Glamping in Golden Canada

Deze Glamping-tent in Golden wordt jouw nieuwe droombestemming in Canada

We rijden het terrein van de camping in Golden op nadat we bij de receptie de cijfercode voor onze tent hebben opgehaald. Via Glamping Hub hebben we een tentje geboekt en de verwachtingen zijn hoog gespannen, want de foto’s zagen er veelbelovend uit. Ons plekje blijkt niet ver vanaf de entree te liggen want al gauw zien we een witte tent tussen de bomen opdoemen. Er staan twee rode campingstoelen naast, er zijn lantaarns aan de tent gehangen en er zijn lampjes in de grond geprikt. We zien echter pas hoe vet de tent écht is zodra we hem openritsen…

Glamping perfectie in Golden

Ook al ben je geen kampeerliefhebber, als je de inrichting van onze glamping-tent ziet, kun je maar één ding doen en dat is verliefd worden. Op de grond liggen warme kleden in allerlei toffe prints, er is een zacht bed met donzige dekens, daar tegenover staat een Scandinavisch bankje dat bezaait is met hippe kussens en praktische kampeerspullen zijn ook volop aanwezig. We kunnen maar één ding concluderen en dat is dat dit de perfecte aanvulling is op onze roadtrip door West-Canada!

Glamping in Golden Canada

Glamping Canada

Glamping in Canada foto van boven

Binnenkant glamping tent in Golden Canada

Glamping-Hub-tent-binnen

Diner bij maanlicht aan de picknicktafel

Helaas mogen wij vanwege het vuurverbod, dat is ingesteld vanwege de vele bosbranden in British Columbia en Alberta, geen kampvuur maken naast de tent. We besluiten daarom een simpele maaltijdsalade te maken en deze buiten op te eten aan de picknicktafel. Het begint al snel donker te worden en voor we het weten zitten we onder een denken, met kaarsjes aan bij het maanlicht ons avondeten op te eten. Een flesje wijn gaat open en zowel het sterrenkijken als het jagen op het Noorderlicht kan beginnen. Sterren zien we in overvloed, maar voor het Noorderlicht blijken we jammer genoeg toch te zuidelijk te zitten. Wanneer alles op is, zorgen we dat we buiten goed opruimen, want hoe luxe onze glamping-tent ook aanvoelt het blijft hier ook bear country.

Glamping in Canada

We hebben voor de glamping in Golden gekozen, omdat je vanuit dit plaatsje gemakkelijk naar andere highlights rijdt in West-Canada. Vanuit Golden kun je via de snelweg bijvoorbeeld in een uur naar Lake Louise rijden, maar onderweg kom je ook nog genoeg andere mooie plekken tegen. Daarnaast was veel in de omgeving van Banff al uitverkocht of erg duur toen wij wilden boeken. Maar we waren sowieso ook benieuwd hoe kamperen in Canada is, omdat we alleen zelf geen tent bij ons hadden, was glamping de ideale oplossing. Na een online zoektocht kwamen we uiteindelijk bij Glamping Hub uit en hier kun je allerlei soorten tenten en huisjes boeken. De specifieke glamping tent waarin wij hebben geslapen heet “Love & Lantern” je kan hun ook mailen via info@loveandlantern.com.

Wat is er allemaal te doen in Golden?

Golden is een knus plaatsje en het ligt tussen de Canadese Rockies en de Columbia Mountain Ranges in. Zoals al eerder gezegd ligt het dichtbij veel nationale parken, zoals bijvoorbeeld Banff, Jasper, Kootenay en Yoho. Toch vind je de leukste dingen niet alleen in de nationale parken. In het plaatsje zelf vind je bijvoorbeeld ook een lokale bier brouwerij. In onze tent lag een fles die we gratis konden laten vullen in de brouwerij. Deze brouwerij heet de Whitetooth Brewing Company. Je kan hier uit allerlei soorten bieren kiezen, die grappige sportachtige namen en etiketten hebben zoals Speed Metal, Icefields, Launchpad en Thread the Needle. De biertjes zijn geïnspireerd op het avontuurlijke leven in de bergen van Golden. Ook vind je in het kleine centrum een leuk koffietentje waar wij meerdere keren een cappuccino hebben gedronken, deze heet Purcell Coffee. Lekker muffins verkopen ze hier trouwens ook!

Meer zien van onze Canada roadtrip? Check de video

Wil je naar Canada?

Handige links:

Boek een nacht via GlampingHub Vlieg met Air Transat naar Vancouver Huur een auto via Sunnycars

→ Bekijk hier al onze artikelen over Canada