Boottour Sint Maarten

Boottour Sint Maarten: zó ontdek je alles van het eiland

Ga je op vakantie naar het Caribisch gebied, dan denk je aan palmbomen, turquoise zee en salsamuziek, toch? Dat is ook precies wat je op Sint Maarten vindt! Jammer als je dat alleen vanaf land zou ontdekken. Vanaf zee krijg je namelijk een heel ander beeld, je bent echt even in een andere wereld en het is ook simpelweg waanzinnig leuk! Vaar je mee?

Boottour Sint Maarten Boot Sint Maarten

Boomerang Boat Charters

We zijn niet de enigen die het water op willen, dat blijkt wel uit het aanbod aan verschillende boottours op Sint Maarten. De ene doet een hele dag, de ander halve. De een heeft luxe jachten en de andere simpele speedbootjes. Toch kan ik niet ontkennen dat de blauwe boot van Boomerang ons meteen opviel; daar wilden we aan boord! Helemaal omdat de prijs meer dan prima was: deze toffe catamaran was even duur als een veel kleinere boot met minder comfort van de buurman. Tja, je bent Nederlander of je bent het niet ;-). En voor die prijs wordt je niet alleen van punt naar punt gebracht: aan boord geef je geen cent meer uit (tenzij je hun toffe merch wil hebben). Wat er precies inclusief is, laat ik je zometeen allemaal zien.

Sint Maarten boottour

We’re on a boat!

Om 10 uur ‘s ochtends staan we bij de steiger te wachten tot deze blauwe rakker aan komt varen. Meteen worden we enthousiast gegroet door Daniel en zijn crew en ik weet: dit wordt een toffe dag! Daniel doet even de snelle safety features en daar gaan we; vanuit de haven naar de eerste stop! In totaal staan er 4 stops op de planning, waarvan de eerste bij Creole Rock, een mooie snorkelplek. Anker uit, het water in. Wij hebben onze eigen snorkelmaskers meegenomen, maar je mag ook voor niets hun snorkelgear gebruiken. Na zo’n 45 minuten wordt iedereen weer aan boord gehesen en gaan we verder. Precies een mooie tijd.

Snorkelen Sint Maarten

De volgende stop is bij Pinel Island, een klein eilandje vlak voor de kust. En wat een paradijs! Het witte zand en heldere zeewater omarmt je hier. Deze stop is langer, omdat ook de BBQ lunch (yep, ook inclusief), hier aan boord geserveerd wordt. Je mag eruit om even het strand op te gaan, maar ook de SUP planken en de “lily pad” liggen er free to use. En die lunch was echt heerlijk! Inclusief een cocktail, want had ik al gezegd dat de open bar inclusief is? Kelly maakte (bijna) elke cocktail die je maar wilde!

View vanaf de boot Rianne op de boot Boottour BBQ BBQ boottour Sint MaartenEten tijdens boottour

De derde stop is bij Tintamarre, een Frans reservaat waar veel schildpadden zwemmen. Wij hadden pech qua schildpadden spotten, maar dat neemt niet weg dat het een mooie plek is. De laatste stop voor ons was bij Long Beach, maar ze wisselen ook wel eens af met Mullet Bay, afhankelijk van de stroming en de wind. Hier hebben we vooral lekker op het deck gelegen met een cocktail, want wat was deze dag waanzinnig vet!

Cocktail boottour Sint Maarten

Ook doen?

Een kind kan de was doen, want precies deze tour mét deze toffe Boomerang boot kun je gewoon zo boeken via de website. Het is de prijs meer dan waard en als je vraagt naar Daniel als captain kan ik met een gerust hart zeggen dat je in goede handen bent, al weet ik zeker dat je dat bij zijn broer Stefan en schoonzus Kristen ook bent.


→ Bekijk hier alle artikelen over Sint Maarten