Ontbijt Curacao koko's

5 x Ontbijt op Curacao: Van yoghurt bowls tot pompoenpannenkoeken!

Bij wie aan een tropische vakantie denkt, gaan de gedachten waarschijnlijk al gauw uit naar zon, zee, strand en heerlijk eten. Zo ook bij mij! Daarom heb ik er een sport van gemaakt om de lekkerste en leukste ontbijtlocaties van dushi Korsou uit te proberen. Vooral omdat ik hier zelf enorm van geniet, maar ook om te delen met jullie. Hieronder vind je mijn fave ontbijt-spot op Curacao!

5 x het lekkerste ontbijt op Curacao

Regel via TUI je complete Curacao vakantie
→ Leuke accomodatie: Kas di Laman
Een auto huren? Doe dat via Sunny Cars

Ontbijt Curacao koko's

1. Koko’s

Wanneer ik dacht aan tropisch ontbijten zag ik een houten terras voor mij dat allereerst uitzicht geeft over een goedgevuld strand met palmbomen en daarachter een turquoise zee. Daarbij zag ik dan een overkapping van bamboe wat zorgt voor een speelse lichtinval en voldoende schaduw. Deze fantasie vond ik in real life op mijn eerste ochtend op Curacao bij Koko’s! Eenmaal mijn ontbijt besteld, zat ik vervolgens met mijn slippers uit, zonnebril op, nippend aan een sapje te wachten op mijn pancakes onder het genot van een lichte passaatwind. Ik was direct ‘los’ van thuis en had de vakantievibe helemaal te pakken. Vervolgens werden de pancakes geserveerd met bananenyoghurt en vers fruit, super lekker! De trendy opmaak van het bord in combinatie met de hele setting maakt Koko’s ook nog eens heel erg ‘picture perfect’.

Ontbijt Curacao tips Scuba Lodge

2. Scuba Lodge

Aan de rand van Willemstad vind je Pietermaai, een upcoming wijk, die vroeger helemaal niet zo goed bekend stond. Tegenwoordig is dit deel van de stad een stuk levendiger en dit is onder andere te danken aan de horeca. Scuba Lodge is een populair restaurant gevestigd in een van de karakteristieke, gekleurde panden aan zee. Van yoghurt bowls tot aan traditionele Curacaose pompoenpannenkoeken; je vindt het hier allemaal! En ook hier heb je weer een heerlijk uitzicht over zee.

Ontbijt Curacao De Dames


tui

TIP: Je kunt bij TUI de leukste vakanties naar Curacao boeken (en voor een fijne prijs)!

 


3. De Dames

Naast toffe eettentjes aan het strand heeft Curacao nog zoveel andere leuke eetgelegenheden te bieden. Weliswaar niet op de meest voor de hand liggende locatie kwamen wij onderweg naar het strand langs Promenade Shopping Center waar je De Dames vindt. Het kleurrijke binnentuintje tezamen met vermoedelijk de meest uitgebreide ontbijtkaart op het hele eiland zijn twee aspecten die een stop naar mijn idee meer dan waard maakt. Veganfans opgelet; hier heb je echt keus genoeg. Zelf koos ik voor de Griekse yoghurt met granola en fruit en die was meer dan hemels!

Ontbijt curacao tips Hofi Cas Cora 2

4. Hofi Cas Cora

Naast de veelal hippe tentjes vind je bij Hofi Cas Cora een ontbijt van een geheel andere orde, namelijk de meer authentieke variant. Bij aankomst moet je even twee keer kijken, want vanaf de weg zie je alleen een vervallen landhuis. Eenmaal het terrein opgereden zie je dat zich aan de achterzijde toch echt een eethuisje met een ruim terras bevindt. Vanaf hier kijk je uit over de landerijen waar ze hun groente en fruit verbouwen. Loop eens een rondje over het terrein, want naast het bekijken van gave muurschilderingen kun je ook een kijkje nemen bij de dieren. Hofi Cas Cora is namelijk zelfvoorzienend (farm to table-concept). Dit maakt wel dat zij daarom maar drie dagen per week open zijn (vr- t/m zondag). Reserveren is dus een must!

Ontbijt Curacao bij BijBlauw

5. BijBlauw

Tot slot sluiten we af met een ‘bang’. Ontbijten met zonsopkomst doe je in stijl bij BijBlauw, een trendy restaurant met boutique op hetzelfde rijtje als Scuba Lodge met dus weer een fabuleus uitzicht over zee (het zou toch bijna saai worden). Zelf ging ik op mijn laatste vakantiedag nogal bourgondisch voor de ‘BijBlauw Breakfast’ omdat ik echt niet kon kiezen! Hier had ik absoluut geen spijt van, want dit was misschien wel het meest diverse en lekkerste ontbijt tijdens onze vakantie. Voor mij dan ook de perfecte afsluiting van mijn ontbijtjes-ontdekkingstocht waar ik nog vaak met heimwee aan terugdenk!

Je tripje naar Curacao plannen? Op deze 6 plekken wil je logeren

Als je op Curacao nog een leuke accommodatie zoekt, moet je zeker deze 5 adresjes even checken:

→ Bekijk hier al onze Curacao artikelen