Goedkope vliegtickets New York vinden tips

Stappenplan om goedkope vliegtickets naar New York te vinden

Goedkoop vliegen naar New York. We willen het allemaal wel. Maar hoe vind je goedkope vliegtickets naar de Big Apple? Hieronder lees je hoe wij onze zoektocht hebben aangepakt en voor welke prijzen we vliegtickets zijn tegengekomen, maar ook voor welk tarief we uiteindelijk geboekt hebben!

Ons stappenplan om goedkope vliegtickets naar New York te vinden

Ongeveer twee maanden voordat we daadwerkelijk onze vliegtickets hebben geboekt, hadden we bedacht dat we naar New York wilde. Het zouden vliegtickets zijn voor een vakantie naar New York in september. Uiteindelijk hebben we onze vliegtickets eind januari gekocht, dus dat is zo’n 8 maanden voor daadwerkelijk vertrek. We hebben in totaal twee maanden lang vliegtickets vergeleken. Natuurlijk niet elke dag, maar wel meerdere keren per maand. Hoe hebben we dat aangepakt:

Stap 1: Neem de tijd. Wij hebben ongeveer 2 maanden lang vliegtickets vergeleken voor we iets kochten. In december waren prijzen vaak boven de 500 of 600 euro, met uitschieters die boven de 650 lagen.

Stap 2: Houd acties in de gaten, aan het begin van het nieuwe jaar (begin januari) waren bijvoorbeeld de werelddealweken van KLM. De goedkope tickets waren in ons geval echter nog niet voor september te koop, dus wij besloten daar geen gebruik van te maken, maar het zijn wel dingen die je in de gaten moet houden.

Stap 3: Houd acties van meerdere airlines in de gaten. De KLM had begin januari niet alleen aanbiedingen, ook Airfrance had gunstig geprijsde tickets. Vaak als de ene airline begint met stunten, doen andere airlines dat ook. Vliegtickets naar New York met KLM zijn tijdens hun actieweken vaak op hun scherpst geprijsd

Stap 4: Wees flexibel qua alternatieve luchthavens. We zagen begin januari bijvoorbeeld goedkope vliegtickets van 400,- euro vanaf Brussel naar New York. Maar omdat je dan ook extra kosten kwijt bent aan treintickets of parkeerkosten (en autokosten), besloten wij dat niet te doen. Woon je echter in het zuiden van Nederland, kan het juist gunstiger zijn om vanaf Brussel te vliegen in plaats van vanaf Schiphol. Hetzelfde kan gelden voor Düsseldorf, ook vanaf daar kun je vaak goedkope tickets vinden. Bijvoorbeeld met Airberlin.

Stap 5: Wees flexibel qua data. Wij wilde in ieder geval in de derde week van september weg zijn. Maar of we nu op een woensdag, maandag of zaterdag zouden vertrekken en aankomen, maakte voor ons niet uit. Uiteindelijk vliegen we nu van woensdag tot en met woensdag van en naar New York. Doordat we flexibel waren, konden we ook de goedkoopste vliegtickets kiezen in die periode.

Stap 6: Schrik niet van een tussenstop. Wij zijn in totaal nu zo’n 10 uur onderweg naar New York, omdat we een tussenstop in Londen hebben van 1,5 uur. Maar doordat we die tussenstop maken, scheelt dat in prijs meer dan 200 euro. Directe vluchten waren namelijk in dezelfde periode meer dan 600 euro en met de tussenstop was onze vlucht onder de 400 euro.

Stap 7: Zoek en vergelijk je vliegtickets op verschillende websites. Wij hebben onze vliegtickets bij Skyscanner.nl gekocht.

Wanneer vlieg je eigenlijk ‘goedkoop’ naar New York?

Wij hebben onze vliegtickets voor minder dan 400,- euro per persoon gekocht, zonder service kosten kwam het vliegticket op 368,69 uit. Na lang vergelijken zijn wij wel van mening dat een vliegticket onder de 400,- euro goedkoop is te noemen van Nederland (België / Duitsland) naar New York. Hoe verder je onder de 400,- euro zit, hoe goedkoper. Normaal is rond de 500,- euro en boven de 650,- euro bestempelde wij al als duur.

Onze vliegtickets

Goedkope vliegtickets naar New York

Bij welke airlines hebben wij goedkope vliegtickets gespot?

We hebben bij verschillende airlines goedkope vliegtickets naar New York gespot. De airlines die wij tegenkwamen met goedkope tickets zijn:

  • British Airways (daarmee vliegen wij nu)
  • Airfrance
  • American Airlines

Deze airlines kon je ook allemaal boeken via Skyscanner.nl.

Goedkoop vanaf Brussel

Goedkoop vliegen naar New York

Waar hebben wij onze goedkope vliegtickets naar New York gekocht?

Wij hebben onze vliegtickets gekocht bij Skyscanner.nl. Daar konden we ook nog gebruik maken van een kortingscode, waardoor we weer 20,- euro bespaarde en geen servicekosten hoefde te betalen. Wat ook fijn is, is dat je daar gewoon met iDeal kunt betalen (en niet alleen met creditcard) en je krijgt je bevestiging direct per mail. We hebben onze vliegtickets trouwens midden op de dag, rond 13:00 uur op een zondag geboekt. Enige dat we nu nog moeten doen… Onze ESTA visa regelen en een hotel boeken! Als iemand tips heeft voor een hotel, laat hieronder een reactie achter. Vinden we leuk!

→ Bekijk hier al onze New York artikelen