Vancouver naar seattle

Van Vancouver naar Seattle, een spectaculaire treinreis én bestemming

We hadden vanaf Vancouver met de bus naar Seattle kunnen gaan, dat was goedkoper en sneller geweest. Maar soms moet je gewoon iets meer geld en tijd over hebben voor de ultieme ervaring. En dat is waarom wij om 6.30 in de trein stapten om van Vancouver naar de prachtige Amerikaanse stad Seattle te reizen. Een keuze waar we zeker nooit spijt van hebben gehad want wat hadden wij een geweldig uitzicht!

→ Leuke accommodaties: The Ferry House en Hotel Max

Met de trein van Vancouver naar Seattle

De trein vervoerde ons langs prachtige kusten met kleine eilandjes en door gekleurde weilanden omringd door indrukwekkende berglandschappen. Van het boek die ik voor de 4,5 uur durende reis had meegenomen, heb ik uiteindelijk geen woord gelezen en ook de handige wifi in de trein was ik snel vergeten. Ik had genoeg aan dit prachtige uitzicht!

Treintickets Vancouver – Seattle & vergeet je ESTA niet

Je boekt deze treinreis van Vancouver naar Seattle heel makkelijk online, via deze website: www.tickets.amtrak.com. Ben je student? Dan kun je mooi nog wat korting krijgen op je prijs en om je een idee tegeven, een normaal ticket kun je bijvoorbeeld vinden vanaf 32 dollar al komen de duurdere al gauw bij de 75 dollar in de buurt. Vergeet trouwens niet dat je naar Amerika reist vanuit Canada en je dus een toeristenvisum moet aanvragen, je hebt een ESTA nodig. Ben je nou een echte treinfan en zie je het wel zitten om dit mooie reisje ietsjes uit te rekken? Dat kan! De Amtrak trein rijdt namelijk vanaf Vancouver helemaal door tot Eugene in de staat Oregon en heeft onder andere nog een stop in het hippe Portland!

De aankomst in Seattle en onze overnachting

Alleen al over de treinreis zelf zou ik een hele blog kunnen schrijven maar gelukkig was onze bestemming net zo indrukwekkend als de reis ernaartoe. In Seattle logeerden we in een appartement met prachtig uitzicht over een meer. Maar in de stad zitten ook onwijs toffe design hotels, zoals bijvoorbeeld Hotel Max!

Wat te doen in Seattle?

Maar je reist natuurlijk niet 4,5 uur om de hele tijd in je comfy kamer te zitten. Gelukkig is dat ook niet nodig in Seattle want er is genoeg te doen!

Doe een Boeingtour in Seattle

Je verwacht het waarschijnlijk niet maar het grootste gebouw ter wereld bevindt zich in deze moderne Amerikaanse stad. Nee dit is niet de hoogste wolkenkrabber zoals de Burj Khalifa in Dubai, maar een megahal waar de enige echte Boeing vliegtuigen gemaakt worden. Eigenlijk had ik kaartjes gekocht voor de zogeheten Boeingtour (een rondleiding door de Boeing fabriekshal) als verrassing voor mijn vriend die nogal gek is op vliegtuigen. Ik had alleen niet verwacht dat ik (die een vliegtuig maar al te graag gebruikt, maar de bouw van zo’n ding minder boeiend vindt), deze rondleiding ook zo ontzettend gaaf zou vinden! Alleen al het zien van die mega voertuigen in zo’n immens grote hal was ontzettend indrukwekkend. Maar ook de leuke verhalen en uitleg van de gids vond ik verrassend genoeg zeer interessant. Zeker de moeite waard dus om deze unieke ervaring te beleven. Handige tip: koop je tickets vooraf via internet. Dat scheelt een paar dollar en je weet dan zeker dat er plek is.

Naar het hoogste gebouw van Seattle

Van het grootste gebouw ter wereld naar het hoogste gebouw van Seattle. Seattle is een prachtige stad die omringd is met water en nationaal parken gevormd door berglandschappen. Om daar een goede indruk van te krijgen namen wij de lift naar de Sky View Obersvatory waar je een 360 graden uitzicht hebt over Seattle. Wij kochten de kaartjes via Groupon en pakten daardoor weer een mooie korting mee. Het is erg populair om het uitzicht te bekijken via de welbekende Space Needle maar de Sky View Observatory is hoger en wij vonden het juist erg leuk om de skyline van Seattle inclusief de kenmerkende Space Needle te zien!

Andere leuke tips voor een bezoekje naar Seattle:

1. Als je van bijzondere architectuur houdt, bezoek dan de indrukwekkende bibliotheek van Seattle. Dit glazen kunstwerk is uniek vanwege zijn vreemde vorm.

2. Wandel rond bij het gezellige Waterfront met haar leuke restaurantjes, straatartiesten en doe ook andere dingen zoals een ritje maken in het reuzenrad.

3. Het park rondom de Space Needle is echt een aanrader om rond te lopen. Helaas hadden wij geen tijd meer om een bezoekje te brengen aan het ‘Chihuly Garden and Glass’, een bloementuin die volledig gemaakt is van glas, of aan de andere attracties die zich in deze omgeving bevinden, zoals het Pacific Science Centre en het EMP Museum. Maar alleen al rondlopen tussen de prachtige kunst, natuur en fonteinen in deze buurt was de moeite waard.

Seattle Bibliotheek Seattle Reuzenrad

Meer lezen over toffe plekken als Vancouver & Seattle?

Hoewel we helemaal enthousiast waren over deze tweedaagse citytrip, keken we stiekem ook weer erg uit naar de treinreis terug naar Vancouver want het was absoluut niet vervelend om dat mooie uitzicht een tweede keer te moeten aanschouwen! Lees trouwens hier ook de blog over Vancouver Island dat tevens een aanrader is!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Canada