Wat te doen in Vancouver tips

5 tips: Wat te doen in Vancouver? | Canada

Op zoek naar een veelzijdige vakantiebestemming? Wat dacht je van Vancouver? Met prachtige natuur en een bruisend stadsleven is deze stad absoluut een bezoekje waard. Niet voor niks is de stad meerdere malen als Top Destination in Canada verkozen en maar liefst 8 keer tot ‘Most Liveable City’ gekroond. Nog niet overtuigd? Misschien dat deze 5 must do’s je over de streep weten te trekken.

5x Wat te doen in Vancouver

Uitzicht vanaf groose mountaint

1. Een bezoekje brengen aan Grouse Mountain

Grouse Mountain wordt ook wel ‘The Peak of Vancouver’ genoemd. En niet voor niks, op de weg naar boven ontstaat een prachtig uitzicht over de stad. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op deze berg. Er is een wildernis reservaat waar twee beren vrij leven. Met een beetje geluk laten ze zich zien in hun natuurlijke habitat. Daarnaast zijn er vogelshows, hikingtrails, zipline mogelijkheden en een aantal restaurants met prachtig uitzicht over Vancouver. Pak op de terugweg naar de stad nog even de Capilano Suspension Bridge mee. Is deze, 137 meter lange en 70 meter hoge hangende brug over de Capilano River een beetje too much voor je? Ga dan naar de gratis Lynn Suspension Bridge die een stuk korter is en 50 meter hoog is.

Wat te doen in Vancouver Stanleypark

2. Fietsen door Stanley Park

Stanley Park mag je zeker niet overslaan wanneer je in Vancouver bent. Spring op de fiets en ga langs de 8,8 kilometer lange ‘seawall’ of slenter lekker rond het 404 hectare park.

Wat te doen in Vancouver Granville Island

3. Culinair genieten op Granville Island

De public market gelegen op Granville Island is een must voor foodies. Je vindt hier unieke, verse en handgemaakte producten. Ga dus zeker rond lunchtijd een kijkje nemen. Regenachtig weer? Geen probleem de markthallen zijn volledig overdekt. Is het buiten juist prachtig? Ga dan lekker picknicken bij het naastgelegen Vanier Park. Tip, ga met de ferry of de watertaxi! Niet duur en je bent weer een leuke ervaring rijker.

Wat te doen in Vancouver tip shopping

4. Slenteren door Gastown

Gastown is een gezellige wijk waar het oude Vancouver nog goed te zien is. Leuke restaurantjes, koffietentjes en bars runnen het straatbeeld. Naast de oude gebouwen staat hier ook een echte oude stoomklok die nog altijd in werking is.

Wat te doen in Vancouver tips Public library

5. Architecturaal hoogstandje

Ook voor liefhebbers van architectuur is er in Vancouver genoeg te zien. Wat dacht je van de Public Library? In 1990 besloot de stad dat het tijd werd voor een gedurfd ontwerp voor een vernieuwde bibliotheek. Ze schreven een wedstrijd uit. Het gebouw is geïnspireerd op een Romeins Colosseum. Naast bibliotheek zijn er winkels en restaurants te vinden.

Benieuwd wat er te doen is in de omgeving van Vancouver?

Benieuwd wat te doen in Vancouver en haar omgeving? Dé tip: Maak van van je bezoek aan Vancouver een rondreis gecombineerd met Seattle, Portland, Mount St. Helens, Mount Rainier National Park en Oregon Coast. Lees hier meer over:

→ Bekijk hier al onze Canada artikelen