Business Class vliegen Turkish Airlines

Voor het eerst Business Class vliegen met Turkish Airlines… Hoe is dat?!

Onlangs vloog ik voor het eerst in mijn leven Business Class… Business Class!!! Ik! Ik dacht eigenlijk dat ik dat nooit van mijn leven zou meemaken, maar dankzij Shoestring en de reis die wij voor hen mochten maken naar Sri Lanka werd het ineens toch werkelijkheid. Shoestring regelde namelijk voor ons met Turkish Airlines dat we de vlucht van Amsterdam naar Colombo in Business Class mochten maken. Hoe chill?!

En weetje, ik wou echt dat ik kon zeggen dat het eigenlijk helemaal geen wereld van verschil is ten opzichte van een gewone Economy vlucht, maar helaas… Dat is het wel degelijk. De stoelen zijn fijn, je kan languit liggen, het eten is lekkerder, de service is top, de wc’s zijn zoveel schoner, ik heb uren geslapen, je krijgt allerlei goodies en vooraf kun je genieten in een lounge waar je gratis eten en drinkt vindt: Kortom, ik ben een beetje bang dat ik nooit meer anders wil…! Waar is de tijd gebleven dat ik nog een kick kreeg van budget backpacken & uren durende nachtbussen?!

Business Class Turkish Airlines

Champagne in overvloed en een zee aan ruimte

Zoals ik verwachtte, kregen we bij binnenkomst in het vliegtuig direct een welkomstdrankje aangeboden door een charmante kok en konden we daarna echt een overvloed aan champagne bestellen. Ook kun je inderdaad een giga ligbed van je stoel maken, zodat je languit in slaap kunt vallen in plaats van pijnlijk opgevouwen. En zelfs ik, iemand die een hekel heeft aan vliegtuigeten, vond de gerechtjes die geserveerd werden lekker! Oh en dan heb ik het nog niet eens over de Business Lounge gehad waar we gebruik van konden maken voordat we instapte…

Relaxen voor vertrek in een van de Business Lounges op de luchthaven

Ons Business Class avontuur begon eigenlijk al zodra we onze koffers op Schiphol bij de balies van Turkish Airlines wilden inchecken. De stewardess geloofde ons bijna niet (op zich niet heel gek wat we zien er eerder uit als budget reizigers dan als luxury travellers), maar toen we onze online tickets lieten zien bleek wel degelijk dat we niet Economy vlogen. We stapten vanuit de gewone rij op een rode loper en we werden bij de speciale Business Class balie vrijwel direct geholpen. Toen onze koffers waren ingecheckt kregen we echter niet alleen onze vliegtickets naar Istanbul en Colombo in Sri Lanka, maar dus ook een kaartje voor de Business Lounge op Schiphol!

Gratis hapjes, drankjes en wifi in overvloed

Nooit had ik gedacht dat je op Schiphol zo’n oase van rust kon vinden, maar eenmaal in de Business Lounge genaamd ‘Aspire lounge’ (waar je als Turkish Airlines reiziger ook naartoe mag) blijkt al gauw dat ook Schiphol echte chillzones kent. We kwamen in een rustige ruimte terecht, waar her en der mensen op grote luie stoelen of aan tafeltjes zitten en er is een buffet te vinden waar je gratis hapjes en drankjes kunt scoren. Als je al vakantiestress hebt, dan verdwijnt die hier accuut.

Business Lounge op Instabul airport

We kregen ook nog te horen dat de Business Lounge op Istanbul, die daadwerkelijk van Turkish Airlines is, nog fijner is dan de Aspire Lounge op Schiphol (kan dat?!?). De Business Lounge op het vliegveld van Istanbul is namelijk 6000 vierkante meter groot, je vindt er niet alleen hapjes en drankjes, maar ook een bioscoop, bibliotheek, douches en je kan er gratis massages krijgen! Wij kunnen (helaas) nog alleen maar dromen over de Business Lounge op de luchthaven van Istanbul, maar in bovenstaande filmpje kun je al wel een preview krijgen.

Languit liggen & écht slapen in het vliegtuig…

Dan het vliegtuig… Je mag ineens naar links afslaan en richting de eerste stoelrijen lopen, in plaats van op een stoel kruipen in het bedrukkende Economy. Al gauw bleek, dat het grootste voordeel van Business Class vliegen toch wel de gigantische stoelen zijn waar je een bed van kunt maken. Ook kregen we een toilettas waarin een tandenborstel zat, sokken, oordoppen en een slaapmasker. Het voelde bijna alsof we in een soort luxe Cube Hotel, zoals je die ook in Japan hebt, gingen slapen toen we onder ons dekentje kropen. Bovendien kwam een van de stewardessen ook helemaal onze bedden opmaken, met de speciale sleeping set die je op de foto hier linksboven kunt zien. Wij hadden overigens niet op elke vlucht van deze giga ligbedden, maar dat kwam ook omdat de vlucht van Istanbul (daar was onze overstop) naar Amsterdam net iets korter was. Check de andere stoelen hieronder! Die zijn zoals je ziet nog steeds niet klein.

To do or not to do: Business Class vliegen met Turkish Airlines?

De hamvraag: Moet je ooit Business Class willen vliegen met Turkish Airlines? Ja!!! Maar… Ik ben wel bang dat geen een vlucht vanaf nu nog hetzelfde gaat zijn, omdat ik simpelweg heb gevoeld dat het ook beter kan dan opgepropt in Economy zitten. Het was dus echt een verslavend leuke ervaring!

Wil je meer lezen over de Sri Lanka reis?

Lees ook: