Rainforest adventure ziplinen Sint Maarten

Wil je ooit doen: Van de steilste zipline ter wereld in Sint Maarten!

Veel reizigers vertrekken jaarlijks naar Aruba, Bonaire of Curaçao; de benedenwindse eilanden. Stuk voor stuk enorm fijne plekken die nét als een stukje Nederland voelen, maar die vibe vind je ook bij de bovenwindse eilanden! Want ook Sint Maarten hoort bij ons mooie Nederlandse koninkrijk. Dezelfde tropische, Caribische sfeer, maar dan met (naar mijn mening) meer to do’s en activiteiten. Want naast de 37 stranden die dit eiland rijk is, is er in de bergen ook veel te beleven. Daarom gingen wij een ochtend op pad in het Rainforest Adventure Park!

→ Tip: Hier vind je goede vliegticketdeals naar Sint-Maarten
Ontdek hier de tofste hotels op Sint Maarten

Rainforest Adventure, op Sint Maarten

Caribische bergen

Sint Maarten is in tegenstelling tot de andere eilanden een stuk bergachtiger. En waar bergen zijn, zijn vaak toffe activiteiten! Zo kun je meerdere wandelingen maken, maar Rainforest Adventure heeft de bergen in haar voordeel gebruikt voor verschillende ziplines en glijbanen. Hoe tof is dat?!

Sint Maarten Rainforest adventure Rainforest adventure Sint Maarten Rainforest-adventure ziplinen

De steilste zipline ter wereld!

Ik vind het zelf altijd relaxt om de dagen in tweeën te delen: een halve dag actie, een halve dag lekker aan het strand. Bij Rainforest ben je zo’n 3 uur bezig, afhankelijk van het pakket dat je kiest. Ze hebben namelijk meerdere activiteiten op de menukaart: het uitkijkpunt, de ‘schooner ride’ glijbaan, een canopy tour, een tripje met de skilift naar het uitkijkpunt en hun best seller: de Flying Dutchman. Ze claimen de steilste zipline ter wereld te hebben! Tja, als je er dan toch bent… Kun je net zo goed alles doen, toch?

Rainforest adventure, flying Dutchman

Met de skilift kom je bij al deze activiteiten, hij heeft namelijk verschillende stops. De eerste stop is de Schooner Ride, waar je met een band over een baan sjeest. Een leuke om mee in de stemming te komen! Nadat je beneden bent ga je weer, hup, in de skilift, deze keer verder omhoog. Daar vind je namelijk de Canopy Tour, waar je in totaal vier ziplines tussen de bergtoppen trotseert. En die uitzichten! Die zijn echt waanzinnig.

Ga je nóg een stop verder, dan kom je op het puntje van de berg. Daar hebben ze goed gebruik van gemaakt door er een groot platform te bouwen met 360 graden uitzicht én een bar. Now that’s a place for a cocktail! Want dat drankje gaat er misschien wel in. Ligt er een beetje aan hoe het met je adrenaline is gesteld ;-).

Want als je van alle hoeken foto’s hebt gemaakt, is er natuurlijk maar een echte manier om weer beneden te komen. De Flying Dutchman! En m’n hart ging wel even sneller kloppen toen ik de mensen voor mij naar beneden zag zoeven. Dat is dan toch ineens best hoog. Dus ook op het moment dat ik zelf in het harnas wordt gehesen en m’n voeten boven het dal bungelen, slik ik nog even.

Maar wat een gevoel van vrijheid als de remmen los gaan! De adrenaline zakt eigenlijk direct weg, mede doordat je niet echt voelt hoe hard je eigenlijk gaat. Wel geniet je enorm van het uitzicht en gewoon van de kick van de zipline. Een aanrader!

Rianne ziplinen Rainforest-adventure, Rianne ziplinen

Ook doen?

Rond de lunch ben je dus weer klaar en kun je lekker een cocktailtje bestellen aan een van die hagelwitte stranden. De ideale balans als je het mij vraagt. Deze activiteiten kun je heel gemakkelijk zelf online boeken bij Rainforest Adventure. Je kunt het ook aan de balie doen, maar omdat je nog waivers en persoonlijke informatie moet invullen duurt dat nogal lang. Als je het allemaal online regelt, zit je voordat je het doorhebt in die skilift.

Rainforest heeft verschillende pakketten samengesteld, want natuurlijk moet je helemaal niets. Heb je de ballen om die Flying Dutchman te trotseren? Ga dan ook gewoon voor het all-in pakket! De activiteiten duren allemaal niet lang, dus anders sta je redelijk snel weer bij je (huur)auto. Ook voor kinderen is dit enorm vet. Check wel even de vereisten voor leeftijd, lengte en gewicht voordat je boekt. Net zoals de regels voor wat je onderweg mee mag: zo zijn grote tassen en GoPro’s op de ziplines niet toegestaan. Gelukkig staan er veel fotopalen bij alle activiteiten, zodat je toch met een souvenir naar huis kan!

Rainforest adventure ziplinen Sint Maarten Rainforest adventure ziplinen Sint Maarten Rainforest adventure op Sint Maarten

Zou jij dit aandurven?


→ Bekijk hier alle artikelen over Sint Maarten