Wat te doen in Puerto Rico Caribbean

Puerto Rico in de Caribbean is een must en deze 10 dingen wil je doen tijdens je vakantie

Puerto Rico in de Caribbean staat eigenlijk op niemands lijstje en dat is zonde want het heeft zoveel te bieden. Regenwouden, stranden, droge bossen, mangroves… Je kan je vakantie met genoeg toffe to do’s vullen. De combinatie van Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden maken het Caribische eiland, en vooral de hoofdstad San Juan, tot een feestelijk geheel. Daarnaast is het Puerto Rico zo klein dat je het goed kunt bereizen in 2 weken. De wegen zijn prima begaanbaar, maar het openbaar vervoer is niet top, dus een auto huren is zeker aan te raden. Heb ik je al bijna overgehaald om er eens een reisje aan te wagen? Dan geef ik je graag 10 absolute tips mee die je zeker moet doen tijdens je vakantie!

10 x doen in Puerto Rico tijdens je vakantie naar de Caribbean

→ Vind via Skyscanner je vliegtickets naar Puerto Rico
→ Wij huurden een auto in Puerto Rico via SunnyCars
→ Via TUI kun je complete reizen naar de Caribbean boeken

Wat te doen in Puerto Rico Caribbean San Juan

1. San Juan

Je landt in de hoofdstad San Juan. Juist, waar die megabekende hit Despacito is opgenomen. Het water dat in die clip tegen de rotsen slaat, het straatje en het cafeetje zijn allemaal terug te vinden in deze swingende stad. Als je van salsa houdt, kun je hier je hart ophalen. Maar ook voor een goede kop koffie, lekker eten en een dosis geschiedenis ben je hier aan het juiste adres. Er zijn diverse burchten te bezoeken die je een goede inkijk geven in de rijke historie van Puerto Rico. En vergeet niet op zoek te gaan naar de instagrammable – bijna Cubaanse – straatjes in het centrum.

→ Leuke hotels in San Juan: Fortaleza Suites of CasaBlanca Hotel
→ Budgetproof hostel: Fortel Hostel

Wat te doen in Puerto Rico San Juan

2. Eet Mofungo als je op Puerto Rico bent

Wanneer je een vleeseter bent, moet je zeker je tanden eens zetten in een bord Mofungo. Het is langzaam gegaard varkensvlees waar je een grote bal met bakbanaan bij krijgt. Het is een heerlijke combinatie en blijkbaar van origine een lokale delicatesse.

culebra puerto rico caribbean

3. Camuy Cave

Iets buiten San Juan ligt de Camuy Cave. Als je weinig tot geen grotten in je leven hebt gezien, is dit een mooie kennismaker. Het is altijd indrukwekkend om te zien hoe de natuur onder de grond heeft huisgehouden. Plus, uit deze grot stroomt water uit de bron van de eeuwige jeugd. Althans dat zeggen ze…!

Panoramic Route caribbean puerto rico

4. Barranquitas via de panoramische route

Als je een auto hebt gehuurd (wij huurden een auto vooraf via SunnyCars), rijdt dan de bergen in van Puerto Rico. Er is een panoramische route die langs Barranquitas komt. Nu is Barranquitas op zichzelf niet heel bijzonder maar in al die kleine dorpjes die je tegenkomt is vaak een mooie kerk of een verstopt goed restaurantje te vinden. Vraag vooral aan de locals waar je heen moet. Die spreken overigens zowel Engels als Spaans.

Wat te doen in puerto rico san juan burcht

5. El Yunque, een van de tofste regenwouden op Puerto Rico

Ik zou willen dat ik tijd had gehad om alle regenwouden uit te proberen, maar als je net als ik maar een dag of 9 op het eiland te besteden hebt, zou ik zeker El Yunque niet overslaan. Het is het meest populaire regenwoud op het eiland. Het park heeft diverse hikes naar bijvoorbeeld watervallen. Oja, probeer je bezoek te plannen als er geen hele busladingen aan cruisegasten naartoe gebracht worden.

→ Tip: Wil je in het regenwoud overnachten? Check La Casa de Vida Natural of El Pequeño Hotel (met zwembad)

Bosque Guanica puerto rico caribbean

6. Dry forest Bosque Estatal de Guánica

De meeste parken die je in Puerto Rico zult tegenkomen zijn regenwouden. Maar in het zuiden in het meest droge deel van het eiland ligt bij Guánica een zogeheten dry forest. Bosque Estatal de Guánica heeft diverse wandelroutes met uitzichtpunten en is zeker de moeite waard om te bezoeken als je naast al die regenwouden ook wat droge natuur wilt zien.

