagzakken zijn speciaal gemaakt voor ouders die veel on-the-go zijn. Deze draagzakken zijn namelijk makkelijk te dragen en om te doen, comfortabel voor je kindje, maar ook compact, veelzijdig en je kan je kindje zowel op de rug als buik dragen! Het is echt een perfecte travel draagzak én hij is er in veel leuke printjes, de Palms heeft een super tof donkerblauw palmbomen printje maar ook de groene Soar draagzak met vliegende vogels is heel vet.

Een ander mooi model van Baby Tula is de Explore draagzak. Deze draagzakken zijn ook veelzijdig en ontworpen voor een leven onderweg en wat extra fijn is aan deze draagzak: De Explore biedt de meest gevarieerde reeks draagopties van alle Tula-babydragers, inclusief een naar de wereld gerichte optie waardoor je baby volop zijn omgeving kan ontdekken, zijn nieuwsgierigheid gewekt wordt en volop zijn zintuigen kan ontwikkelen. Deze draagzak is dus ook ideaal voor als je veel reist en je je baby nu al veel van de wereld wilt laten zien!

Benieuwd geworden naar de items van Baby Tula? De Baby Tula-producten zijn verkrijgbaar op www.babytula.eu, maar je kan ze ook kopen via erkende verkooppunten!

→ Handig: Check hier alle Baby Tula draagzakken

Meer lezen over reizen met kinderen?

Lees ook: