camping-kamperen-bos-kampvuur

10 redenen waarom een single groepsreis best wel tof is!

Sinds wij zelf op een groepsreis naar Lapland zijn geweest en China hebben ontdekt met een groep van de verre reizen van ANWB, zijn we er achter gekomen dat groepsreizen toch ook genoeg voordelen hebben en heel tof kunnen zijn! Hoog tijd om jullie daar wat meer over te vertellen, want wij krijgen nog steeds vragen zoals: Als je op een groepsreis gaat, hoe weet je dan zeker dat je met een toffe groep mensen gaat? Kan je wel je eigen ding doen tijdens zo’n trip of moet je echt alles samen doen? Is het niet alleen voor ouderen? Kan je een land wel écht beleven als je zo rondreist? En single groepsreizen, zijn dat nou datingreizen waarbij je op zoek gaat naar een nieuwe liefde (eh laten we je alvast uit die droom helpen, nee: Single groepsreizen zijn reizen waarbij bijna iedereen alleen deelneemt op zo’n groepsreis en dus geen setjes of vrienden)? Lees gauw verder en ontdek al onze 10 redenen waarom groepsreizen best wel tof zijn!

10 redenen waarom single groepsreizen best wel tof & chill zijn!

camping-kamperen-bos-kampvuur

1. Heel chill: Je hoeft zelf weinig voor te bereiden en te regelen

Soms is het super leuk om een reis tot in de puntjes zelf te plannen, maar andere keren is het een enorme slopende klus. Als je thuis druk bent of gewoon niet weet hoe je een reis goed voorbereid naar een bepaalde bestemming, dan is het mega chill om met een groepsreis mee te gaan: Tijdens een groepsreis regelt een reisorganisatie namelijk vrijwel alles voor je! Een reisorganisatie zoals ANWB regelt dan bijvoorbeeld dingen zoals het boeken van accommodaties, uitstippelen van je route, het vervoer op je bestemming, het bestellen van vliegtickets en soms regelen ze zelfs ook waar je gaat eten. Jij hoeft dus alleen maar te boeken en vervolgens kun je chillen en genieten zodra je reis begint!

2. Je leert gemakkelijk nieuwe mensen kennen tijdens een single groepsreis

Per groepsreis verschilt het met hoeveel mensen je reist, maar het is een feit dat je super snel andere reizigers leert kennen op zo’n trip. Bij sommige reizen gaat de trip alleen door bij een minimum van 15 deelnemers en kunnen er maximaal 41 deelnemers mee. Een andere keer ligt het minimum bij 10 en het maximum bij 30. Als je een single groepsreis boekt, kun je vaak online al zien wat voor andere type reizigers mee gaan. Zo kun je per reis vaak inzien wat de verhouding is qua mannen en vrouwen. Maar ook kun je inzien of ze écht alleen reizen of toch met z’n tweeën komen, daarvoor kijk je naar het aantal deelnemers per boeking. Verder kun je voorafgaand aan het boeken al online de leeftijd van andere reizigers inzien, waardoor je meteen weet of iedereen een stuk ouder of jonger is, of dat ze gewoon dezelfde leeftijd als jou hebben. Check op ANWB bij verschillende single groepsreizen de groepssamenstelling

3. Single groepsreizen zijn géén datingreizen, het idee is dat iedereen alleen mee gaat op zo’n reis

Laten we dit idee nogmaals de wereld uit helpen: Single groepsreizen zijn géén datingreizen. Tuurlijk komt het wel eens voor dat reizigers tijdens een groepsreis verliefd worden, maar dat is echt niet per se de bedoeling van single reizen. Het idee van single groepsreizen is dat je reist in groepsverband en dat veel reizigers alleen deelnemen. Dus dat er geen families zijn of dat je als enige solo-reiziger tussen de stelletjes of vrienden beland. Je zou het dus ook kunnen omschrijven als soloreizen!

4. Het is super gezellig om met een groep te reizen

Het is vaak echt super gezellig om met een groepsreis mee te gaan! In Lapland hebben wij bijvoorbeeld allerlei toffe activiteiten gedaan, zoals het bezoeken van een bevroren waterval, snowshoeing of een huskytocht en dat zou allemaal een stuk minder leuk zijn geweest als we dat zonder een groep hadden gedaan. Het is juist tof als je van die dingen samen beleeft en later op de avond nog eens kunt nabespreken. Ook in China hebben we allerlei highlights bezocht en dingen gedaan, al was daar ook  voldoende tijd voor jezelf als je dat wilde! Zo gingen heel veel mensen een middagje in Shanghai zelf op pad, de één ging bijvoorbeeld shoppen terwijl de ander nog wat highlights ging bekijken. Ook is het tof dat je iedereen in zo’n groep gauw beter leert kennen. Je hebt niet constant vlugge oppervlakkige gesprekjes die je wel zou hebben bij een individuele reis. Je kan tijdens een groepsreis veel inhoudelijkere gesprekken voeren omdat je elkaar steeds beter leert kennen naarmate de reis vordert.

5. Er is ook voldoende me-time tijdens groepsreizen

De meeste groepsreizen hebben ook optionele activiteiten, je hoeft dus niet altijd met alle excursies of de hele planning mee te doen. Als iets je minder leuk lijkt of als je een dag minder zin hebt, dan kun je zo’n optie gewoon skippen. Zo kun je tijdens een groepsreis ook nog zelf dingen ondernemen of even een momentje me-time inplannen bij het zwembad! Check altijd wel goed in het programma wat al bij de reis is inbegrepen en wat niet.

wolven groep polar park

6. “Spannende” of “gevaarlijke” bestemmingen zijn soms fijner om te bezoeken met een groep

Misschien droom je van een bepaalde bestemming, maar vind je het spannend om er zelf naartoe te gaan. Neem bijvoorbeeld Zuid-Afrika, je zal niet de eerste zijn die een klein beetje bang is om hier zelf rond te reizen en angst heeft dat het er gevaarlijk is. Bij een bestemming als Zuid-Afrika kan het dan super fijn zijn om met een single groepsreis mee te gaan. Als je met een groep rondreist met een gids erbij voelt dat meteen een stuk veiliger en vertrouwder. Zo kun je toch de bestemming van je dromen zien, zonder het constant spannend te vinden.

7. Groepsreizen zijn efficiënt, je ziet super veel in korte tijd

Groepsreizen hebben vaak een efficiënte planning, waardoor je heel veel van een land kan zien in een bepaalde tijd. Je hoeft bovendien zelf niks uit te zoeken, want over alles is vooraf al super goed nagedacht waardoor je geen onnodig tijdverlies hebt. Als je echt alles uit je vakantie wilt halen, dan is het dus een super slimme keuze. Om je een idee te geven: Tijdens deze singlereis naar Vietnam via de verre reizen van ANWB, reis je in 16 dagen helemaal van noord tot zuid Vietnam. Ideaal!

8. Je hoeft niet zelf op zoek naar een reismaatje

Heb jij ook wel eens last van vrienden die geen zin of tijd hebben om mee op reis te gaan? Of zijn ze gewoon niet zo avontuurlijk als jij bent? Of willen ze wel op reis, maar niet naar de bestemming waar jij naartoe wilt? Ook dan is een single groepsreis ideaal, je hoeft namelijk niet zelf op zoek naar een reismaatje of travelbuddy, want je schrijft je in en de organisatie zorgt er vervolgens voor dat je met leuke mensen op pad gaat! Stel, jij wilt super graag naar Canada op reis maar je kan niemand vinden, dan is een single groepsreis een perfecte uitkomst. Je weet dan ook meteen dat wel meer avontuurlijke reizigers mee gaan, omdat deze bestemming al wat avontuurlijker is. Grote kans dat je dus meteen met gelijkgestemde zit.

9. Je komt niet in crappy hostels terecht maar reist comfortabel

Het hangt een beetje af van met welke reisorganisatie je gaat, maar met de meeste single groepsreizen van ANWB reis je lekker comfortabel. Je vliegt met goede airlines, hotels zijn fijn en je beland niet zomaar in een crappy hostel. Vaak is er een zwembad bij je hotel en is er goed eten. Je kan dus relaxt rondreizen.

10. Perfect voor wie nog niet veel buiten Europa heeft gereisd maar dat wel wilt (en nog niet alleen durft)

Als je nog niet zo veel buiten Europa hebt gereisd en wel heel graag plekken zoals Zuid-Afrika, Vietnam of Canada wilt zien dan is het ideaal om de eerste keren met een groepsreis mee te gaan. Zo hoef je je geen zorgen te maken en je leert een beetje hoe dat hele reizen werkt. Check hier naar welke bestemmingen je allemaal op single groepsreis kan

→ Lees hier al onze tips voor backpackers