Curacao Sint Willibrordus-2

Op vakantie naar Curaçao? Dit moet je doen in Sint Willibrordus!

Denk je aan Curaçao, dan denk je vaak snel aan de kleurrijke hoofdstad Willemstad of het aan zee gelegen Westpunt. Toch is er meer landinwaarts ook voldoende tropische schoonheid te vinden. Wil je vlakbij de hoofdstad blijven, maar toch de rust van het eiland meemaken? Dan moet je dit zien en doen in Sint Willibrordus.

Curaçao te paard: Finca Casju

Bijzonder en het meest onvergetelijk is toch wel het eiland te paard ontdekken! Finca Casju heeft goed getrainde paarden waarop je een bijzondere buitenrit kunt maken over zandpaden en dwars door de natuur. Ervaring als ruiter is niet direct noodzakelijk door de fijne begeleiding van de medewerkers. Voor wie bang is dat de toeristen en omstandigheden voor de paarden niet optimaal zijn, het eilandleven doet hen zeker ook goed met voldoende ruimte en ontspannen sfeer.

Landhuis Jan Kock

Curacao Landhuis Jan Kock_

Landhuis Jan Kock

Op zoek naar een beetje cultuur? Bezoek dan het landhuis van de 18e-eeuwse slavenmeester Jan Kock. Hoewel boze tongen beweren dat de kwade geest van de beste man er nog ronddwaalt, heeft dit imposante landgoed nu een vrolijkere bestemming. Het landhuis is nu een kunstgalerie voor kleurrijke lokale kunstenaars. Het zonovergoten terras kijkt uit over de prachtige natuur en de oude zoutvelden. Zin om zelf creatief aan de slag te gaan? Je kunt hier ook art-workshops volgen.

Fauna

Curacao Sint Willibrordus

Nog meer beestenboel: Flamingo Sanctuary

Net buiten het dorpje, op de weg naar het landhuis Jan Kock, vind je de uitgestrekte oude zoutpannen. Hier staan vaak ook prachtige roze flamingo’s die op zoek zijn naar eten. Het strand is er uiteraard parelwit en ook de andere dieren die hier te vinden zijn, zijn de moeite waard om er eens te stoppen wanneer je er langs komt. Als je geluk hebt, staan er meerdere flamingo’s dichtbij. Daarom is het aan te raden hier in de ochtend of rond de avond even langs te gaan. Erg vlakbij kun je niet komen, maar mocht je wat verder naar rechts lopen, heb je ook uitzicht op het (voor de locals) bekende ‘Willywood’ bord van Sint Willibrordus. Move over Hollywood!

Flamingo’s

Curacao Sint Willibrordus-2

De Daaibooi baai

Staat een ansichtkaartwaardig strand bezoeken nog op jouw bucketlist? Dan is Daaibooi daar de perfecte bestemming voor. Het strand ligt tussen twee prachtige kliffen in en is omgeven door begroeiing. De palmhutjes, hangmatten en azuurblauwe zee maken dit perfecte plaatje helemaal af. Je mag er zelfs, op speciaal aangegeven plekken, de barbecue aansteken! Rilèx dushi! Heb je nog steeds geen genoeg van de fauna op dit bountyeiland? Dan kun je met een beetje geluk zeeschildpadden spotten op het strand.

Wanneer kun je het beste naar Sint Willibrordus reizen als je op Curacao bent ?

Waarschijnlijk wil iedereen naar Curaçao voor het heerlijke weer. De temperatuur op Curaçao is het hele jaar door gemiddeld tussen de 24 en 32 graden en er zijn minimaal 8 zonuren op een dag. Dus ook in de wintermaanden kun je heerlijk genieten van warm weer en zonneschijn. In de maanden oktober tot en met januari kan het wel wat meer regenen. Al met al kun je met het tropische klimaat het hele jaar door genieten van heerlijk weer op dit eiland.

Meer te weten komen over Curacao en mooie plekken als Sint Willibrordus

Genoeg te ontdekken dus wanneer je eens andere plekken bezoekt. Wil je meer weten over het eiland? Lees dan dit artikel of boeken gewoon, die vakantie naar Curaçao. Voor je het weet zit je volgende zomer op een parelwit strand met een heerlijke Blue Curaçao cocktail in je hand!

→ Bekijk hier al onze Curacao artikelen