Wat te doen in Puerto Rico Caribbean Cabo Rojo

7. Rojo Cabo, zuidelijkste puntje

Daar waar het hoogste punt als vanzelfsprekend in het midden van het eiland ligt – en moeilijk te vinden is – ligt het zuidelijkste puntje in het zuidwesten. Rojo Cabo is een schitterende plek: steile kliffen en ver uitzicht over het water. Verder is het omringt met prachtige witte stranden, goed voor een relax dagje in de zon.

→ Mooie plekken om hier te logeren: Hacienda Tres Casitas of Blue House Joyuda

gozalandia upperfall puerto rico caribbean

8. Gozalandia Waterfall

Op een warme dag wil je een sprong in de poel van deze waterwal niet missen! De onderste waterval trekt de meeste toeristen, maar als je even een wandeling naar boven maakt kom je bij de upperfall die een stuk rustiger is. Er hangt een liaan boven deze poel… ik begrijp het wel als je daaraan een paar tarzanmoves wilt uitproberen.

biobay doen in puerto rico caribbean

9. Biobay: Een magisch stukje Puerto Rico waar het water ‘s nachts oplicht

Als je tussen halve maan en volle maan op Puerto Rico bent is leuk om een ‘bioluminiscent bay’ tour te boeken. Wanneer het compleet donker is, ga je per kano door de mangroves heen op weg naar de baai. Hilarisch en spannend tegelijkertijd want je ziet echt geen hand voor ogen. Het is verboden om in de baaien te zwemmen maar je mag wel je hand door het water halen waardoor je bacteriën in het water laat oplichten. Magisch om te zien! Bij volle maan zie je ze het best. Er zijn 3 plekken om dit te doen: Mosquito Bay op Vieques (een eiland voor de kust – dit schijnt de beste plek te zijn), Laguna Grande in Fajardo (die hebben wij gedaan) en La Parguera in het zuiden van het eiland.

→ Vooraf regelen? Je kan hier een tour boeken

Mangrove in Puerto Rico Caribbean

10. Bezoek het paradijselijke Culebra

Een absolute must-see is het eiland Culebra vlak voor de kust van Puerto Rico. Ik weet niet hoe het met jou zit maar van witte stranden en blauwe waters kan ik nooit genoeg krijgen. Afhankelijk van je budget ga je daar naartoe met de ferry vanuit Fajardo of per vliegtuig. Ik heb het allebei gedaan en ik moet eerlijk zeggen; als je het geld kan missen, boek dan een vliegticket voor een onvergetelijke vlucht. In eerste instantie wilde ik niet meer dan die paar dollar voor de ferry betalen om weer naar Puerto Rico te gaan, maar ik verloor deze discussie met mijn man waardoor ik tóch in het vliegtuig belandde. Toen ik eenmaal in de lucht zat, heb ik al mijn woorden over ‘value for money’ terug genomen. ADEMBENEMEND!

→ Hotel tips voor Culebra: Aleli Cottages of El Balcón de Luly

Wat te doen in Puerto Rico Caribbean

Er is nog meer te doen op Puerto Rico…

Puerto Rico is ook bij surfers erg geliefd. In Rincon worden jaarlijks grote wedstrijden gehouden. Er is vooral plek voor de gevorderde surfer maar ook beginnende surfers zijn er meer dan welkom. Wil je liever niet surfen? Ach er is genoeg te doen! Vraag eens rond aan de aardige bewoners wat aan te raden is. Je hebt binnen de kortste keren een grote lijst: canyons, nationale parken, ziplinen over de regenwouden bij Toro Verde (AANRADER!), het ander paradijselijk eiland Vieques, etc… Echt waar, Puerto Rico is een fantastisch eiland voor alle type reizigers.

Zo boek je je vakantie naar Puerto Rico op de Caribbean

Helemaal zin gekregen om naar Puerto Rico in de Caribbean te gaan? Een tripje is zo geregeld:

→ Vind via Skyscanner je vliegtickets naar Puerto Rico
→ Via TUI kun je complete vakanties naar Puerto Rico boeken (vlucht en hotel zijn dan geregeld)
→ Wil je budgetproof naar de Caribbean? Kijk dan eens bij Prijsvrij of Vakantiediscounter
→ Tip: Wil je gaan roadtrippen? Huur een auto via SunnyCars