Heidiland zwitserland 2

Paragliden, hiken en roadtrippen in Oost Zwitserland

Zwitserland, een land dat misschien wel jaren onpartijdig is gebleven, maar wij hoeven in onze mening zeker niet onpartijdig tegenover Zwitserland zelf te zijn! Want wat een toffe bestemming is dit! Prachtige bergmeertjes, heerlijk eten, hiken door de ongerepte natuur of een terrasje pakken in een pittoresk stadje: Wij zijn voorlopig nog niet uitgekeken op Zwitserland! Om ook jullie verliefd te laten worden op Zwitserland hebben we een lijst opgesteld van toffe activiteiten die je kunt ondernemen wanneer je een bezoekje brengt aan het oostelijke gedeelte van het land. Dit is onderdeel van de Grand Tour of Switzerland, een 1600 kilometer lange route die je meeneemt langs de tofste highlights van Zwitserland, hier kon je daar al meer over lezen.

Swiss National Park, hét natuurpark van Zwitserland

Het feit dat dit natuurpark zich het Swiss National Park mag noemen, zegt al genoeg over de prachtige natuur die je hier kunt vinden. Er zijn zo’n twintig fantastische hikes te lopen en vanaf het stadje Zernez kun je de bus nemen naar een startpunt of je met de auto (als je trouwens een huurauto zoekt, kijk eens bij EasyTerra)naar 1 van de vele parkeerplaatsen begeven. In Zernez zelf is het toerisme informatiepunt overigens heel uitgebreid en je kan via een hele gave 3d presentatie een goed inzicht krijgen in de verschillende routes en welke diersoorten je in het Swiss National Park tegen kunt komen.

National Park zwitserland 18National park zwitserland 23National park in zwitserland 20

Pass de Fluela

Eigenlijk is deze pas maar één van de vele prachtige bergpassen die je door Zwitserland vindt, maar je moet er sowieso eentje gezien hebben! De mooie haarspeldbochten dwars over de berg zorgen voor de mooiste uitzichten op de omliggende natuur. Voor degenen die autorijden maar saai vinden: try this!

Pass de Fluela zwitserland 16 Pass de Fluela zwitserland 17

Heidiland, de woonplaats van Heidi

Klinkt een als een sprookje en dat is het eigenlijk ook! Qua natuur, maar ook zeker het achterliggende verhaal. Het verhaal van Heidi is ontzettend populair en er wordt dan ook gezegd dat het na de Bijbel het meest populaire boek is dat bestaat; een moedige uitspraak, maar het geeft wel aan hoeveel dit verhaal over het Zwitserse meisje uit de bergen betekent. Heidi is een weesmeisje die in de bergen opgroeit, maar vanwege omstandigheden moet ze helaas naar de stad toe. Uiteindelijk keert ze terug naar de bergen en er gebeuren allerlei wonderlijke dingen; zeker de moeite waard om eens wat meer van het verhaal te lezen! 
Nu is dit natuurlijk een boeiend verhaal om te kennen, maar wat het vooral leuk maakt, is dat ze het dorpje van Heidi in de bergen helemaal hebben nagebouwd en je vanaf hier ook een prachtige hike kan lopen naar de top van de berg. Als je dus niet zo van de verhaaltjes bent, is het dorpje nog steeds de moeite waard vanwege de prachtige natuur waarin je de heerlijke frisse lucht kunt opsnuiven.

Heidiland zwitserland 3 Heidiland zwitserland 2 Heidiland zwitserland 4 Heidiland zwitserland 6

Voor op je bucketlist: Paragliding in Zwitserland!

Als je wandelen door de bergen nou net niet avontuurlijk genoeg vindt, zijn er nog genoeg opties waardoor je een adrenaline kick kunt krijgen of waarmee je je maag lekker van slag kunt brengen! Natuurlijk kun je een rustig kalm stukje paragliden, helemaal tot rust komen en gewoon genieten van het uitzicht, wat overigens adembenemend is, maar je kunt ook de instructeur vragen om nog eens een extra hard acrobatisch rondje te draaien. Pas op: niet te vaak achter elkaar!

Bellinzona en haar kastelen

Een prachtige stad die heerlijk authentiek aanvoelt. Het is de hoofdstad van het kanton (de provincies van Zwitserland) Ticino en je waant je meteen een klein beetje in Italië. Spreek dit gevoel vooral niet te hard uit, want de mensen uit Ticino zijn trots op hun Zwitserse afkomst en worden dan ook niet graag geassocieerd met Italië. Voordelen van het gebied zijn dan wel de Mediterraanse invloeden en goede koffie! De stad Bellinzona heeft drie prachtige kastelen die op de UNESCO werelderfgoedlijst te vinden zijn en de mooie ligging in de vallei is vanuit deze kastelen goed te zien. Loop ook vooral met een ommetje naar de kastelen toe, via de oude trap aan de achterkant, zodat je ook nog wat meer van de stad met zijn mooie villa’s meepikt. Vanaf het laagst geleden kasteel kan je ook nog eens lekker eten met een mooi uitzicht over de stad.

Bellinzona in zwitserland 43 Bellinzona eten zwitserland_2048-45 Bellinzona zwitserland

Benieuwd naar meer tips voor de Grand Tour of Switzerland?

Check de website MySwitzerland.com of lees dit artikel over de Grand Tour of Switzerland en ontdek waar deze route van 1600 kilometer je nog meer mee naartoe neemt. Oh en zoek je nog een goed huurauto? Kijk eens bij EasyTerra!

→ Bekijk hier al onze Zwitserland artikelen