We dromen van reizen, kunnen sommige bestemmingen niet meer uit ons hoofd krijgen en vanzelf ontstaat een bucketlist. Zo’n lijstje gevuld met plekken, must do’s of herinneringen die je ooit eens wilt gaan maken. Vandaag staat de bucketlist van Isabelle van Citroentaart.com in de spotlight. Ze heeft een liefde voor Zuid-Amerika, al heel wat avonturen mee gemaakt, maar nog steeds genoeg op haar to do staan:

Continent: “Op welk continent wil jij ooit nog eens je voeten zetten en is er dan ook een speciaal gebied, land of plekje dat je daar dan per se wilt zien?”
Zuid Amerika is favoriet en al ben ik er nu 3 keer geweest, ik ga toch weer terug. Al blijft Europa ook waanzinnig!

Genieten van zon, zee & strand: “Op welk strand zou jij ooit nog eens willen liggen?”
Geen idee… De mooiste so far vond ik Jericoacoara in Brazilie.

Jericoacoara Brazilie

Proeven: “Welk eten zou je wel eens willen proeven in een ander land?”
Hoewel ik afgelopen jaar in Peru was, heb ik helaas geen cavia verorberd. Daar heb ik wel spijt van. Verder heb ik al veel exotisch eten mogen proeven, van ceviche tot haggis (Haggis is een typisch Schots gerecht en een vleesgerecht dat gemaakt is van schapen-hart, long en lever, vermalen met dierlijk vet, ui, havermout en kruiden) en de nodige insecten. Maar mijn voorkeur blijft uitgaan naar een steak in Argentinië én ik heb een zwak voor Braziliaanse kaasstokjes op het strand met Caipirinha!

Hotel der hotels: “In welk hotel zou jij écht eens een nachtje willen doorbrengen?”
Nooit over nagedacht. Ik denk dat ik liever wakker word in een tent of hangmat en midden in de natuur lig, of op het strand met een oogverblindend uitzicht. Wel ontbijt op bed. Verse vruchtensappen en roerei!

Stedentrip: “Welke stedentrip staat nog op jouw verlanglijstje?”
New York, maar dat heeft geen haast.

Festival: “Naar welk festival of feest zou jij ooit nog eens willen gaan?”
Carnaval in Rio!

Best kept natural secret: “Welk natuurgebied zou jij ooit nog eens willen zien & waarom?” 
Salar de Uyuni in Bolivia. De zoutvlaktes. Helaas wegens tijdgebrek en enorme hoogteziekte afgelopen keer moeten missen. Maar het lijkt me bizar mooi.

Ooit nog eens doen: “Wat voor activiteit staat er hoog op jouw verlanglijstje?”
Schommelen in Banos – Ecuador! Deze foto van de ‘end of the world’  swing is gemaakt door Sean Hacker Teper met op de achtergrond de uitbarsting van Mt. Tungurahua.

Schommelen swing of death banos ecuador

Trip down memory lane: “Waar ben je ooit geweest, maar wil je ooit nog eens terug naartoe & waarom?”
De stad waar ik verliefd op ben geworden: Buenos Aires! Alle clichés kloppen: het vlees is malser dan waar dan ook, de wijn is goddelijk, de mannen zijn mannelijker, en de vrouwen sensueler. De stad beroerd en ontroerd, het feest, het leeft!

Binnen nu en 5 jaar op reis naar: “Waar wil jij binnen nu en 5 jaar naartoe?”
Colombia wil ik wel binnen nu en een jaar doen. En ik zou graag naar Afrika willen, maar dat durf ik dan weer niet alleen. Dus die graag aan de arm van een leuke vent. Cuba, roadtrip maken! Rum drinken, salsa dansen! En ik wil naar Cabo Verde. Misschien moet ik alle landen met een C gaan doen ;-)

Been there, done that: “Zijn er dingen die jij al van jouw bucketlist af hebt kunnen strepen?”

  • Machu Picchu – Peru
  • Argentinie – Buenos Aires
  • Iguazu waterfalls

 

Meer lezen over Isabelle? Kijk dan eens op Citroentaart.com. En vind je het leuk om zelf een keer jouw bucketlist of reisverhalen te delen? Stuur een mailtje naar info@wearetravellers.nl. Vinden we leuk! 

Over de auteur

Isabelle
Travelblogger

Isabelle reist veel en droomt haar leven aan elkaar. Ze zingt vals onder de douche, drink liters Cola light in de middag, en hangt in de avond onderuit met een glas whiskey in de hand naar platen te luisteren. Netwerken kan ze heel slecht, maar champagne drinken en bitterballen eten als de beste! Check ook haar blog: Citroentaart.com

Gerelateerde berichten

Geef een reactie, deel jouw reistips!