Bellinzona in zwitserland 43

10 foto’s die bewijzen dat Zwisterland op je bucketlist thuis hoort

Wie aan Zwitserland denkt, denk al gauw aan Heidi en de eindeloze hoeveelheid bergen. Enigszins terecht, want er zijn ook veel bergen en er bestaat zelfs een dorpje dat Heidiland heet, maar deze foto’s laten zien dat er nog wat redenen zijn om Zwitserland aan je bucketlist toe te voegen!

Pass de Fluela zwitserland 16

1. Iets simpels als autorijden is al tof in Zwitserland

Door bergpassen als Pass de Fluela is zoiets simpels als autorijden al tof in Zwitserland.

sterren kijken zwitserland

2. De sterrenhemel boven Zwitserland

‘s Avonds wordt Zwitserland verlicht door ontelbaar veel sterren. Als je naar bovenstaande foto kijkt, kun je bijna wel stellen dat Zwitserland misschien wel een van de beste landen is om sterren te kijken in Europa. De lucht is er namelijk niet zo vervuild en als je midden in de natuur staat heb je geen last van verlichte steden of dorpjes.

Zwisterland meer

3. Surfers kunnen prima in Zwitserland terecht

In Zwitserland vind je heel wat meren en sommige zijn meer dan geschikt om op te wind surfen. Dit is de Silvaplanersee. Je kan hier ontzettend goed watersporten en je vindt er dan ook veel kitesurfing, windsurfers of zeilers. Ook kan je er allerlei lessen in deze sporten nemen, mocht je het zelf nog niet onder de knie hebben.

paragliden in zwitserland 28

4. Zwitserland is de perfecte plek om te Paragliden

Het uitzicht is bloedmooi en als je het tof vindt vliegt je instructeur nog net wat harder over het bergachtige en groene Zwitserse landschap.

Bellinzona in zwitserland 43

5. Bij Bellinzona lijkt het net alsof je in Italië bent

Bij het plaatsje Bellinzona, dat je in Oost Zwitserland vindt en aan de Grand Tour of Switzerland ligt, heb je bijna het gevoel alsof je in Italië bent. Dat moet je natuurlijk niet tegen de locals zelf zeggen, want die zijn trots dat ze bij Zwitserland horen.

Heidiland zwitserland 2

6. Ontdek waar Heidi ooit heeft gewoond

Bovenstaande foto is gemaakt in Heidiland, de plek waar dé Heidi ooit heeft gewoond.

National Park zwitserland 18

7. Je kan in Zwitserland genoeg toffe hikes maken

Het maakt bijna niet uit waar je in Zwitserland bent, vanaf de hele Grand Tour of Switserland kun je onwijs veel toffe hikes maken.

kastelen zwitserland

8. Kastelen kijken

Tijdens een rondreis door Zwitserland, zul je heel wat van dit soort kastelen of ruïnes tegenkomen.

geiten zwitserland

9. Wildlife spotten

Heel exotisch zijn de meeste dieren niet die je in Zwitserland tegenkomt, maar de geiten en koeien met bellen hebben toch iets.

wegen in zwitserland

10. De mysterieuze wegen tussen Davos en Klosters

Hierboven zie je de weg tussen Davos en Klosters, net als veel andere plekken in dit lijstje zijn ook dit twee plekken die liggen op de Grand Tour of Switzerland. Net als deze weg liggen een aantal van de wegen in Zwitserland wat hoger in de bergen, waardoor je soms laaghangende wolken en mist tegen zult komen. Een super mysterieus effect, waardoor je roadtrip net wat gaver wordt. 

Meer lezen over Zwitserland?

Lees ook:

→ Bekijk hier al onze Zwitserland artikelen