Goedkoop vliegen naar New York. We willen het allemaal wel. Maar hoe vind je goedkope vliegtickets naar de Big Apple? Hieronder lees je hoe wij onze zoektocht hebben aangepakt en voor welke prijzen we vliegtickets zijn tegengekomen, maar ook voor welk tarief we uiteindelijk geboekt hebben!

Ons stappenplan om goedkope vliegtickets naar New York te vinden

Ongeveer twee maanden voordat we daadwerkelijk onze vliegtickets hebben geboekt, hadden we bedacht dat we naar New York wilde. Het zouden vliegtickets zijn voor een vakantie naar New York in september. Uiteindelijk hebben we onze vliegtickets eind januari gekocht, dus dat is zo’n 8 maanden voor daadwerkelijk vertrek. We hebben in totaal twee maanden lang vliegtickets vergeleken. Natuurlijk niet elke dag, maar wel meerdere keren per maand. Hoe hebben we dat aangepakt:

Stap 1: Neem de tijd. Wij hebben ongeveer 2 maanden lang vliegtickets vergeleken voor we iets kochten. In december waren prijzen vaak boven de 500 of 600 euro, met uitschieters die boven de 650 lagen.

Stap 2: Houd acties in de gaten, aan het begin van het nieuwe jaar (begin januari) waren bijvoorbeeld de werelddealweken van KLM. De goedkope tickets waren in ons geval echter nog niet voor september te koop, dus wij besloten daar geen gebruik van te maken, maar het zijn wel dingen die je in de gaten moet houden.

Stap 3: Houd acties van meerdere airlines in de gaten. De KLM had begin januari niet alleen aanbiedingen, ook Airfrance had gunstig geprijsde tickets. Vaak als de ene airline begint met stunten, doen andere airlines dat ook. Vliegtickets naar New York met KLM zijn tijdens hun actieweken vaak op hun scherpst geprijsd

Stap 4: Wees flexibel qua alternatieve luchthavens. We zagen begin januari bijvoorbeeld goedkope vliegtickets van 400,- euro vanaf Brussel naar New York. Maar omdat je dan ook extra kosten kwijt bent aan treintickets of parkeerkosten (en autokosten), besloten wij dat niet te doen. Woon je echter in het zuiden van Nederland, kan het juist gunstiger zijn om vanaf Brussel te vliegen in plaats van vanaf Schiphol. Hetzelfde kan gelden voor Düsseldorf, ook vanaf daar kun je vaak goedkope tickets vinden. Bijvoorbeeld met Airberlin.

Stap 5: Wees flexibel qua data. Wij wilde in ieder geval in de derde week van september weg zijn. Maar of we nu op een woensdag, maandag of zaterdag zouden vertrekken en aankomen, maakte voor ons niet uit. Uiteindelijk vliegen we nu van woensdag tot en met woensdag van en naar New York. Doordat we flexibel waren, konden we ook de goedkoopste vliegtickets kiezen in die periode.

Stap 6: Schrik niet van een tussenstop. Wij zijn in totaal nu zo’n 10 uur onderweg naar New York, omdat we een tussenstop in Londen hebben van 1,5 uur. Maar doordat we die tussenstop maken, scheelt dat in prijs meer dan 200 euro. Directe vluchten waren namelijk in dezelfde periode meer dan 600 euro en met de tussenstop was onze vlucht onder de 400 euro.

Stap 7: Zoek en vergelijk je vliegtickets op verschillende websites. Wij hebben onze vliegtickets bij WTC.nl gekocht.

Wanneer vlieg je eigenlijk ‘goedkoop’ naar New York?

Wij hebben onze vliegtickets voor minder dan 400,- euro per persoon gekocht, zonder service kosten kwam het vliegticket op 368,69 uit. Na lang vergelijken zijn wij wel van mening dat een vliegticket onder de 400,- euro goedkoop is te noemen van Nederland (België / Duitsland) naar New York. Hoe verder je onder de 400,- euro zit, hoe goedkoper. Normaal is rond de 500,- euro en boven de 650,- euro bestempelde wij al als duur.

Onze vliegtickets

Goedkope vliegtickets naar New York

Bij welke airlines hebben wij goedkope vliegtickets gespot?

We hebben bij verschillende airlines goedkope vliegtickets naar New York gespot. De airlines die wij tegenkwamen met goedkope tickets zijn:

 • British Airways (daarmee vliegen wij nu)
 • Airfrance
 • American Airlines

Deze airlines kon je ook allemaal boeken via WTC.nl.

Goedkoop vanaf Brussel

Goedkoop vliegen naar New York

Waar hebben wij onze goedkope vliegtickets naar New York gekocht?

Wij hebben onze vliegtickets gekocht bij WTC.nl. Daar konden we ook nog gebruik maken van een kortingscode, waardoor we weer 20,- euro bespaarde en geen servicekosten hoefde te betalen. Wat ook fijn is, is dat je daar gewoon met iDeal kunt betalen (en niet alleen met creditcard) en je krijgt je bevestiging direct per mail. We hebben onze vliegtickets trouwens midden op de dag, rond 13:00 uur op een zondag geboekt. Enige dat we nu nog moeten doen… Onze ESTA visa regelen en een hotel boeken! Als iemand tips heeft voor een hotel, laat hieronder een reactie achter. Vinden we leuk!

→ Bekijk hier al onze New York artikelen

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

één antwoord

 1. TravelKees

  Voor hotels in New York geldt eigenlijk het zelfde als voor de vliegtickets: prijzen fluctueren regelmatig en als één hotel een prijsactie heeft, dan doen soortgelijke hotels dat ook gelijk. Twee dingen moet je met je zelf eens worden: 1) Hoe veel reistijd wil ik eventueel hebben naar het stuk van New York (lees: Manhattan) waar de meeste bezienswaardigheden zijn? > Hotels worden voordeliger naarmate je verder verwijderd bent van Midtown Manhattan (grofweg het deel tussen Chinatown en Central Park) > dus de stadsdelen Brooklyn, Bronx, Queens, Harlem. Als je daar een acceptabel hotel vindt niet al te ver van een metrostation dan kan je binnen een minuut of 20-30 alsnog in hartje centrum New York zijn.
  2) Wil ik een kamer met of zonder badkamer en wc? In het centrum vind je enkele YMCA’s en gelijksoortige hostels waar je kamers kan boeken met badkamer op de gang. Als in een hostel dus. Minder comfortabel en echt alleen maar om te overnachten, maar aan de onderkant van de prijsladder.
  En de ultieme tip is het boeken van een pakketreis, waarbij vaak een aanzienlijke korting op je vliegticket is ingebakken en niet zelden ook op je hotel (touroperators hebben vaak 3=4 of 4=5 acties, waarbij je één nacht gratis hebt). Maar die gaat in jullie geval niet op omdat je je ticket al hebt geboekt. Ik vond voor 7 september een pakketreis van 530 euro per persoon met een hele week verblijf in Newark, op een uur met de metro vanaf Times Square.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.