Air Seychelles Business Class

Mag je eindelijk Business Class vliegen op een Air Seychelles vlucht, overkomt je dit…

Vlak voordat wij naar het bounty paradijs der bounty paradijzen zouden vliegen (lees: de Seychellen!), ontdekten wij op onze vliegtickets iets dat onze reis er naartoe ook een stuk paradijselijker zou maken. Op onze online vliegtickets stond namelijk niet de welbekende E van Economy vermeld, maar de befaamde B van Business Class… Yes, Business Class! Waaaah! Dat is me één keer eerder overkomen, maar dat voelde echt als een once-in-a-lifetime dus als je zoiets dan nog een keer meemaakt, kan je het eigenlijk opnieuw niet geloven. Toch had Air Seychelles ons blijkbaar écht getrakteerd op twee over de top luxe stoelen omdat we op persreis waren naar hun dromerige eilandengroep. En ik kan je vertellen, op een vlucht van ongeveer 10 uur is dat echt héél héél (had ik al “héél” gezegd?) fijn! Maargoed, dan mag je ein-de-lijk een keer Business Class vliegen en dan gebeurt dit op de vlucht…

En dan begint je vlucht in Business Class en dan overkomt je dit…

air seychelles business champagne air seychelles vliegtuig

Het begon allemaal met een glas champagne

Als je Business Class vliegt krijg je dus echt het beroemde glas champagne aangeboden. Om even een goed beeld te schetsen: Eigenlijk zit je, nog voordat je daadwerkelijk de lucht in bent, met een champi in je hand op zo’n veel te luxe, zachte stoel. Ook op deze Air Seychelles vlucht kwam er nadat we net zaten al een stewardess aangesneld met een dienblad vol drankjes. En ja, als je in luxe vliegt, is het toch eigenlijk ook best leuk om het daadwerkelijk in stijl te beginnen. De Champagne werd aangenomen en vervolgens begonnen we nippend aan onze bubbels onze stoel te testen. Want kan je nou echt languit liggen? Of is dat een tikkeltje overdreven?

Languit liggend de lucht in

Omdat onze vlucht laat op de avond vertrok en de Champagne bubbels er iets meer inhakte dan gepland, lagen we binnen no-time languit. Als je kijkt naar het aantal ramen van het vliegtuig, neemt een Business Class stoel ongeveer 4 raampjes in beslag. Wanneer je dan bedenkt dat je bij Economy vaak iets meer ruimte hebt dan 1 raam, snap je gelijk hoeveel beenruimte meer je hebt in Business. Dus op de vraag of je écht languit kunt liggen alsof je in een gewoon bed ligt, kan ik volmondig ja beantwoorden met als kanttekening dat ik wel maar 1.65 m groot ben. Omdat het al best laat was, lagen we beide binnen no time te slapen met als gevolg dat we vrijwel niets van de hele vlucht hebben meegekregen. Dan mag je ein-de-lijk een keer Business Class vliegen, krijg je vrijwel niks mee van alle luxe omdat je alleen maar ligt te slapen!

Op de terugweg extra genieten van de Business Lounge van Air Seychelles op Mahé

Omdat we op de heenweg alleen maar hebben geslapen, wilden we het op de terugvlucht iets beter aanpakken. We zijn daarom op tijd naar het vliegveld gegaan op Mahé, want Air Seychelles heeft daar een luxe lounge waar je met je Business Class vliegticket gratis in mag. Hier kun je niet alleen rustiger chillen dan in de gewone wachtruimtes op het vliegveld, maar er is ook een buffet waar je allerlei eten mag pakken en er zijn drankjes in overvloed. Wifi was er trouwens ook super snel, waardoor ik deze blog in de lounge al heb kunnen typen en inplannen. Je bent travelblogger of je bent het niet toch!? Wat betreft het vliegtuig, daarin zijn we overigens weer meteen in slaap gevallen… Some things never change I guess! Maar misschien is dat ook gewoon wat je hoort te doen op een Business Class vlucht: Genieten van het feit dat je eindelijk een keer wél lekker kunt slapen tijdens de hele rit!

Air Seychelles Business Class Lounge-2 Air Seychelles Business Class LoungeAir Seychelles Business Class

→ Bekijk hier al onze artikelen over de Seychellen

Wij hebben tijdens onze reis naar de Seychellen samengewerkt met Air Seychellles, zij hebben onze vluchten gesponsord. Net zoals alle andere artikelen op WeAreTravellers bevat dit artikel uiteraard onze oprechte mening.